Co kolem Ukrajiny zůstává skryto?
RSS

Co kolem Ukrajiny zůstává skryto?




MIROSLAV KULHAVÝ
Když se téměř všichni vojenští experti, plus lidé s fyzickou zkušeností s válečným děním, plus historici nezatížení válečnickou vládní atmosférou shodnou, že vojensky Ukrajina zvítězit nemůže, pak všichni ti politici – válečníci, kteří volají po maximální vojenské a finanční podpoře Ukrajiny a nechtějí slyšet odborníky, patří pro mrhání státními prostředky před soud a nebo do blázince … a nebo?



Co tedy má premiér Fiala, ministryně Černochová a další schováno v šuplíku, že berou peníze občanů na munici a ještě se jako aktéři chlubí svou aktivitou? NIC? Pak je naprosto nezbytné je co nejrychleji vypakovat od kormidla, než z České republiky udělají „vyprázdněný sklad potravinové banky“. Dalo by se oprávněně použít několik vulgarismů, kam mají táhnout, ale důležitější je zabránit dalšímu rozhazování z již i tak dost zadlužené republiky.
Dále je nanejvýše odsouzení hodné to, aby se NEMUSELI vážně zabývat oprávněnými námitkami proti jejich válečnickému rozhazování, vytvořit špinavou komoru, do které s gustem hází všechny, kdož se vyjádří pro zastavení zabíjení a nastolení míru formou příměří s následným jednáním za mezinárodní asistence, pro které mají jednotné hanlivé titulárium „chcimírové“. Hrdě se k chcimírům hlásím.
Pro zdůvodnění podpory dalšího zabíjení se používají různě hnusné metody. Jednou z nich je přirovnávání Putina k Hitlerovi z titulu vniknutí na cizí území. Ano, Rusko to udělalo, ale nejpodstatnější je důvod, který se s Hitlerem srovnávat nedá. Na videích, která vlastním, je masová zášť vůči rusky mluvícímu obyvatelstvu jasně potvrzená a více jak 14000 mrtvých rukou ukrajinských fašistů hovoří za vše. Vždyť také to bylo označeno jako genocida! A to bylo právě od těch, kteří mají k Hitlerovi mnohem blíže, včetně používaných stejných HITLEROVSKÝCH symbolů.  Těch 8 let (2014 – 2022), ale i už léta před tím, se ze slovníků dnešních parlamentních válečníků zcela vytratilo  a proto je to jeden LHÁŘ vedle druhého. A to jen proto, aby mohli rozhazovat společné peníze, jsa býti stoličkovými hrdiny od počítače nebo z parlamentních lavic.
Opakovaně proklamovanou budoucí ofenzivou (údajně v r.2025) se  Volodymyr Zelenskyj snaží zdůvodnit své četné žádosti; dlouhodobě však je v každé vojenské čítance podtrženo, že útočník (v tomto případě protiofenzivní) musí mít téměř ve všech druzích zbraní plus v počtu mužstva až TROJNÁSOBNOU PŘEVAHU, aby měl naději na úspěch, což je známo snad již od napoleonských válek. Ukrajina v žádné „komoditě“ Rusko výrazně nepřečíslí, jestli vůbec …. možná až na četné proslovy Zelenského.
Taková všetečná otázka – všechno ukrajinské aktivizované mužstvo na frontové linii je slušně měsíčně honorováno; kdepak se asi najdou nemalé prostředky, když už se země dost vydala? To jsou ty desítky miliard od EU jako půjčka? Další vydání, na kterém se podílíme?! A kde je především vklad ukrajinských oligarchů včetně samotného Zelenského?
Nezbývá, než se ptát: v zájmu koho je ještě více rozbitá Ukrajina a ještě více mrtvých? I podružná otázka je na místě: kdo dostal dost zaplaceno – jak u nás tak i v Evropě, aby se zabíjelo i nadále? Pokud ne, nechce se mi věřit, že se ve vedení státu (ale i v EU) sešlo tolik hlupáků – válečníků, kteří nevidí dále, než jen ke „kecpultíku“ ve sněmovně?
 




Miroslav Kulhavý




The post Co kolem Ukrajiny zůstává skryto? first appeared on Pravý prostor .


Nejčtenější za týden