Holandský europoslanec: „Naši synové budou muset brzy bojovat a umírat za americké multimiliardáře“ (video)
RSS

Holandský europoslanec: „Naši synové budou muset brzy bojovat a umírat za americké multimiliardáře“ (video)


V dalším odvážném proslovu se končící holandský europoslanec Marcel de Graaff dotkl nejen stávajícího konfliktu na Ukrajině či Blízkém východě, ale také požádal, aby šli lidé volit – a volili proti EU.
„Izrael bombardoval íránskou ambasádu v Sýrii. V reakci na to Írán bombardoval dvě vzdálená vojenská letiště v Izraeli. Najednou je celá EU proti Íránu s tím, že tam porušuje všechna lidská práva. Nesmysl,“ řekl europoslanec Marcel de Graaff v Evropském parlamentu.
„Írán musí být zjevně potrestán za svou podporu Ruska. A to je důvod, proč říkám všem občanům v EU: to je to, co vaši lídři v EU dělají,“ řekl De Graaff.
„Chválí naši svobodu, ale nutí lidi, aby se nechali očkovat. Vychvalují naši demokracii, ale cenzurují a démonizují opozici. Chválí naši prosperitu, ale berou nám peníze a nahrazují je digitálními věrnostními body,“ shrnul europoslanec.
„Vyhlašují mír, ale naši synové budou muset brzy bojovat a umírat na Ukrajině za multimiliardáře v Americe, protože po půl milionu mrtvých a invalidních jsou tamní vojáci pryč.
Ale ano, EU nediskriminuje. Děti imigrantů mohou přece také umírat v pekle Ukrajiny,“ dodal.
Ruský ministr obrany Šojgu  v úterý uvedl , že od února 2022 bylo zabito téměř 500 000 ukrajinských vojáků.
De Graaff vyzval občany, aby v nadcházejících volbách hlasovali proti EU. Podle průzkumů veřejného mínění by mohla mít pravice poměrně slušný zisk.

 
Proslovy tohoto europoslance již zřejmě neuslyšíte. Jak zmiňovali někteří jeho voliči v diskuzích, tak z politiky odchází a doufá, že se v europarlamentu místo něho objeví další europoslanci z jeho strany, kteří se nebudou bát hovořit stejně otevřeně jako on.
K výzvě holandského europoslance nakonec dodávám, že aktuálně je patrný strach z toho, že odpůrci EU skutečně nějak výrazně posílí, což vede ve většině zemí ke snaze nepohodlné strany či jejich členy diskreditovat.
Patrné je to především v případě Německa nebo Francie, kde se již diskreditace nepohodlných kandidátů do EU naplno rozjely.
 



Nejčtenější za týden