Mít hlavu jako starosta …
RSS

Mít hlavu jako starosta …

PETR VLK


Vrchnost, co si  říká STAN se  sešla na mimořádném sjezdu, aby si zvolila  nové vedení  té své vrchnosti.

A bylo kolem toho spousta  bubnování. Že prý je  to důkaz té nové politické kultůůůry,  že  jako  chybička  a Hluboček se vloudili a  že  strana utrpěla  jakýsi  šrámeček, ale  teď  prý  už budou hledět  jenom dopředu! Samozřejmě  ke světlým  zítřkům, které  uhodí  dokonce už  někdy pozejtří nebo popozejtří, protože  prý  mají dva měsíce času  na to, aby obnovili důvěru lidí. A prý  si musí jednak uvědomit,  že  nyní hrají první politickou ligu  a  abych nezapomněl,  jejich  čerstvě  zvolený místopředseda  Čížek, který kdysi  starostoval kousek od  Plzně – ve  Spáleném Poříčí tak k tomu přidal,  že musí i trochu zezelenat. A  nakonec  vše korunoval hodný a  usilovný  ministr  vnitra  Rakušan, co je  odhodlán  lovit  ruské šváby, kterého ještě  před  časem jeho vlastní  podřízení  vyšetřovali s jakýmisi, samozřejmě neoprávněnými podezřeními na nekalosti v době, kdy  bačoval v Kolíně,  všechno  to tlachání korunoval hláškou,  že  STAN se nesmí  bát přiznat, že  jsou pro zavedení  Eura.

 


To je  v kostce, vedle  seznamu jmen  nově  zvolené  galerky  nejvyšších STANových papalášů asi tak všechno, co se  dá  o  tom jejich  trdlování napsat.
Snad  za zmínku  stojí ještě  jeden statistický  údaj  – 305 delegátů, 297 z nich  volilo Rakouše   za předsedu  famíglie a 292 mu  ten titul odkývlo.  I  Kim  by s  takovým  výsledkem byl spokojen!!! Gratuluji!
Už  zbývá  jen, aby  mu za  živa  postavili také pomník, udělili  titul Nejdražší  vůdce nebo nějaký jiný  podobný, nechali někde  vyrobit  odznaky  s jeho portrétem a  vetkli si je dobrovolně  povinně do klop  u sak  a hrdě s nimi mašírovali každý den. A bude to dokonalé.
Kdybych tady  se  svým  krátkým popiskem starostenského třeštění  skončil, tak bych  řekl vše  podstatné z   pohledu mainstreamového komentátora.
Jenže  moje  babička  používala  rčení  – ten musí mít  hlavu jako starosta!  Když  chtěla popsat  situaci někoho,  kde  právě  řešil  opravdu  vážné věci, především problémy.  Takže mne napadlo položit  si jednoduchou  otázku – mají/měli Starostové hlavu jako starosta?
Podle  nadšených řečí,  smělých  vizí,  velkých cílů – typu budeme pracovat na  budoucnosti této země, její prosperitě, na zezelenání a  zřejmě i  na  tom  zavedení  Eura, pak  tu hlavu jako starosta  nemají. A  problémy?  Tak ty  už je  vůbec  netrápí, Viz logo  jejich potlachu

