Biden chce vyhlásit klimatickou krizi, evropské státy mají následovat
RSS

Biden chce vyhlásit klimatickou krizi, evropské státy mají následovat

Na úvod zdůrazňuji, že vyhlášení klimatické krize plánuje Biden již na dnešek, přičemž vzhledem k časovému posunu k tomu může dojít někdy odpoledne nebo večer našeho času. A příkladu USA většinou následují vždy poslušní mopslíci v EU. A to třeba u za cenu sebezničení, jak to vidíme v případě sankcí. Mohou se k tomu hodit třeba i tradiční – jindy zcela běžné – vysoké červencové teploty.
Klimatické lockdowny nejsou nijak novým „vynálezem,“ globalisté o nich hovoří již dlouho. A jsou skvělé zejména proto, že nepotřebují nějaký ne zcela spolehlivý respirační virus, stačí jim využít letních teplot, které nyní na severní polokouli panují. Proč s nimi tedy nezačít již letos a nepokračovat v nich až do podzimu, kdy jen volně přejdou na lockdowny „pandemické?“
Podle zpráv z USA chce právě dnes, tedy ve středu,  Joe Biden  vyhlásit takzvanou „klimatickou nouzi“. To jemu a jeho vládě dává rozsáhlé pravomoci a práva na zavádění příslušných restrikcí, přičemž vláda obchází všechny demokratické instituce a rozhodovací orgány. To, co začalo během falešné koronavirové pandemie, by nyní mělo být zdokonaleno zákony o klimatické nouzi. Rozsáhlé zbavení volebního práva a plný dohled nad občany, kteří již čelí zkáze tváří v tvář uměle vyvolané energetické a potravinové krizi a inflaci, a kteří jsou ochotni to všechno snášet.
Podle zpráv z mnoha médií Biden zvažuje vyhlášení národní klimatické nouze, aby zachránil svou pozastavenou agendu životního prostředí na Capitol Hill, kde demokraté v úterý naléhali na Bílý dům, aby jednal rychle a agresivně. Tento přístup mají podle zpráv následovat i evropské země, které prý akutně trpí „klimatickou krizí“. Tím mají na mysli 30 stupňové – pro Evropu v létě celkem běžné – teploty.
Dnes, kdy Biden cestuje do Somersetu v Massachusetts, aby pronesl klíčový projev o klimatu, se prý chce dovolávat mimořádných pravomocí prezidenta. Takový krok by mohl podpořit snahy jeho vlády o „snížení emisí uhlíku a podporu čisté energie“.
Interní debata o vyhlášení národní klimatické nouze, kterou několik prominentních demokratů dlouho obhajovalo, přichází několik dní poté, co senátor Joe Manchin III (D-W.Va.) řekl vůdcům stran, že nepodporuje jejich úsilí v tomto měsíci o schválení masivního ekonomického balíčku, který zahrnuje miliardy dolarů na boj proti globálnímu oteplování.
Představitel Bílého domu, který také hovořil pod podmínkou anonymity, aby diskutoval o soukromých jednáních, dříve v prohlášení uvedl, že administrativa je připravena jednat, pokud Senát tak neučiní, a že Biden „zvažuje všechny možnosti, přičemž tak úplně se ještě nerozhodl.“
Vyhlídka národní klimatické nouze byla opakovaně zmiňována v rozhovorech mezi nejvyššími vládními úředníky, „klimatickými aktivisty“ a demokratickými zákonodárci, z nichž někteří očekávají, že Biden ve středu – tedy dnes – odhalí další politické iniciativy k omezení emisí údajně způsobujících  oteplování planety. Očekává se, že prezidentův projev se zaměří na řešení klimatické krize a využití příležitostí čisté energie budoucnosti k vytváření pracovních míst a snižování nákladů pro rodiny,“ uvedl v úterý Bílý dům.
Jared Bernstein, jeden z klíčových ekonomických poradců Bílého domu, v pondělí novinářům řekl, že Biden „bude agresivní vůči změně klimatu“.
„Reálně si myslím, že toho může udělat hodně a hodně také udělá,“ řekl Bernstein. To by tedy mohlo znamenat demokraty již dlouho požadované vyhlášení stavu klimatické nouze. 
Na závěr ještě připomínám, jak taková „klimatická krize“ může vypadat:
zákaz výjezdu aut se spalovacím motorem v neděli
omezení využití klimatizace ve veřejných budovách
lockdowny podobné těm, které známe z covidové doby (práce z domu, uzavření některých energeticky náročných provozů apod.)
blackouty
pohonné hmoty na příděl
omezení letecké dopravy
….a mnoho dalšího. Samozřejmě může jít jen o něco z výše uvedeného, případně další iniciativa, která se bude týkat jen určitých oblastí činnosti. Každopádně se o klimatických lockdownech hovoří již dlouho, takže se daly očekávat. Zpočátku ovšem předpokládám spíš mírnější restrikce, které přitvrdí, jakmile si „ovčané“ zvyknou….
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ] Článek Biden chce vyhlásit klimatickou krizi, evropské státy mají následovat se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden