Proč nám bude hůře, i když nebude Nemyslitelné… (2)
RSS

Proč nám bude hůře, i když nebude Nemyslitelné… (2)

Rok 2024, jako každý rok, přináší dárky, kterých bychom si měli vážit. Dárky příjemné i nepříjemné, v každém případě ale vytvořené člověkem s jeho výjimečnými schopnostmi: lidskými a zvířecími. Přičemž obě mají nadčasový charakter a platnost.

Dnes, v době probíhající antropologické války, kdy se nejedná o velikost a výlučná zisk nových kolonií na moři či pevnině, ale kdy jde o bytí, či nebytí velkých civilizací a s nimi spojených hodnot, kdy politicky korektní média se snaží veřejnost koupat až k utopení v mýtech, klamu a ignorování skutečností, zmíním se o třech událostech a s nimi spojených osobnostech: Puškin, Patton a Churchill. Události a konání osobností mají nadčasový charakter a platnost, a mohou proto posloužit jako varování a současně při hledání cesty z rašeliniště, ve kterém se nacházíme.


II. Část2.1 Krátce k charakteru Pattona v kontextu současného vojenského dění Šedesátiletý generál měl za sebou dobrodružný život, bojoval téměř ve všech velkých amerických konfliktech dvacátého století. Jeho kariéra vyvrcholila druhou světovou válkou.  Jeho polní velení během druhé světové války, kdy velel 1. obrněné divizi a 2. obrněnému sboru v severní Africe, 7. armádě Spojených států na Sicílii a 3. armádě Spojených států v západní Evropě, trvalo ale dohromady pouhých 41 měsíců.


campbell 2024



Promo článek: 


Promo článek


číst dál


Nejčtenější za týden