Ministryně Langšádlová podává demisi
RSS

Ministryně Langšádlová podává demisi




COM/EZ
Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne.
“Předsednictvo TOP 09 děkuje ministryni pro vědu, výzkum a inovace Heleně Langšádlové za její dosavadní cennou práci a bere na vědomí její rozhodnutí podat demisi na post ministryně vlády ČR,” uvedla vládní strana v usnesení.
K podání demise se má ve 13:30 uskutečnit tisková konference, které se kromě Langšádlové zúčastní předsedkyně strany Markéta Pekarová Adamová a její první místopředseda Vlastimil Válek, který je ministrem zdravotnictví.
Langšádlová je poslankyní od roku 2010. Mezi lety 1998 až 2006 byla starostkou středočeských Černošic. Působila i jako středočeská krajská zastupitelka a předsedkyně středočeské TOP 09. Do roku 2009 byla členkou KDU-ČSL. V minulém funkčním období byla například předsedkyní sněmovního podvýboru pro migraci a azylovou politiku. Ve Sněmovně v minulosti působila i jako předsedkyně stálé komise pro rodinu a rovné příležitosti.
Langšádlová vystudovala obor hospodářské stavby na stavební průmyslové škole, později absolvovala politologii na Vysoké škole politických a společenských věd v Kolíně a na Vysoké škole mezinárodních a veřejných vztahů v Praze.

The post Ministryně Langšádlová podává demisi first appeared on Pravý prostor .


Nejčtenější za týden