San Francisco: Po vlně rabování z města prchli obchodníci, nyní je z něj město duchů (video)
RSS

San Francisco: Po vlně rabování z města prchli obchodníci, nyní je z něj město duchů (video)


V minulosti jste zde mohli vidět bezpočet videí z různých amerických obchodů, kde dochází k bezuzdnému rabování, navíc podpořenému i místními politiky, samozřejmě v dresu demokratů.
Alarmující je, že gangy rabujících černochů nebyly nijak postiženy a rabování se tak stalo zcela legálním. Pokud při svém řádění nikoho nezraní, zůstávají na svobodě.
Obchodníci pak situaci řešili tím, že své obchody uzavřeli, případně dali zboží pod zámek a vydávali jen na požádání.
Nakonec došlo k tomu, že v některých čtvrtích už není ani jeden obchod s potravinami. Místní politici, kteří sami podobný stav zavinili, chtějí nyní umožnit obyvatelům, aby obchodníky, kteří město opustili, zažalovali.
Ani na moment je však nenapadne upravit zákony tak, aby byli zločinci potrestáni.
Obchody v San Franciscu se zavírají už několik měsíců. Z města prchli velcí maloobchodníci, stejně jako lékárny a obchody s potravinami. To vše především kvůli kriminalitě a krádežím.
Nyní chtějí zákonodárci ve městě umožnit obyvatelům žalovat obchody s potravinami za zavření.
To je úplně zpátečnické. Město by mohlo zastavit všechny krádeže zítra, kdyby chtělo, jednoduše vymáháním zákona. Pak by se obchody vůbec nezavíraly. To by ale znamenalo přiznat, že levicová politika je špatná a nefunguje. Proto jdou po obchodech.
Dvojice progresivních sanfranciských zákonodárců prosazuje návrh zákona, který by umožnil obyvatelům kriminalitou zpustošeného města žalovat obchody s potravinami, které zavřou obchody, pokud to neoznámí šest měsíců předem.
Návrh členů sanfranciské dozorčí rady Deana Prestona a Aarona Peskina by vyžadoval, aby podniky buď našly nástupce obchodníka s potravinami, nebo vypracovaly plán s obyvateli v sousedství, aby zajistily dostupnost supermarketů.
Zákon na ochranu potravin, který je založen na návrhu schváleném radou v roce 1984, který vetovala tehdejší starostka San Francisca Dianne Feinsteinová, přichází uprostřed prudkého nárůstu maloobchodních krádeží poháněných drogovou krizí a bezdomovectvím ve městě.
Společnost Whole Foods uzavřela svou pobočku na Market Street v loňském roce poté, co bylo během 13 měsíců podáno 568 tísňových volání kvůli incidentům, jako je házení jídla, rabování, křik, rvačky a pokusy o vyházení na podlahu, uvádí New York Times.
Za uvedené činy bylo zatčeno pouze 14 lidí.
Toto video ukazuje některé z hlavních maloobchodníků, kteří v posledních měsících opustili město. Je šílené, že město dovolilo, aby se to stalo.

What happened to San Francisco? pic.twitter.com/JMJvfeJzMj
— Declaration of Memes (@LibertyCappy) April 6, 2024


Město duchů pomalu, ale jistě, spěje ke zkáze a zdá se, že vše se bude už jen zhoršovat…



Nejčtenější za týden