Další výzva k útokům ze strany odnože ISIS, tentokrát míří na ME ve fotbale a Evropany
RSS

Další výzva k útokům ze strany odnože ISIS, tentokrát míří na ME ve fotbale a Evropany


Po nedávné výzvě k útokům na stadionech během Ligy mistrů přišla záhy další výzva, která cílí zejména na nadcházející Mistrovství Evropy ve fotbale, které se má konat v Německu.
Výzva je však namířena i na Evropany jako takové, protože se nyní koncentruje na útoky na vlaky a jiná místa mimo dějiště ME. V Evropě již pobývají miliony oddaných podporovatelů a bojovníků Islámského státu, takže bojovníků je zde dostatek.
Na druhé straně to však také znamená, že útoky mohou odnést i jejich souvěrci, zejména pak v případě útoků na stadionech či v jejich okolí.
Odnož „Islámského státu“, teroristická milice ISPK, vydala masivní výhrůžky Evropanům. V aktuálním čísle propagandistického časopisu  Hlas Chorásánu skupina vyzývá své stoupence k páchání různých zvěrstev po celé Evropě.
Podle deníku  Bild  se v něm píše: „Přejeďte nevěřící svým vozidlem, bodněte je noži, naplňte jim jídlo jedem, vystřelte jim mozek kulkami a zapalte jejich domy.“
ISPK se přihlásila k odpovědnosti za březnový teroristický útok na koncertní sál nedaleko Moskvy, při kterém zahynulo 144 lidí.
Pobuřující pamflet nyní zveřejňuje obrázek s dronem nad fotbalovým stadionem.
U obrázku se píše: „Jestliže vám překážejí a utlačují vás na zemi, udeřte je z nebe.“
Představitel státní bezpečnosti řekl bulváru:
„Ukazuje to, že ISPK je odhodlána provádět vysoce profilované útoky, bez ohledu na to, jak a kým. Za tímto účelem jsou nyní všichni potenciální útočníci, včetně osamělých pachatelů, takzvaných osamělých vlků, vyzýváni, aby provedli útoky.“
Nový Hlas Chorásánu  také zobrazuje islámského bojovníka s útočnou puškou stojícího ve vlakovém kupé. Vedle něj je krabice s výbušninami, nad kterou visí nápis „Vítejte v Evropě“.
Na obrázku je napsáno „Poslední hovor před ukončením.“ Agenti státní bezpečnosti jsou si podle deníku Bild  jisti:
„Cílem je vyzvat islamisty, aby během  mistrovství Evropy provedli útoky na veřejnou dopravu.“
K uvedenému jen dodávám, že cílem je vyzvat všechny pravověrné muslimy, protože nic jako „islamista“ v podstatě neexistuje.
Korán na několika místech jasně vyzývá k zabíjení bezvěrců – a úkolem každého muslima je dodržovat učení Koránu.
Buď je muslim pravověrný – pak s útoky souhlasí nebo je dokonce schopen je provést – nebo je proti nim, ale pak je považován za odpadlíka.
A odpadlík je podle Koránu odsouzen k smrti…



Nejčtenější za týden