Prostě  malinká  nehodička, jen  takový  šrámeček ukaž pofoukáme   to a  než  se oženíš, všechno bude zase  dobré!!! Náplastička  z  autolékárničky  to zpraví raz dva!
Tohle  znělo  sjezdovým sálem  pořád  stejně i když stokrát jinak.
Ale  několikrát a  to dokonce  i  mluvidel samotného  Drahoceného vůdce  ukáplo cosi  jodové  tinktury  …. můžeme si za  to sami….
Představte  si  –  oni pochopili, že  si za  to  opravdu mohou  jen a pouze  oni sami! Že nejde  o  účelovku,  spiknutí, hon, kampáň, atd.atd., ale  že  si za  to mohou sami. Po myslím celkem šesti  skandálech  za půl roku, co jsou ve vládě?  Se  sdělovadly , které jim jdou  naprosto bezpříkladně  nikoliv po krku, ale zcela  krotce na ruku?  V takové  situaci blábolit  cosi o  účelovce a připravené štvavé  kampani? To by nešlo, ani  kdyby  partaj stála  už  na hraně  Nuseláku a hodlala  skončit  svou politický  život  skokem dolů….
Takže  přiznání, že  ten smrad, co se kolem STAN od  samého  začátku  jejich vládního angažmá  nepřetržitě  šíří, je  skutečně jen jejich  smrad. Nezbyla jiná možnost. Ale od  soboty  už  voní jen a pouze po fialkách! Smrad má  utrum!
Uvidíme.  Tohle je  téma, které stojí za  trochu přezkumu.  A  vlastně  také důvod, proč  sedím a klepu písmena.
Povede  se  STANu  přesvědčit  české  buldy,  že  opravdu ale opravdu  už  jsou  budou  čistí? Že  jde  o spolek navoněných frajerů?
Pro  hovoří několik daností.
STAN není  partají  v pravém slova  smyslu, tak, jak  ji  vnímá většina  z nás.Tedy  společenství lidí, vyznávající  nějakou  čitelnou a  setrvalou  názorovou doktrinu. Která  je navíc  čitelná a  srozumitelná , ba  vlastní  určité  části  voličského elektorátu a to dlouhodobě.
STAN dosud  nějaký  uchopitelný  myšlenkový a programový  koncept  nikdy nepředstavil  a nepředložil. To,  čemu se říká volební program, k jednotlivým  případům, kdy jdou lidí  k urnám, můžeme  v klidu  zapomenout a považovat za  naprostý  blábol. Protože  ten, kdo  kandidoval,  navíc  opakovaně, společně  s Kalouskem, aby  ho naposled  vyměnil za  Piráty  /jsou  u nás  vůbec  dva  politické proudy, které  by  si  byly  více cizí než  ten lumpenkapitalistický reprezentovaný  Kalouskem a anarchistický, představovaný Piráty?/.
Prostě  STAN  je  účelový spolek  amorfního  charakteru, kde kromě povinného  antirusismu a  přísahání  se  a zaklínání  liberální demokracií  nenaleznete  už  vůbec  nic!!! Tihle  jsou schopni  koalovat se  skoro  každým a  za jakýchkoli podmínek. Výjimkou  tvoří jen Okamura a  zbytky  po kdysi komunistech.  Protože  ti se ještě  nějaký  čas  do té liberální hamtmatilky nevejdou. A ZATÍM nejsou  dost  silní na  to, aby  je  ti ostatní  nuceně  museli vzít  na vědomí. Ale  jestli to takhle s inflací a energiemi  půjde dál… tak si umím představit, že  právě  STAN  náhle zjistí,  že  vlastně  ten Okamura  má  řadu dobrých  myšlenek. Zejména  jestli  jim co nevidět  začne  úspěšně  lovit  v jejich  voličských  rajonech.
Vím, že  jsem  začal  tím, že  STAN má  své silné stránky a  zatím  jaksi nic  nejmenoval.   První z nich je  to, že nejsou  stranou. Jen  spolkem. Karieristů. Respektive  karieristických blech.  Kde  si  každá  blecha  skáče, jak  ji napadne a  směrem, který ji napadne, protože neexistuje  stranická  doktrina, vymezující  hřiště, natož  směr, kterým je povoleno skákat! Takže přípustné je  všechno a  neukotvený  volič, zas  až tak nesledující  politiku si vždycky najde  něco na tom kam a  jak skáče  Pepa, Franta, Jarda, prostě  ten jejich starosta,  kde  to voličovi  konvenuje!!!! Tohle  si žádná jiná politická formace u nás  nemůže  dovolit.
Jak to funguje  v praxi si na  vlastní kůži vyzkoušeli Bartoš a  spol. Kteří odpracovali a odfinancovali parlamentní volby  a následně je „naši“ Pepové, Jardové a Frantové kroužkováním přeskákali a vytlačili do bezvýznamnosti. První velký politický starostenský Rakoušovský podraz! Do předvolební koaly  už   s nimi nikdo nikdy nepůjde. Prostě podvod na pratnera. Kdyby  Rakušan  měl trochu politické poctivosti  v těle, pak by  rozhodl,  že část  zvolených poslanců za  STAN prostě  odstoupí a přenechá  svá  křesla Pirátům… Ale to bych od  něj  jeho  blech natěšených  na  čerstvou krev  chtěl moc. Vím.
Druhá velká  výhoda  je  rozplizlost  STAN. Opakuji  – oni nejsou  politická strana. Oni jsou  spolek. Rozprostřený  po celé  zemi.  Zejména na venkově. Jejich doménou jsou  obce a menší města. Ve velkých , u  měšťáků mají  utrum. Ve statutárních městysech lidé chtějí  vidět  jasné partajní  hrany a pozice. Ale  vesnice a malá  města?  Tady je to zejména o  chodnících, vodovodech, zda  funguje hospoda, obchod     a  pošta. Jak dobrá je místní škola.  Na tomhle  se láme  chleba. A přesně tohle  je skoro nevyčerpatelná síla  STAN.  Pokud  ten jejich Pepa nebo Jarda je šikovný  dělák a  kandiduje  někam výš  –  kraj, senát, parlament,  tak ze  širokého okolí dostane podporu!  Je přece „náš“, on  by nás  nikdy nepodved, na  rozdíl od těch Pražáků, co  mají  ručičky  dozadu, my  ho známe!!
Kvůli tomuhle  zavětřil a skočil takový  šíbr jako je  Kalousek, kdysi po Gazdíkovi a  dalších tzv. starostech!!!  A kvůli tomuhle  nakonec  STAN smázl tohohle  šíbra  všech  šíbrů, že by mu fotbalový  Berbr  závidět mohl!  V pytli blech si uvědomili, jakou  reputační  škodu  pro STAN někdo jako bývalý  šéf  TOP  představuje.  Přece si nepoškodí tu svou  jedinečnou výhodou a nenechají tutového škodiče  pošpinit  dobré jméno Pepy nebo Jardy v širokém okolí.
A přesně  stejně to funguje  i opačně nyní, když  STAN  páchne  skandály na hony daleko – náš Pepa nebo Jarda je  čistej!  Ten  dělá pro lidi a  těmi machly neměl nic  společného, my mu věříme!
Tohle  je  úplně jasní, prostá a já dodávám  – čistá kalkulace! A na první pohled  se zdá, že  musí  Rakoušovi a spol. vyjít.  Do voleb  je sice  blízkou, ale  pro takovéhle uvažování  dostatečně  daleko. Navíc  – funguje  efekt pytle  blech! Každá  skáče jiným směrem a volič  si  své, když  chce hledat, najde. Co se mu líbí.
Je něco, co  tenhle  Rakoušův  kalkul může  zhatit? Samozřejmě!  A  je to vlastně  totéž, co dělá STAN  silným. Rubová  strana  téhle mince pracuje proti nim. Kdybych  byl  voličem  STAN a  v parlamentkách mnoho nescházelo, protože  jsem si byl celkem jistý, že  soc dem neprojde přes  5% hranici  a přemýšlel právě  o STAN a nakonec  volil opět oranžády a to kvůli  bývalému  hejtmanovi  Bernardovi, který  se nechal zvolit  za  soc  dem, aby nakonec  dezertoval, když se preference  strany propadli právě  ke  Starostům, což je pro  mne  zcela  nezkousnutelné, pak  bych se zabýval v  souvislosti  s Rakušanem a jeho tlupou  jednou jedinou  otázkou:
Co pro mne udělal  STAN a jeho ministři za toho půl roku, co jsou ve  vládě????
Z tohohle bych měl hlavu jako starosta! Nic  dalšího by mne nezajímalo!!!
A  ta bilance  je zdrcující:
-přivlékli k nám Ukrajince a  to v nejvyšším počtu na  obyvatele  z celé  EU
-nadřadili potřeby  těchto  Ukrajinců nad  potřeby  českého obyvatelstva
-prodlužují  válku na Ukrajině  dodávkami zbraní a  vojenského materiálu
-vláda s účastí STAN nese  hlavní odpovědnost  za šílenou inflaci, která  znehodnocuje moje  celoživotní úspory  a vykrádá každá den obsah mé peněženky
-ministr průmyslu za  STAN Sikela  svou ne/činností  připustil  nevídaný  růst  cen PHM a  energií a ještě  se tím chlubí
-Rakušan jako ministr  vnitra  vyhodil policejního ředitele ještě  před tím, než nastoupil do úřadu a následně rozpustil specializované útvary policie  pro boj s organizovaným zločinem
Tohle  je  přesný  výčet působení  STAN ve  vládě.  Přirozeně – plus skandály!!!
Jsem si vědom  toho,  že  naprostá  většina  občanů  Horních Dolních  a měst do 5 000 obyvatel, což  jsou klasické regiony  STAN, si nějaký  takový  soupis „úspěchů“ Drahoceného vůdce Rakouše a jeho  pytle  blech  v žádném případě neudělá  a nebude ho řešit.
Ukrajinci  ho štvou, podpora  Ukrajiny nejspíš  už taky, ale  ještě pořád ne  dost, vykopnutí nějakého policajta  rozbití  útvarů je pro něj  méně než příští  úroda  citrusů na  Floridě.
Ale inflace a zdražování???? Tak to udeří na podzim!!! Až na podzim. Pak se  teprve  probere. Až dostane  od svých dodavatelů  energií  nový  rozpis  záloh!!  To bude  rána! Přímo mezi rohy! Pak to pro většinu  z nich začne  být  o úplně jiných věcech!!!  Jejich Pepa  a Jarda, když budou mít  štěstí, přestanou být  důležití. Bez štěstí se jich  tetka  Nováková  zeptá  – a ty Pepo, co tam v  tý Praze  děláš, že  jsi tohle dopustil! Proto jsem tě nevolila a  už  volit nebudu! Nevěřím ti, ty  už  jsi taky Pražák!
A tetka  bude mít pravdu!!!  Ten Jarda nebo Pepa  jsou úplně  stejní. Jako Pražáci. Když se dostanou v velkým korytům! A  s Rakoušem v čele  ani jinak  nelze.
A já dodávám, že  STAN je  další  politická fata morgána českého politického nebe. Tak  si sám pro sebe nazývám politické subjekty, které  stojí  na  levicové  voličské základně a provozuje  bezskrupulozní pravicovou politiku! S tím kdysi  začali  Buršovi  zelení a  lidovci, pak s tím pokračovali Kecy Veřejné a nyní  Piráti a právě  STAN!
Jde jen o to,  než si to většinový  český bulda  s volebním lístkem uvědomí. A jednou mu to určitě  dojde. Doufejme.
A Rakušan k tomu  učinil na  tom potlachu malý, ale  významný, protože nepřehlédnutelný  krok – tou hláškou  o tom, aby se STAN nebál přiznat se k Euru. Jsem dlouhodobě  příznivec tohoto kroku, ale  v žádném případě právě  teď. Kdy  si myslím, že  eur je naopak nejlepší, pokud je  někdo drží, se zbavit a  přejít  do Švýcara nebo norské koruny. To už jsem ostatně psal. Protože mi není jasné, jak  ECB  bude  zvyšovat  sazby, aby potlačila inflaci a současně  nezvýší  obsluhování  národního dluhu předluženým ekonomikám Itálie, Francie a podobným. Jedno vylučuje  druhé!  A jestli se  tohle  chození  po hladině  vody  nepodaří,  tak  si zažijeme ke  covidu, gigainflaci, válce na Ukrajině  ještě  finanční katastrofu v  dějinách světa  unikátní  – zhroucení  velkého měnového systému. Bojím se domýšlet důsledky! Vlastně ne  – přesnější je, že  toho nejsem schopen.   A v takové konstelaci se přiznat k euru  může jen  ten, kdo podle Zemana není schopen měnit  svoje  názory.
Ale  vraťme  se ještě  zpět  do sjezdového sálu!! Připomeňme  si, co tam s takovou vervou  Rakouš  i jeho noví podržtaškové  hlásali  nejčastěji. Totiž že předvádějí  tu novou politickou kulturu. Že jako  ošklivá  kačátka  vymetli  tudíž  ostuda už  se jich  netýká. Oni přece vyvozují  ty důsledky!
Tak se na to vymetení podívejme. Začněme  soupisem těch ošklivých kačátek:
-Farský
-Michalík
-Hluboček a ten jeho poskok
-Gazdík
-Polčák
Snad jsem na nikoho nezapomněl.
Michalík zemřel,  Hluboček a poskok jsou v  base. Takže  ty  fakt  nikam volit nelze. Ale ti ostatní?
Usměvavý  Gazdíček a Polčák?. Jistě  – Gazdík musel z ministerstva. I  z vedení pytle  blech. Ale  že  by se  vzdal poslaneckého mandátu??? Totéž Polčák – pryč  z vedení  STAN, ale pořád je  europoslanec.Oba  ani sebeméně  nenaznačili,  že  by si byli  vědomi  nějakých prohřešků a složili svoje mandáty  a pustili ke  žlabu  lidi s  čistou  vestou! Ani nápad. A dosud  od nich  Rakušan a zjevně  ani nikdo další nechtěl sebemenší vysvětlení, proč  dlouho řadu let  používali speciální  kryptovaný  telefon, který jim dal právě Hluboček. Proč ho jako museli nutně mít.  Takhle já  si očistu od ošklivých kačátek věru nepředstavuji!  Na rozdíl od Rakouše.
