Na rovinu s profesorem – 2. díl – host doc. Ing. Miroslav Ševčík, CSc.
RSS

Na rovinu s profesorem – 2. díl – host doc. Ing. Miroslav Ševčík, CSc.

pořad redakce nf svědomí národa

Profesor Jaroslav Turánek o alarmující ekonomické situaci s ekonomem, děkanem NF VŠE doc. Ing. Miroslavem Ševčíkem, CSc.
„U nás se říká, že je hlupý, navedený, nebo zaplacený. Já si myslím, že je to kombinace všeho trojího v případě většiny,“ říká na adresu současných politických špiček ekonom doc. Ing. Miroslav Ševčík, CSc., host profesora Jaroslava Turánka v druhém dílu pořadu Na rovinu s profesorem. Tématem pořadu je současná alarmující ekonomická situace a oba pánové nešetří bystrými postřehy a kritikou na adresu původců přicházející krize. „Nutno podotknout, že každá domácnost má individuální míru inflace a u některých to už teď může být 30 %,“ komentuje docent Ševčík s tím, že inflace není jediným současným problémem. Narušené jsou i dodavatelsko-odběratelské vztahy, což bylo podle něj do značné míry globálně způsobeno nesmyslnými lockdowny a covidismem a tím, jak během pandemie selhali politici, ale i například média. „Je načase si uvědomit, že to nebude platit Fiala, Stanjura nebo ta paní, která si hraje na ministryni obrany, to budeme platit my všichni,“ apeluje Ševčík.


Kdo je doc. Ing. Miroslav Ševčík, CSc.
Miroslav Ševčík pochází z Otrokovic, se kterými je dodnes spojeno jeho podnikání. Řídí zde úspěšnou firmu, již postavil Tomáš Baťa. Působí i ve vedení dalších firem. Svou profesní dráhu chtěl původně zahájit studiem na Fakultě tělesné výchovy a sportu, což nevyšlo kvůli zdravotní indispozici během přijímaček. Nastoupil tedy ke studiu ekonomie na Vysoké škole ekonomické a této univerzitě zůstal věrný dodnes. V průběhu let zde zastával pozice asistenta, odborného asistenta, prorektora, děkana Národohospodářské fakulty, jímž byl opětovně zvolen i letos na jaře.   
Kdo je prof. RNDr. Jaroslav Turánek, DSc.
Jaroslav Turánek vystudoval Přírodovědeckou fakultu Masarykovy univerzity v Brně, obor biochemie. Svůj vědecký život zasvětil farmakologii, vakcinologii a imunologii. Působil v několika výzkumných ústavech Akademie věd a ve Výzkumném ústavu veterinárního lékařství. V současnosti je vedoucím výzkumu a vývoje v soukromé společnosti C2P NEXARS. Vyučuje na několika fakultách Masarykovy a Karlovy univerzity. V posledních dvaceti letech zorganizoval dvanáct odborných konferencí, letos byl spoluorganizátorem a odborným garantem imunologické sekce na konferenci Covidkon. Ve volném čase se věnuje lukostřelbě, pěší turistice, ochraně přírody a studiu historie a kosmologie. Je moderátorem našeho nového pořadu Na rovinu s profesorem.



#gap-507294429 {
padding-top: 30px;
}








#image_1960419946 {
width: 100%;
}






#gap-1147599990 {
padding-top: 30px;
}



Informace o sdílení tohoto videa :
Nadační fond Svědomí národa dává k dispozici link ke stažení a sdílení tohoto videa všem drobným uživatelům pro jejich potřebu na jejich osobních profilech, shlédnutí videa a informací v něm a jeho šíření na sociálních sítích, vždy za předpokladu, že video nebude kráceno a upravováno a vždy u něj bude uveden hyperlink odkazu na naše stránky . V každém takovém příspěvku musí uživatel uvést Nadační fond Svědomí národa jako autora videa. Nadační fond NEDÁVÁ SOUHLAS s REUPLOADEM na jiné kanály a sociální platformy než osobní, obzvláště pak na ty, které duplikují naši službu informovat veřejnost, a provozovatelům uploadovacích služeb. V takovémto případě je možné pouze sdílení na stránkách formou vložení odkazu na naši sociální síť nebo kanál (formou embedování), či hyperlinku na tuto naši stránku s rozhovorem.
Link ke stažení videa naleznete zde:
Link ke stažení z úložiště
Alternativní platformy kde je video dostupné v případě výpadku:
Odkaz na video na Odysee



Článek Na rovinu s profesorem – 2. díl – host doc. Ing. Miroslav Ševčík, CSc. se nejdříve objevil na Svědomí národa .


Nejčtenější za týden