Zblblo již lidstvo natolik, že se nechá obelhat pohádkami o vražedném uhlíku?
RSS

Zblblo již lidstvo natolik, že se nechá obelhat pohádkami o vražedném uhlíku?

Klimaalarmismus má být hlavní záminkou další realizace plánů Velkého resetu. Tyto plány nejsou nijak nové, někdy v 60. letech se objevily poprvé a postupně se představovaly různé klimaalarmistické vize, které se nakonec nikdy nenaplnily. Jenže lidé mají selektivní paměť, takže mnohé z toho, co zde bylo v minulosti, rázem zapomenou. Ostatně, pokud by měli dobrou paměť, tak by pak stále dokola nevolili tytéž lháře.
A jednou velkou lží je i ta o globálním oteplování, údajně způsobeným CO2, produkovaným lidskou činností. Jenže snad i malé dítě ví, že naše planeta procházela různými fázemi, mimo jiné i obdobím, kdy byla doslova poseta sopkami. A vulkanická činnost sama o sobě vydá za všechny původce CO2, proti kterým údajně nyní musíme bojovat, jako jsou automobily na fosilní paliva nebo dobytek, který údajně příliš prdí. Hmyz tolik CO2 neprodukuje, proto je plebs povinen změnit stravovací návyky.
Jenže drtivá většina lidí již zblbla natolik, že těmto pohádkám o nebezpečné uhlíkové stopě bezmezně věří. Někteří až tak dalece, že se dokonce dobrovolně přihlásili do experimentu sociálních kreditů, které sledují právě jejich uhlíkovou stopu. Ale co je to „sledování uhlíkové stopy?“ To je sledování každého vašeho kroku – co nakupujete, co jíte, kde všude cestujete, čím cestujete…
Chápete už, oč se ve skutečnosti jedná? A to vše se koná pod průhlednou záminkou, kterou by v lepších dobách, kdy ještě i školy něco naučily, zamítl každý žák druhého stupně základní školy.
Klimatičtí alarmisté zřídka hovoří o skutečném kvantitativním složení naší atmosféry. Působí dojmem, že:
1) podstatnou část vzduchu, který nás obklopuje, tvoří oxid uhličitý;
2) podíl oxidu uhličitého se rychle zvyšuje;
3) že toto zvýšení je především výsledkem lidské činnosti, většinou spalování fosilních paliv;
4) že pokud se CO2 bude i nadále zvyšovat, je to pro lidstvo konec. V poslední době se rétorika vystupňovala z „klimatické krize“ na „klimatickou nouzi“.
Skutečnost je však zcela odlišná než pohádky, které nám vypráví všichni globalističtí manipulátoři. Oxid uhličitý tvoří čtyři setiny procenta vzduchu, který dýcháme (nebo 400 částic na milion). To je extrémně malý zlomek atmosféry.
Co tvoří zbytek vzduchu kolem nás? Sedmdesát osm procent vzduchu, který dýcháme, je dusík, 21 procent je kyslík, 0,9 procenta je argon a 0,1 procenta jsou ostatní plyny. Mezi ostatní plyny patří metan (0,00017 procenta); oxid dusný (0,00003 procent); a vodní pára, která se pohybuje od 0 do 4 procent.
Jak může tak malý podíl CO2 odsoudit lidstvo k zániku? Navíc, jak si mohou být alarmisté klimatických změn tak absolutně  jisti, že pokud se množství CO2 ve vzduchu bude i nadále zvyšovat, bude to konec  pro život na Zemi?
Během kambrického období před 500 miliony let tvořil CO2 více než 5 000 částic na milion zemské atmosféry . Před 150 miliony let, během křídového období, činil CO2 1 700 částic na milion , což je více než čtyřnásobek toho, co je dnes . Život v těchto obdobích vzkvétal. Jak může být 400 částic na milion hrozbou pro naši existenci?
Předtím, než lidé začali spalovat fosilní paliva, tedy asi před 200 lety, CO2 tvořil 250 částic na milion naší atmosféry. Za posledních 150 let roste přibližně o jednu částici na milion ročně. Jinými slovy,  roste velmi pomalým tempem. Existuje nějaký důvod, proč se tempo zrychlí, když se to za století a půl nestalo?
Pokud by tyto informace byly obecněji známé, možná by se víc lidí nad klimatickou propagandou zamyslelo. Odporuje zdravému rozumu, že tak malá veličina by mohla být zodpovědná za určité katastrofické změny.
Klimatičtí alarmisté nebyli požádáni o vysvětlení, protože úspěšně potlačili všeobecné povědomí o velikosti CO2 v atmosféře. Kdyby si více lidí uvědomovalo skutečné procento, panovala by mnohem menší panika z globálního oteplování a znamenalo by to i mnohem menší podporu těm, kdo tyto klimatické vize hlásají a tedy i mnohdy zvrhlým plánům, které s údajnou ochranou klimatu souvisí…
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ] Článek Zblblo již lidstvo natolik, že se nechá obelhat pohádkami o vražedném uhlíku? se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden