Mexičtí politici se prohlašují za ženy, aby se mohli zúčastnit voleb, pro které platí ženské kvóty
RSS

Mexičtí politici se prohlašují za ženy, aby se mohli zúčastnit voleb, pro které platí ženské kvóty


Většina Evropanů si mylně myslí, že genderová ideologie či prosazování ženských kvót jsou čistě záležitostí západních zemí. Opakovaně zde ovšem upozorňuji na to, že tomu tak zdaleka není.
Konkrétně na LGBTQ ideologii naběhla i většina středo a jihoamerických zemí, lze dokonce říci, že Amerika jako taková je touto ideologií prolezlá od Kanady až po Chile.
Výjimkou v oblasti jsou spíš země, které tuto ideologii neuznávají. Těch je jen malá hrstka.
Mexiko však k těmto výjimkám rozhodně nepatří, což ukazuje i poslední případ…
Dvě levicové strany v Mexiku jsou pod palbou poté, co nominovaly několik mužů na kandidátky v nadcházejících komunálních volbách ve státě San Luis de Potosí.
Tento krok se zdá být způsobem, jak využít mezeru v zákoně o rovnosti pohlaví v mexické ústavě, která vyžaduje, aby 50 % všech volených funkcí zastávaly ženy ve snaze bojovat proti nekontrolovatelnému sexuálnímu násilí v zemi.
Strana zelených ekologů Mexika ( PVEM ) a Strana demokratické revoluce ( PRD ) nominovaly řadu mužů do komunálních voleb, které se budou konat v San Luis de Potosí, jednom z 31 států země.
Ale kvůli zákonu o rovnosti pohlaví se muži registrují jako „ženy“, aby mohli úspěšně kandidovat.
V tuto chvíli není jasné, zda strany prostě neměly dostatek kandidátek, protože všechny politické strany musí pro účast ve volbách nominovat alespoň pět žen.
Tento krok může být také způsobem, jak zaručit výhru, protože kandidátky mohou často „přeskočit“ své mužské oponenty, pokud není dosaženo parity.
Za Stranu zelených ekologů byl zvolen José Reyes Martínez Rojas, aby kandidoval jako „žena“ ve Venado, Roberto Carlos Medina Hernández bude kandidovat jako „žena“ ve Vanegas a  Daniel Alfonso Zavala de la Rosa bude kandidovat jako „žena“ ve Villa de Arista.
Strana demokratické revoluce nominovala Saulo Moralese Guerreru jako svou kandidátku v Ahualulco.
Morales Guerrero se původně zaregistroval jako mužský kandidát, ale později změnil své pohlaví na „ženu,“ aby vyhověl pokynům pro genderovou paritu. Kdyby to neudělal, pravděpodobně by mu nebylo umožněno kandidovat, protože už bylo příliš mnoho mužských kandidátů.

Zástupce strany Moralese Guerrera řekl  Pulso SLP , že se během těchto voleb zaměřují na spravedlnost a uvedl:
„Letošní proces otevírá dveře historické příležitosti vybudovat rovnost a začlenění, kde všechny sociální skupiny, jako jsou ženy, původní obyvatelé, LGBTQ+ komunita a lidé s postižením mohou mít zaručenou účast a jejich hlasy mohou být slyšet v každém prostoru.“
Přestože se mužští kandidáti registrovali jako „ženy,“ nezměnili svá zákonná jména ani pohlaví. Mnozí z nich mají rodiny a na sociálních sítích zveřejnili fotografie, na kterých jsou jejich manželky a děti. Někteří se dokonce zapomněli označovat jako „ženy.“
Navzdory zjevnému triku však Consejo Estatal Electoral y de Participación Ciudadana (CEEPAC), instituce pověřená organizací volebních procesů v San Luis Potosí, odmítla proti kandidátům cokoli namítnout.
Podle listu  El Tiempo del Altiplano radní CEEPAC Juan Manuel Ramírez García uvedl, že „je třeba uznat, že nominace jsou zpočátku v dobré víře,“ a že je nutné počkat do 19. dubna, než se rozhodne o přijetí nebo odmítnutí kandidátů. 
Zatímco občané mohou proti kandidátům předkládat námitky, zdroje z komunity říkají , že většina žen se to bojí udělat ze strachu z hrozeb ze strany mužů.
Na jednoho z kandidátů – Josého Reyese Martíneze Rojase – podal pouze jednu stížnost někdo, kdo se domnívá, že zneužívá zákon o rovnosti pohlaví.
Zákon o genderové paritě vstoupil v platnost 6. června 2019. Mexiko se dlouho potýkalo s jedním z nejvyšších počtů vražd žen na světě, což měl být hlavní důvod pro přijetí daného zákona.
Zákon o genderové paritě měl za cíl dát mexickým ženám politický hlas, aby se samy za sebe legálně obhajovaly.
Ale nedávné snahy o prosazení žen do politiky se nyní dostaly do rozporu s genderovou ideologií, protože trans aktivisté prosazovali rozšíření zákonů o sebeidentifikaci v zemi.
Zatímco v roce 2018  bylo více než tucet mužů diskvalifikováno z politické kandidatury poté, co falešně tvrdili, že jsou „transgender,“ k žádnému takovému potlačování dnes nedochází a muži se mohou prohlašovat za ženy, aniž by se museli obávat, že budou vyřazeni z politické soutěže.
Někteří to připisují stále hlasitějším tvrzením násilných trans aktivistů , že lidé se mohou bez otázek identifikovat jako jakékoli pohlaví, které chtějí.
Claudia Espinosa Almaguer, profesorka a právnička, ve svém prohlášení pro Reduxx odsoudila podvod, ke kterému ve volbách došlo.
„Je třeba vzít v úvahu, že ženy tvoří 52 % populace, ze 127,8 milionu je nás 66,2 milionu. Jinými slovy, nejsme menšina,“ řekla.
Ale Espinosa Almaguerová, která je také poradkyní Státní komise pro lidská práva v San Luis Potosí, říká, že některé frakce liberálních feministek se příliš spolupodílely na tom, že podporou trans zákonů umožnily stírat hranice mezi pohlavími….
K uvedenému jen dodávám, že tyto zákony, které paradoxně podpořily údajné feministky, nyní umožňují mužům, kteří se vydávají za ženy, aby navštěvovali dámské šatny, toalety, věznice a další prostory, kde si nakonec mohou mnohem snadněji najít oběti.
 



Nejčtenější za týden