Okamura: Peníze Čechům, ne Ukrajině
RSS

Okamura: Peníze Čechům, ne Ukrajině




PZ
Včera byla na domácí politické scéně rušno, strana SPD si volila nové vedení. Svůj post obhájil Tomio Okamura. Na sjezd zavítal i bývalý prezident Miloš Zeman a zdravici zaslal i exprezident Václav Klaus.

Okamura získal na sjezdu 195 hlasů z 216 přítomných delegátů. Před volbou přednesl Okamura svůj kandidátský projev a zazněla velmi ostrá slova.
„Peníze Čechům, ne Ukrajině. Chceme mír, ne válku. Ne migraci, ne euru. Chceme právo na referendum. Pokud se spojíme všichni, kdo chceme mír, a ne diktát Bruselu, máme šanci zvítězit proti válečným štváčům z pětikoalice,“ prohlásil Okamura.
Okamura se také dotkl dalších aktuálních témat. Nejvíce kritizoval minulý týden schválený migrační pakt, který pro členské země EU revidoval azylové právo.
„SPD vyvine maximální úsilí, abychom migrační pakt po červnových volbách znovu otevřeli a odmítli. Chceme si sami rozhodovat, kdo s námi v České republice bude žít,“ uvedl Okamura, který následně Okamura představil plán před volbami do Evropského parlamentu.
Cílem SPD je zisk alespoň tří europoslanců. Podle jeho mínění vzroste podpora euroskeptických stran v celé Evropě, což by mohlo vést k vytvoření blokační menšiny v Evropském parlamentu.
„Lze důvodně předpokládat, že dojde k nárůstu počtu mandátů. Blokační menšina by mohla být v podstatě velmi stabilní. Může oddalovat určitá hlasování, určitá usnesení,“ řekl dále předseda SPD Tomio Okamura.
Na sjezdu hnutí SPD zavítal i bývalý prezident České republiky Miloš Zeman.
„Jsem rád, že SPD představuje důležitou součástí našeho politického spektra. Nejste extremisté, jste radikální,“ řekl za potlesku Miloš Zeman delegátům SPD a dodal, že vládní strany se svých občanů obávají.
„Vládní strany nejen pohrdají občany, ale bojí se jich,“ pokračoval Zeman, který také v projevu vyslovil přání, aby příští vládu složilo hnutí ANO společně s SPD. Při odchodu se exprezident dočkal bouřlivých ovací a sál byl na nohou.
Svou zdravici zaslala SPD i další hlava státu – bývalý prezident Václav Klaus. Na sjezd se z důvodu nedostatku času nemohl Václav Klaus dostavit osobně.
„Voliči budou mít možnost volbou vaší strany vyjádřit, že ani oni nechtějí válku, ale mír,“ uvedl Klaus prostřednictvím dopisu, který na sjezdu přečetl první místopředseda strany Radim Fiala.
prvnizpravy

The post Okamura: Peníze Čechům, ne Ukrajině first appeared on Pravý prostor .


Nejčtenější za týden