Nenechte se šikanovat!
RSS

Nenechte se šikanovat!

JINDŘICH RAJCHL
Jakékoliv nařízení nemocnice, domova důchodců či jiného sociálního zařízení požadujících po návštěvnících prokázání očkování, podstoupení PCR testu či nasazení respirátoru/roušky je v rozporu se zákonem!
V minulých dnech jsem obdržel desítky či možná stovky dotazů, zda je požadavek na na nošení respirátoru či roušky u pacientů či návštěvníků nemocnic a podobných zařízení legální a zda se mu musíte podřídit.
Tak tady je jasná odpověď – NENÍ!
Naprosto perfektní právní analýzu na toto téma zpracovala opět zcela precizně má geniální kolegyně a milá přítelkyně Vladana Vališová. Z mého pohledu obsahuje zcela neprůstřelnou argumentaci. Tento článek naleznete zde.
Kolegové z Pro Libertate pak už pracují na vzorech podání, jimiž bude možné se proti těmto nelegálním požadavkům bránit.
Tyto vzory naleznete již brzy na www.porlibertate.cz.
V současné době se už zabýváme otázkou, zda je možné nařídit povinnost nošení roušek či respirátorů zaměstnancům výše uvedených zařízení. Můj právní názor je, že i v tomto případě je takové nařízení rovněž NELEGÁLNÍ!
V případě, že bude kdokoliv z vás, kdo je v pozici zaměstnance nucen k tomuto nesmyslnému opatření, tak se na mne neváhejte obrátit. Já se poté hned obrátím na vašeho zaměstnavatele – a to velmi důrazně!
Držte se a nenechte se šikanovat! Už toho bylo za ty dva roky dost.
 
Jindřich Rajchl
The post Nenechte se šikanovat! first appeared on Pravý prostor .


Nejčtenější za týden