Ale úplně  super  je  Farský. Pro ty, co už zapomněli  – to je  ten panáček, co jako za  STAN kandidoval na premiera!!! A  to v době, kdy dávno před volbami věděl, že mu Fulbrighotva  nadace  dala  stípko na studijní pobyt  v JúEsEj, aby se správně  vzdělal a po návratu nám to  tady  správně, po americku, bačoval.  Na tom není  v zásadě nic  špatného.  Až na  dvě maličkostí. Tou první je podvod na  svých vlastních voličích. Kterým sliboval, že je bude zastupovat v parlamentu a tam bojovat za jejich zájmy a při tom už dávno držel v  ruce vyřízené papíry  do té Ameriky. Za mne podvod.
Ale on to  vymyslel tak, aby  se v USA nažral a  plat mu  v parlamentu zůstal celý. Hodlal prostě  zastupovat  svoje  voliče a poslancovat  z  Ameriky. Tedy zejména  – brát  to stípko a ten poslaneckých plat. Najednou.Za  mne  korupce a podvod!
A  jak že se zametlo na  potlachu s ošklivým kačátkem jménem Farský?  No tak za trest musel odstoupit  z volby  prvního podržtažky, opravuji  místopředsedy  STAN a získal od  delegátů pověření stát se jen řadovým vrchním Rakoušovým knechtem, opravuji  – místopředsedou!! Opravdu  naprosto dokonalé vymetení ošklivého káčete jménem Farský!!! A on sebevědomě  vše tvrdil hláškou, že se hodlá zabývat  budoucností strany a nebude  se plést do krizové komunikace, protože ta mu moc nejde….  Má ty  svatá prostoto. Nenažranej  korytář  a budoucnost  strany…. Fakt mu ta krizová komunikace nejde, to tedy ne!
Ještě pár  slov  k  místopředsedovi  tady od nás  -Čížkovi. Je to, jestli se nepletu, už dvě  období náměstek hejtmana. Univerzální náměstek pro všechno. Osobně jsem  s ním  nikdy nejednal, ale  párkrát  na  různých  akcí potkal. Velmi agilní.  Několikrát jsem ho zažil se  Schwarzenbergem nebo  křimickým Lobkowizem. Rotoval kolem nich vždycky  jako  družice, v hlubokém předklonu, že  jsem měl strach,  aby  se dokázal  následně narovnat.  Tohle mi stačilo. Přesně  takové  žeru….
Ale nejde o to. Přemýšlím nad  něčím jiným. Nedá mi spát  to jeho požadované zezelenání starostů!!!
Fiala a  Sikela označují  za  své obrovské vítězství označují souhlas  Bruselu s tím, že  jádro je zase uznáno za bezemisní energetickou technologii.  Sikela je  za  STAN. Fiala, co nám nikdy nebude lhát i netáhlo Sikela se  chlubí cizím peřím. Tohle jde za Babišem a Havlíčkem. A  především za Putinem.Ale předpokládám,  že  když je to teď  tedy to vítězství pětihlavé saně a  Sikela  je  ten rezortní vítězný ministrant a nominoval ho STAN,  tak  je  to i vítězství  Čížka a  samozřejmě i Rakušana.
Pak nechápu,  že  se jich někdo nezeptal –  jak to zezelenání bude konkrétně  vypadat??? Už má  vnitro a  průmysl jasno, kde bude  konečně úložiště  jaderného odpadu??? Nikdo z intrevjůků ani ťuk v tomto směru…Což neudivuje. Ale  rád bych slyšel  právě  Čížkovu odpověď!!!  Zatraceně  rád. Jedna  ze  zvažovaných lokalit  je nedaleko jeho domovské  obce  – Spáleného Poříčí!!!! A co vím, tak tam vehementně  všichni proti úložišti protestují. Stejně  jako v  dalších zvažovaných místech. Vsadím se,  že většinově  v okolí  vládnou příslušníci STAN!!!
Z toho  mám fakt  tu hlavu jako starosta!
Takže  Rakouši a spol.  – když se neptá nikdo, tak musím já:
Jak to máte  s tím definitivním jaderným úložištěm?Protože když se neuvede  do trvalého provozu nejdéle  do roku 2050, tak  je s jádrem šlus! Takhle  to rozhodli v  tom Bruselu!!!  Budíčeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeek!  Budíčeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeek!
Dobrej potlach, fakt dobrej!  Tedy jestli  byly  dobré chlebíčky, a v dostatečném  množství a nečepovali teplé pivo. Jinak  nula.



  vlkp










The post Mít hlavu jako starosta … first appeared on Pravý prostor .


Nejčtenější za týden