Demokratismus
RSS

Demokratismus


FB
Demokratismus je označení pro prosazování myšlenek úzké skupiny lidí pod záminkou demokracie, nevybíravě, všemi prostředky a často přes odpor většiny občanů. Zpochybnění svých tezí považují demokratisté za nepřípustné. Reagují na ně podobně, jako reagovali kdysi komunisté na zpochybnění vedoucí úlohy KSČ.
Ideologická zaslepenost komunistů i demokratistů je téměř stejná. Nedokáží si uvědomit, že důsledná aplikace jejich ideálů často až totálně ničí ekonomický systém, který je živí.
Málokdo ví, že nechvalně proslulý Konrád Henlein, který se svými přívrženci vítali Hitlera a okupaci a vypískávali všechny své oponenty, se osobně považovali za ukázkové obránce evropské demokracie a ty největší demokraty.
Demokratisté si dodnes myslí, že cesta k prosperitě vede přes prohlubování demokratických principů. Čím více demokratisté prosazují různé humanitární, sociální a enviromentální principy, tím více ničí ekonomiky svých států.
Demokratistická propaganda se snaží neustále zlehčovat ekonomické úspěchy kapitalistických zemí. Čína a Rusko jsou zcela mylně označovány za socialistické, nebo dokonce komunistické země, fakta však ukazují, že v nich vládne mnohem ryzejší kapitalismus než v Evropě.
Státní propaganda je je brána jako ta jediná přípustná pravda a jakýkoliv jiný odlišný názor je zesměšňován, jeho šiřitel ostrakizován a obsah démonizován.
Jakmile se kterýkoliv stát dostane pod vládu demokratistů, začne v něm platit, že ideologie je nad ekonomikou, podobně jako platilo kdysi v socialistických zemích.
Obecně tu platí, že demokracie, stejně jako jakékoliv jiné dobré myšlenky ve prospěch lidí, se vždy ujmou lotři, kteří ji okamžitě přetvoří a zneužijí ve svůj prospěch.
The post Demokratismus first appeared on .


Nejčtenější za týden