Australští ragbyoví hráči se bouří poté, co je nutí nosit duhový „pride“ dres
RSS

Australští ragbyoví hráči se bouří poté, co je nutí nosit duhový „pride“ dres

Toto období je tradičně po celém západním světě ve znamení pride průvodů. Aktivistické firmy se však snaží LGBTQIA propagandu nacpat kam se dá, ovšem korporace si dovolí takto cílit výhradně na obyvatelstvo západních zemí, neboť mnohde jinde by jim podobná propaganda neprošla.
Nejinak jsou na tom i některé sportovní svazy nebo kluby. Ty pro změnu nutí hráče k ideologické propagandě i na hřišti, ať už jde o poklekávání na znamení podpory černého kriminálníka George Floyda nebo o  LGBTQI agitku s duhou na dresech.
Nejméně sedm hráčů z mužského prvoligového ragbyového klubu  v australském Sydney hrozí bojkotem svého čtvrtečního zápasu poté, co bylo bez konzultace rozhodnuto, že budou v zápase nosit dres gay pride.
Vedení Sea Eagles, jak se klub nazývá, oznámilo v neděli večer, že hráči budou na zápas nosit dres LGBTQIA + s duhovým designem, který nahradí tradiční dresy.
Toto rozhodnutí vyvolalo nepokoje mezi některými hráči, kteří byli naštvaní, že nebyli konzultováni vedením klubu.
Podle  Sydney Morning Herald   již někteří hráči – konkrétně  Josh Aloiai, Jason Saab, Christian Tuipulotu, Josh Schuster, Haumole Olakau’atu, Tolutau Koula a Toafofoa Sipley kvůli této záležitosti odstoupili.
Všech sedm je prý proti rozhodnutí nosit dres z kulturních a náboženských důvodů. 
Trenér Sea Eagles Des Hasler údajně hráčům řekl, že chápe, že jsou postaveni před těžké rozhodnutí a podpořil jejich rozhodnutí nehrát.
Australský ragbyový šampion  Israel Folau vyvolal prudký odpor v roce 2017 poté, co vstoupil do debaty o sňatcích osob stejného pohlaví v zemi a řekl, že nepodporuje návrh na jeho legalizaci. Folau, oddaný křesťan, se se svým názorem veřejně svěřil i na sociálních sítích.
Hráč také vyvolal pobouření tím, že prohlásil, že ničivé lesní požáry a sucha, které zpustošily Austrálii v roce 2020, byly „Božím soudem“ za legalizaci manželství osob stejného pohlaví a potratů.
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 2 Průměrně: 5 ] Článek Australští ragbyoví hráči se bouří poté, co je nutí nosit duhový „pride“ dres se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden