Nejen hovězí nebo kuřecí, připravuje se i výroba tygřího, lvího či zebřího laboratorního masa
RSS

Nejen hovězí nebo kuřecí, připravuje se i výroba tygřího, lvího či zebřího laboratorního masa

Globalisté nám chystají razantní změnu v našem jídelníčku. Maso takové, jaké známe, má být historií, přičemž bílkoviny z něj máme získávat především konzumací hmyzu a masa umělého. Výrobu masa kuřecího již před časem zahájili v Singapuru, umělé hovězí má pro změnu pod palcem Bill Gates, jeden z těch, kdo za plánovanou razantní změnou jídelníčku stojí. Maso se již dokonce vyrábí i na 3D tiskárně a v několika zemích již šlo do prodeje, i když očekávaný zájem zákazníků zatím nevyvolává.
Maso, na které jsme byli tradičně po mnoho tisíciletí zvyklí, se tak má stát minulostí. Umělá náhražka pak bude velmi drahá, nebude proto dostupná komukoli. Jeho výroba je totiž velmi drahá a maso, které se již pokusně pustilo do prodeje, je prodáváno za ceny, které ani nevrátí náklady na jeho výrobu vynaložené. A samozřejmě ne každý je ochoten požít jakousi laboratorní „umělotinu.“
Pokud však nebude na výběr nic než ona „umělotina“ nebo hmyz, pak je možné, že nakonec stále více lidí sáhne i po laboratorní náhražce. Pokud se ostatně začne používat třeba ve školních jídelnách, jak to již činí v některých britských školách v případě hmyzu, pak si jednoduše jedlíky umělého masa systém odchová stejně, jako si nyní vychovávají jedlíky hmyzu.
A aby nebyl výběr umělého masa až tak fádní a uspokojily se i chuťové buňky těch největších gurmánů, hodlá jedna taková „pokroková“ firma nabídnout svým klientům i laboratorní maso exotických zvířat.
Máte chuť na tygří pečeni, lví burger nebo třeba zebří sushi? To by se mohlo v budoucnu stát realitou, pokud společnost Primeval Foods prosadí svou. Londýnská společnost plánuje prodávat exotické maso z vybraných živočišných druhů pěstované v buněčných kulturách v laboratořích a poté ošetřené tak, aby dosáhlo správné textury, než skončí na talíři zákazníka.
Myšlenka laboratorního pěstování masných buněk jako environmentální a morální alternativy k tradičnímu masu existuje již dlouhou dobu a dokonce dokázala přinést některé výsledky. Kultivované maso však dosud neprorazilo ani nedosáhlo nákladové efektivity, která činí výrobu ziskovou. Několik společností je nyní v procesu zdokonalování technologie a vedení marketingu s plány na průlom na trhu. Jedna ze společností však volí jinou cestu, místo steaku má londýnská společnost Primeval Foods v úmyslu uvést na trh exotické maso ze zvířat, jako je tygr, lev a zebra.
V restauraci si tak budete moci třeba za 10 let běžně objednat laboratorní lví steak, k němu jako přílohu moučné červy a plevel …
Tak dobrou chuť…
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ] Článek Nejen hovězí nebo kuřecí, připravuje se i výroba tygřího, lvího či zebřího laboratorního masa se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden