Světové banky nám říkají, že konec dolarového systému je blízko
RSS

Světové banky nám říkají, že konec dolarového systému je blízko


Federální rezervní systém chápe, že v zámoří existuje stálá poptávka po dolarech jako prostředku pro snadnější dovoz a vývoz zboží. (Foto: Flickr)









Díky svému petrostatu je dolar také nezbytný pro celosvětový obchod s ropou. To znamená, že americká centrální banka je schopna vytvářet fiat měnu ze vzduchu v mnohem větší míře než kterákoli jiná centrální banka na světě a zároveň se vyhnout bezprostředním důsledkům hyperinflace.



Velká část této hotovosti i dluhu denominovaného v dolarech (fyzických i digitálních) končí v pokladnách zahraničních centrálních bank, mezinárodních bank a investičních firem, kde je držena jako zajištění nebo používána k úpravě směnných kurzů jiných měn za účelem obchodní výhody. Odhaduje se, že až polovina hodnoty veškeré americké měny obíhá v zahraničí.



Status světové rezervy spolu s různými dluhovými nástroji umožnil vládě USA a Fedu vytvořit po úvěrovém krachu v roce 2008 desítky bilionů dolarů v nové měně, a to vše při udržení inflace pod kontrolou (tak trochu). Problémem je, že tento systém ukládání dolarů v zámoří vydrží jen tak dlouho a nakonec se důsledky přetiskování projeví.




Banky a firmy v USA potichu zavedly systém sociálních kreditů

Brettonwoodská dohoda z roku 1944 vytvořila rámec pro vznik amerického dolaru, a přestože výhody jsou zřejmé, zejména pro banky, jsou s tím spojeny četné náklady. Představte si status světových rezerv jako „dohodu s ďáblem“ – získáte slávu, získáte bohatství, získáte sexy přítelkyni a sladké auto, ale jednoho dne si ďábel přijde pro peníze, a až přijde, vezme si VŠECHNO, včetně vaší duše.



Bohužel mám podezření, že ten čas pro USA brzy přijde, a to možná v podobě zcela nového systému podobného Bretton Woods, který odstraní dolar jako světovou rezervu a nahradí ho novou strukturou digitálního koše. Globální banky v podstatě přiznávají plán na kompletní přepracování finančního světa založeného na dolaru a vytvoření systému zaměřeného na CBDC postaveného na „jednotných účetních knihách“.



V poslední době došlo ke třem událostem, které byly všechny oznámeny postupně a které naznačují, že nahrazení dolaru je na spadnutí (ještě před koncem tohoto desetiletí).



Model XC MMF – centralizovaná politika pro CBDC



Platforma XC MMF byla zveřejněna jako teoretický model v listopadu 2022 a úzce koresponduje s jejich dlouho diskutovaným konceptem globálního koše zvláštních práv čerpání, jen v tomto případě by pod jeden deštník svázala všechny CBDC spolu se „staršími měnami“.




Trump: Jako váš prezident „nikdy nepovolím“ digitální měny centrálních bank

Je propagován jako politická struktura, která má „usnadnit“ přeshraniční platby v CBDC, a tento model se zaměřuje především na směnu měn mezi vládami a centrálními bankami. Samozřejmě staví MMF do role prostředníka, pokud jde o kontrolu toku digitálních transakcí. MMF naznačuje, že platforma XC by jednotlivým zúčastněným zemím usnadnila přechod ze starých měn na CBDC.



Jak MMF poznamenal v diskusi o centralizovaných účetních knihách v roce 2023:



„Mohli bychom skončit ve světě, kde máme do jisté míry propojené subjekty, ale některé subjekty a některé země jsou vyloučeny. A my jako globální a multilaterální instituce tak nějak usilujeme o to, víte, abychom zajistili základní propojení, základní soubor pravidel a správu, která je skutečně multilaterální a inkluzivní. Takže si myslím, že to je – ambicí je usilovat o inovace, které jsou slučitelné s politickými cíli a které jsou inkluzivní vzhledem k širokému členství například v MMF.“



Přeloženo, decentralizované systémy jsou špatné. „Inkluzivita“ (kolektivismus) je dobrá. A MMF chce pracovat v tandemu s dalšími globalistickými institucemi, aby se stal prostředníkem (kontrolorem) tohoto ekonomického kolektivismu.




Je to tady? Do roku 2030 budou celosvětově vyžadovány digitální ID

Jednotná účetní kniha Banky pro mezinárodní platby



Ani ne den poté, co MMF oznámil své cíle v oblasti platformy XC, oznámila BIS své plány na jednotnou účetní knihu pro všechny CBDC s názvem „BIS Universal Ledger“. BIS výslovně uvádí, že tento projekt má „vzbudit důvěru v digitální měny centrálních bank“ a zároveň „překonat roztříštěnost současných tokenizačních snah“.



Zatímco MMF se zaměřuje na kontrolu mezinárodní politiky, BIS sleduje technické aspekty pro globalizaci CBDC. Ve svých bílých knihách dávají jasně najevo, že bezhotovostní společnost je ve skutečnosti konečným cílem a že digitální transakce musí být monitorovány centralizovaným subjektem, aby byly peníze „bezpečné“ . Jak BIS tvrdí ve svém rozsáhlém přehledu Unified Ledgers:




„Dnes stojí měnový systém na prahu dalšího velkého skoku. Po dematerializaci a digitalizaci je klíčovým vývojem tokenizace – proces digitální reprezentace pohledávek na programovatelné platformě. To lze považovat za další logický krok v oblasti digitální evidence a převodu aktiv.“



„…Plán předpokládá spojení těchto prvků do nového typu infrastruktury finančního trhu (FMI) – „jednotné účetní knihy“. V jednotné účetní knize by bylo možné plně využít všech výhod tokenizace díky konečnosti vypořádání, která vyplývá z toho, že peníze centrální banky sídlí na stejném místě jako ostatní pohledávky. S využitím důvěry v centrální banku má takové sdílené místo velký potenciál posílit měnový a finanční systém.





Konspirátoři měli pravdu: G20 oznámila plány na digitální měny a ID

BIS ve svém programu uvádí tři hlavní tvrzení – Za prvé, digitalizace peněz je nevyhnutelná a hotovost zmizí především proto, že usnadňuje pohyb peněz. Za druhé, decentralizované platební metody jsou nepřijatelné, protože jsou „rizikové“ a pouze centrální banky jsou dostatečně kvalifikované a „důvěryhodné“ pro zprostředkování výměny peněz. Zatřetí, používání jednotných účetních knih je z velké části určeno ke sledování a dohledávání, a dokonce k vyšetřování všech transakcí CBDC, samozřejmě pro veřejné blaho.



Systém BIS se zabývá mnohem více sférou soukromých transakcí než příklad MMF. Je technickým základem pro centralizaci všech CBDC, kterou částečně řídí BIS a MMF, a jeho širší využití je plánováno na příští dva roky. Již dnes testuje účetní knihu BIS řada států. Je důležité si uvědomit, že ten, kdo bude v procesu globální výměny peněz vystupovat jako prostředník, bude mít veškerou moc, nad vládami i nad obyvatelstvem.



Pokud bude monitorován každý pohyb bohatství, od přesunu miliard mezi vládami až po platbu několika dolarů od jednotlivce maloobchodníkovi, pak může být každý aspekt obchodu přiškrcen podle rozmaru pozorovatele.



Projekt SWIFT – další způsob kontroly chování zemí



Jak jsme viděli v případě pokusu použít platební síť SWIFT jako obušek proti Rusku, existuje skrytý motiv globalistů mít vysokorychlostní centrum pro rozsáhlé peněžní transakce. Opět jde o centralizaci a ten, kdo tento uzel ovládá, má prostředky k ovládání obchodu… do určité míry.




Horší než CBDC: Globalisté představili plán globálního finančního zotročení

Vyřazení Ruska ze systému SWIFT způsobilo jeho ekonomice minimální škody právě proto, že existují alternativní metody převodu peněz, které umožňují udržet obchodní tok v chodu. V rámci globálního měnového deštníku založeného na CBDC by však bylo nemožné, aby jakákoli země fungovala mimo jeho hranice. Nejde jen o snadné vyřazení země ze sítě, ale také o možnost okamžitě zablokovat převod peněz na straně příjemce směny.



To znamená, že jakékoli finanční prostředky z jakéhokoli ruského zdroje by mohly být sledovány a odříznuty dříve, než se dostanou do rukou například příjemce v Číně nebo Indii. Jakmile budou mít všechny vlády zcela pod palcem centralizovaný měnový systém, centralizovanou účetní knihu a centralizovaný směnárenský uzel, nebudou se moci nikdy vzbouřit a tato kontrola pronikne až k obyvatelstvu.



Rád bych také čtenářům připomněl, že většina národů jde s tímto programem rovnou za ruku. Nejvíce se k tomuto globálnímu měnovému schématu chce připojit Čína. Rusko je stále součástí BIS, ale jeho zapojení do CBDC je stále nejasné. Jde o to, nečekat, že BRICS bude proti novému měnovému řádu, to se nestane.



CBDCs a konec dolaru jako světové rezervy



Co tedy mají všechny tyto globalistické projekty s CBDCs společného s dolarem a jeho uctívanou pozicí světové rezervní měny? Pointa je následující: Jednotný systém CBDC zcela vylučuje potřebu nebo důvod pro existenci světové rezervní měny. Model jednotné účetní knihy vezme všechny CBDC a homogenizuje je do louže likvidity, přičemž každý CBDC si v krátkém časovém období vypěstuje podobné vlastnosti.




Elity chtějí zavést globální systém digitální identifikace „pro všechny“

Výhody používání dolaru v tomto scénáři mizí a hodnota měn se stává relativní vůči prostředníkovi. Jinými slovy, MMF, BIS a další spřízněné instituce diktují vlastnosti CBDC, a proto neexistuje žádný rozlišující aspekt jakéhokoli CBDC, který by činil jeden CBDC hodnotnějším než ostatní.



Jistě, některé země mohou být schopny vyčlenit svou měnu do určitého bodu díky lepší výrobě nebo vynikajícím technologiím, ale starý model mít velkou armádu jako způsob, jak si zajistit forex a obchodní přízeň, je mrtvý. Nakonec globalisté předloží dva předvídatelné argumenty:



„Světová rezervní měna pod kontrolou jedné země je nespravedlivá a my jako globální bankéři musíme systém „zrovnoprávnit“.“




1) „Světová rezervní měna pod kontrolou jedné země je nespravedlivá a my jako globální bankéři musíme systém „zrovnoprávnit“.





Organizace spojených národů plánuje digitální ID propojené s bankovními účty


2) „Proč vůbec mít rezervní měnu, když jsou všechny transakce stejně moderovány pod naší účetní knihou? Dolar už není pro mezinárodní obchod o nic jednodušší než jakýkoli jiný CBDC, že?“




Konečně, dolar musí zemřít, protože je nedílnou součástí „starého světa“ materiální směny. Globalisté si přejí bezhotovostní společnost, protože je to společnost snadno ovladatelná.



Vzpomeňte si na kovidské výluky a pokusy o vakcínové pasy – kdyby tehdy zavedli bezhotovostní systém, dosáhli by všeho, co chtěli. Odmítnout si vzít experimentální vakcínu? Prostě vám zavřeme digitální účty a budete hladovět.



Částečně se o to dokonce pokoušeli (vzpomeňte si na protesty kanadských řidičů kamionů), ale s fyzickou hotovostí se vždycky najde způsob, jak digitální embargo obejít. Bez fyzické hotovosti nemáte jiné možnosti, pokud neplánujete žít zcela z půdy a směňovat zboží a služby (což je způsob života, na který si většina lidí v prvním světě potřebuje hodně času zvyknout).




Markéta Šichtařová: CBDC – nová hrozba, kterou zná málokdo

Věřím, že značné procento amerického obyvatelstva půjde do války, než přijme bezhotovostní společnost, ale mezitím je tu ještě nevyhnutelnost krachu dolaru, se kterou se musíme vypořádat. Globalistické organizace tlačí na to, aby CBDC VELMI rychle začaly fungovat, a jakmile k tomu dojde spolu s centralizovanými účetními knihami, tradiční dolar rychle ztratí přízeň. To znamená, že ty biliony zelených bankovek držených v zámoří začnou najednou proudit zpět do Ameriky a způsobí inflační katastrofu, která daleko přesáhne to, čeho jsme svědky dnes.



Jakkoli ekonomika v minulosti těžila ze statusu světové rezervy, bude trpět stejně, až dolar zanikne, aby byl nahrazen rámcem ještě horším než fiat. Tedy pokud nedojde k dramatickému převratu, který by globalistický řád zcela odstranil z rovnice…




Brandon Smith
Článek Světové banky nám říkají, že konec dolarového systému je blízko se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden