Akce zakázána!
RSS

Akce zakázána!



VIDLÁK

Přátelé, na cestě k totalitě jsme zase o kousek pokročili. Už nám na setkání s občany neruší sály, už nám akce rovnou zakazují. Nekecám. STAČILO! mělo mít debatu ve Starém Plzenci na místě, kde se podobné debaty v minulosti odehrávaly zcela běžně, v jídelně objektu PRONAP. Podnik je v současné době v konkurzu, ale normálně funguje dál. Sál byl standardně pronajat, protože běda, kdybyste dneska dělali předvolební akci a neměli vše smluvně podchycené, to by na vás okamžitě nastoupil Úřad pro dohled nad volbami (ano, tohle všechno u nás máme).



Ovšem, správce konkurzní podstaty, pan Švantner, měl na věc jiný názor. Že prý nestrpí žádné rudohnědé akce a besedu ZAKÁZAL! Ne, že by zrušil pronájem sálu, on opravdu besedu na férovku ZAKÁZAL a ještě tímto zákazem přelepil plakát zvoucí na akci. Je to tak pěkná ikonická fotka, že jsem si ji hned dal jako profilovku na fejsbůk. Doteď jsem tam měl onoho agenta, který sahal po pistoli při zemědělských protestech a myslel jsem si, že větší sviňárnu už hned tak nezažiju… a vidíte, vydrželo mi to necelé dva měsíce.
Pak se našel ještě dokonalejší adept na Heydricha… Správce konkurzní podstaty PRONAP, Švantner. Akce zakázána!
V civilu je určitě zcela spořádaný člověk. Ve volném čase chovatel králíčků, v pracovní době velitel koncentráku… Ty víš, dobrotivý Bože, že každá nelidskost je mi cizí… komunisti ovšem nejsou lidé! Proletáři všech zemí, vyližte si prdel! Tedy kromě soudruha rozvědčíka Petra Pavla a soudružky politručky Evy Pavlové, kteří si to už odpracovali. Konečná si to ovšem nemůže odpracovat nikdy… proč? Protože Švantner rozhoduje, komu bude odpuštěno. Je úplně jedno, že Konečná nikdy neřekla ani slovo o třídním boji a nikdy nevypracovala jedinou esej na téma vedoucí úlohy Komunistické strany (narozdíl od Pávka), je úplně jedno, že KSČM nikdy nebyla shledána extrémistickou, protože jinak by byla z moci soudní už dávno zrušena.
Na rohu ulice, Švantner o morálce káže…
Beseda o tom, že nejsou zubaři, v lékárnách chybí léky, potraviny nezlevňují, ale zdražují, že zemědělci směřují ke krachu a boj proti oxidu uhličitému se zvrhl v boj proti vlastnímu průmyslu (jak je vidět i v případě PRONAPu), to je něco, co lidé nesmějí slyšet a proti čemu je třeba co nejenergičtěji bojovat svévolným zasahováním do volební kampaně, zakazováním a kdyby Švantner mohl, tak i přísnou cenzurou. To by tak hrálo, aby lidi slyšeli, že se s tím v rámci demokratického procesu dalo něco udělat a nedej Bože, kdyby se dozvěděli, že mohou volit i někoho jiného než Fialovu pětidemolici.
Samozřejmě, kdyby vládnul Babiš, tak by bylo zcela záhodno, aby opozici nikdo nenarušoval jejich právo na demokracii. Obráceně to neplatí. Evropské hodnoty jsou to, když vládneme my, bez ohledu na to, co děláme. Rudohnědé akce, to je, když vládne kdokoliv jiný. Ti nesmějí podle evropských hodnot nic.
Ale všeho do času… Fico teď na Slovensku veřejnoprávní televizi prostě zrušil. Jak to mohl udělat? Inu, využil nástrojů, které mu připravila současná opozice. Oni je připravovali proti Ficovi, ale když ony ty volby dopadly jinak. A pak i ty prezidentské. A teď najednou je Fico na koni a využívá zbraně, které byly nashromážděny na boj s populisty a dezinformátory.
Až se u nás zhoupne mocenské kyvadlo, tak by správce konkurzní podstaty, JuDr. Švantner (a s ním všichni líbodémo, neměli být překvapeni, až se proti nim použijí stejné prostředky, jaké teď používají oni proti nám. Neměli by se divit, až budou všechny ty cenzurní mechanismy použity obráceně. Neměli by se divit, že tomu lidé budou tleskat a vůbec jim nějakých Švantnerů nebude líto. Byly to evropské hodnoty, které legitimizovaly podobné praktiky. Byla to eurohodnotá vláda Petra Fialy, která bojuje proti svobodě slova a za právo na korigované informace. Tak jen aby se pak nedivili, až někdo bude korigovat informace o nich.
A samozřejmě by se nikdo neměl divit tomu, že si lidé raději najdou informace na hentěch internetech a odcházejí od České televize a Bakalomédií . Ono se na to totiž nedá koukat, stejně jako se nedá koukat na ksicht toho Švantnera a těžko po lidech chtít, aby si vážili toho, co udělal. Akce zakázána, protože já, Švantner, jsem povolán liberální demokracií, abych rozhodoval, kdo má a kdo nemá právo mluvit k lidem.
Tohle není žádná psychická úchylka, tohle není psychopatie ani nic jiného. To je úplně normální pokřivený charakter. Není to vrozené, ani se to nedá léčit. A proto to také jednou nebude žádná polehčující okolnost.
Až budeš mít , Švantnere, za 45 dní ksicht protažený až na zem, tak věz, že jsi tomu svou křivárnou hodně přispěl.

 
  Vidlák

The post Akce zakázána! first appeared on Pravý prostor .


Nejčtenější za týden