Francie: Afghánec bodal na ulici kolemjdoucí
RSS

Francie: Afghánec bodal na ulici kolemjdoucí

Ve Francii dojde denně k několika případům pobodání či dokonce ubodání k smrti. Někdy jde o náhodné oběti, jindy o boj mezi jednotlivými gangy. Dalším útočníkem, který včera ukradl v obchodě nůž, se kterým pak bodal na ulici do lidí, je Afghánec, který je ve Francii legálně. V současné době jsou totiž Afghánci s nástupem Talibánu v EU chráněni a to přesto, že mužům – muslimům, ale i oddaným muslimkám v zemi nic zásadního nehrozí.
I přesto, že takový případ není ve Francii nijak ojedinělý, upozorňuji na něj především proto, že se zdá, že vše bude opět směřovat k verdiktu „psychicky nemocný.“
„Muž napadl kolemjdoucí tím, že je pobodal nožem, zatímco opakovaně pronášel slova v arabštině,“ uvedla v tiskové zprávě prokurátorka Delphine Dewaillyová.
„Podle našich informací je údajný útočník z Afghánistánu a údajně získal svůj nůž v nedalekém supermarketu těsně před útokem. Cizinec se nedávno usadil v Le Mans. Zatčený muž má platné povolení k pobytu  na území státu“, sdělila prokuratura.
K činu došlo tuto středu 27. července, kdy třicátník afghánského původu poté, co zcizil v obchodě nůž, jím bodal na ulici náhodné kolemjdoucí. Dvě osoby byly pobodány, než se ho podařilo policii zpacifikovat.
Vše začalo kolem 14:00 v obchodě Super U na Avenue de la Libération, vzdáleném několik set metrů od místa, kde muž útočil. „Muž s černým plnovousem vstoupil do supermarketu a křičel nesrozumitelné věci,“ popisuje jeden zákazník, který dodává: „Bylo to děsivé, všichni byli zmateni, stresováni. Zaměstnanec ho údajně požádal, aby se uklidnil, než mu muž vyhověl a vešel do uličky s kuchyňským nádobím.“
Tam muž ukradl nůž, s nímž o několik minut později zaútočil na ulici.
Afghánec, který to údajně zřejmě nemá v hlavě v pořádku, byl po zatčení převezen do nemocnice.
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 1 Průměrně: 5 ] Článek Francie: Afghánec bodal na ulici kolemjdoucí se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden