Skotský kriket je prý rasistický, proto vedení asociace rezignovalo
RSS

Skotský kriket je prý rasistický, proto vedení asociace rezignovalo

Je celkem běžné, že některé konkrétní rasy v jistých sportech poněkud dominují. Není to tak dávno, kdy se jako rasistický nálepkoval například hokej, nedávno se pro změnu některá média opřela do některých údajně příliš bílých ženských fotbalových týmů.
Zatímco převaha nebílých ras v některých sportech nijak nevadí, převaha bělochů je nyní problém. A to zejména v zemích, které mají bohatou koloniální minulost.
Celé představenstvo Skotské kriketové asociace rezignovalo. Došlo k tomu proto, že zpráva ukazuje, že skotský kriket je ponořen do „institucionálního rasismu.“
Přezkum byl proveden levicovou organizací s názvem Plan4Sport. Závěry, ke kterým organizace dospěla – že kriket je rasistický – ještě nebyly zveřejněny.
Sky News však v sobotu odhalily obvinění vznesená proti federaci a nyní se celá rada Skotské kriketové asociace rozhodla rezignovat.
„Je nám to opravdu líto,“ píší odcházející členové představenstva s tím, že doufají, že v blízké budoucnosti bude dosaženo „pokroku“.
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ] Článek Skotský kriket je prý rasistický, proto vedení asociace rezignovalo se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden