USA na základě svých vlastních měřítek propagují mezinárodní terorismus
RSS

USA na základě svých vlastních měřítek propagují mezinárodní terorismus

Na celém světě není žádná země, která by měla za posledních 70 let na svědomí tolik civilních životů. Nejsou to pouze války, ale i různé ekonomické sankce, jejichž důsledkem byl hladomor, na nějž doplatili zcela nevinní lidé. Podle různých odhadů mají války vyvolané USA na svědomí 20-30 milionů životů.
V Kongresu USA byla nyní představena rezoluce, která obviňuje Rusko z propagace mezinárodního terorismu. Když se podíváte na kritéria, uvidíte, že podle vlastních standardů jsou USA zcela nepochybným sponzorem terorismu.
Rezoluce představená v Kongresu USA vyzývá americké ministerstvo zahraničí, aby označilo Rusko za stát, který podporuje mezinárodní terorismus. Když čtete rezoluci , začíná to být zajímavé, protože zaprvé jsou tam odkazy na události, které se před 20 lety a zadruhé – body uvedené v rezoluci znamenají, že Spojené státy samy jsou největším světovým sponzorem mezinárodního terorismu.
Zde se podíváme na rezoluci a obvinění, která obsahuje proti Rusku, přičemž na USA se vztahují stejné standardy, jaké používá Kongres USA proti Rusku.
Čečensko
První hříchy Ruska zmíněné v rezoluci se týkají čečenské války před 20 lety. Na tuto válku jsou dva pohledy. Západní pohled hovoří o boji čečenského lidu za nezávislost, ruský pohled je jiný: v žádném případě to nebyli Čečenci, kteří bojovali za svou nezávislost, ale v zemi se infiltrovali arabští salafisté, kteří chtěli z Čečenska „islámský stát, chalífát “. Tyto termíny, které se na Západě staly známými až v roce 2012, kdy arabští wahhábisté nastolili svůj režim teroru v Iráku a Sýrii, byly v Rusku problémem již od roku 1994. Cílem islamistů bylo dobýt celý Kavkaz (ruskou část) a získat kontrolu nad územím mezi Černým a Kaspickým mořem.
Salafisté byli vyhnáni z Čečenska ve velmi krvavé válce, za což jsou Čečenci dodnes Putinovi většinou vděční (samozřejmě mimo těch, kteří vznik chalífátu podporovali). Ne nadarmo Čečenci poskytli celé pluky dobrovolníků do všech ozbrojených konfliktů, do kterých se Rusko od té doby zapojilo. Jak to zapadá do legendy šířené o válce na Západě, když ti, kteří byli svědky války ve své zemi, ji prožívali úplně jinak, než jak ji vyprávějí západní média?
Přesto rezoluce uvádí jako příklad ruského teroru například zničení Grozného. Možná by autoři usnesení měli jet do Grozného, ​​podívat se dnes do města a promluvit si s tamními lidmi?
Pokud je zničení měst před 20 lety důvodem k tomu, abychom dnes klasifikovali stát jako teroristický, co to znamená pro USA, které před 20 lety vybombardovaly bezpočet iráckých měst ve své nelegální válce v Iráku?
Podpora separatistů na Donbasu
Dalším důvodem uvedeným v rezoluci pro označení Ruska za teroristický stát je podle Kongresu USA podpora „separatistů“ na Donbasu. Mimochodem, USA pro změnu podporovaly „bojovníky za nezávislost“ v Čečensku. Soudě podle narativu Západu o čečenské válce, USA také podpořily „separatisty“ v Čečensku. Jsou USA také teroristickým státem?
Na co se na Západě u Ukrajiny vždy zapomíná, je to, že událostem na Donbasu předcházel puč na Majdanu, který Spojené státy podpořily především organizačně a spoustou peněz.  Protiruští nacisté  se dostali k moci v Kyjevě převratem a lidé v Donbasu se proti převratu postavili. Namísto vyslání vyjednávacích delegací a rozhovorů s obyvateli Donbasu poslal Kyjev šest týdnů po převratu tanky proti civilistům na Donbasu. 
Je vlastně teror, když stát (USA) organizuje převraty v jiných zemích a podporuje vlády, které se dostaly k moci, ve vyvražďování vlastního lidu?
Sýrie
Dalším důvodem uvedeným v rezoluci pro klasifikaci Ruska jako teroristického státu je podle Kongresu USA jeho podpora syrské vládě, o níž se autoři rezoluce rovněž domnívají, že podporuje terorismus. To je samo o sobě směšné, protože syrské vládě můžete jistě vyčítat mnohé, ale ne podporu terorismu. Důvodem je, že skupiny označované na Západě jako „syrská opozice“ byly ISIS, al-Káida a její odnože. Syrská vláda proti těmto teroristickým skupinám, které jsou podporovány Západem, bojuje.
Kdo tady podporuje mezinárodní terorismus?
A co víc, válka v Sýrii mohla začít jen proto, že to CIA umožnila spoustou peněz a dodávek zbraní právě těmto teroristům, kteří byli nazýváni  „umírněnou opozicí“. Operace CIA se jmenovala Timber Sycamore .
Syrská vláda požádala Rusko o pomoc v boji proti IS a dalším teroristickým skupinám v roce 2015 a Rusko na výzvu o pomoc odpovědělo. O dva roky později byl IS v Sýrii, který byl vyzbrojený Západem, z velké části historií.
V roce 2018 agentura AP – rozhodně ne ruský propagandista – odhalila, že USA spolupracují s al-Káidou . V roce 2019 dokonce i německý mainstreamový Der Spiegel uvedl, i když předstíral překvapení, že Saúdská Arábie spolupracuje s al-Káidou  .
Znovu vyvstává otázka, kdo ve skutečnosti podporuje mezinárodní terorismus.
Wagnerova skupina
Dalším obviněním v rezoluci je, že Rusko spolupracuje se soukromou bezpečnostní společností  Wagner , kterou Západ obviňuje z nejrůznějších zločinů. Pokud však vůbec nějaká oficiální spolupráce mezi ruským státem a Wagnerem existuje, Rusko se to naučilo od USA.
Příkladem zřejmě byla Blackwater, soukromá bezpečnostní společnost, která oficiálně spolupracovala s Pentagonem ve válce v Iráku a dělala „špinavou práci“. Kolem zločinů žoldáků z Blackwateru bylo mnoho skandálů a společnost se od té doby přejmenovala.
Pokud je charakteristickým znakem státního terorismu spolupráce státu s válečnými žoldáky ze soukromých bezpečnostních firem, co jsou potom USA?
Gruzie
Dalším teroristickým aktem Ruska je podle rezoluce útok na civilní cíle v Gruzii. Je to o  válce na Kavkaze v roce 2008 , o které se na Západě šíří více lží než o téměř jakékoli jiné válce v posledních letech.
Dne 8. srpna 2008 krátce po půlnoci vtrhly gruzínské jednotky do Jižní Osetie. Celou noc ostřelovaly obytné oblasti města Cchinvali a zabily stovky civilistů. Ruská armáda se objevila ve válečné zóně až druhý den a odrazila gruzínskou armádu. Válka trvala pouhých pět dní a skončila porážkou gruzínské armády a dočasnou okupací částí Gruzie ruskými jednotkami. O několik dní později se však stáhly.
Válka byla později vyšetřována Radou Evropy. Komise ve své  zprávě  dospěla k závěru, že gruzínský útok představoval porušení mezinárodního práva, ale na ruskou intervenci se mezinárodní právo vztahuje. Dočasná okupace částí Gruzie tedy nebyla porušením mezinárodního práva, ale byla přehnanou reakcí. Vyšetřovací zpráva Rady Evropy velmi jasně zhodnotila události a jasně obvinila Gruzii z událostí.
Zpráva se nezmiňuje o tom, že by Rusko jednalo teroristickým způsobem. Jestli se tehdy někdo choval teroristickým způsobem, pak to byla USA podporovaná Gruzie, která nesporně ostřelovala civilní cíle a masakrovala nevinné civilisty.
Dodávky zbraní a vraždy
Rezoluce rovněž obviňuje Rusko z toho, že dodalo syrské vládě zbraně jako „akt terorismu“. Ale co je to terorismus? Když stát (Rusko) dodává zbraně jinému státu uznanému OSN, aby mohl bojovat proti teroristům z IS a Al-Káidy? Nebo je terorismus, když stát (USA) dodává zbraně IS a Al-Káidě, viz Timber Sycamore a další dodávky amerických zbraní „syrským rebelům“?
Rezoluce také zmiňuje Skripalovy, údajně otrávené Ruskem, bez nezávislých důkazů, ale kolem kauzy panuje mnoho důvodných pochybností o verzi Západu. Ostatně, také v našich médiích se kauza, jejíž původní verze řádně pokulhávala, notně rozebírala. Využiti v ní byli údajně titíž špióni, kteří figurovali i v kauze Vrbětice, kterou rozběhla ještě minulá vláda. Je zajímavé, jak Rusko neustále ve všech kauzách „recykluje“ tytéž neschopné packaly.
Není však pochyb o tom, že USA  zavraždily tisíce nevinných civilistů v mnoha zemích po celém světě drony, ale také zaváděním ekonomických sankcí, v jejichž důsledku vypukl například v Iráku hladomor, což odnesly zejména děti.
Opět se nabízí otázka, kdo je zde teroristickým státem.
Kdo podporuje mezinárodní teror?
USA po desetiletí podporují islámské teroristy zbraněmi, podporuje to mezinárodní teror?
USA svými drony zabíjejí nevinné civilisty v mnoha zemích po celém světě, je to terorismus?
USA zavádí ničivé sankce, jejichž důsledkem jsou miliony mrtvých. Je to terorismus?
USA jen za posledních 20 let zničily mnoho zemí v nelegálních válkách, vzpomeňte si na Irák, Libyi, Sýrii, Jemen, Jugoslávii a mnoho dalších. Celkem bylo zavražděno 20-30 milionů nevinných civilistů. Je to stále teror, nebo už je to genocida?
Seznam zločinů spáchaných USA by zaplnil celé knihy, jen západní média o nich neinformují.
Seznam americké podpory mezinárodnímu terorismu je velmi dlouhý. Rezoluce, kterou nyní projednává americký Kongres, je cynickým pokusem největšího teroristického státu na světě obvinit z terorismu jinou zemi, která se zatím v počtu mrtvých civilistů nemůže USA zdaleka vyrovnat…
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 1 Průměrně: 5 ] Článek USA na základě svých vlastních měřítek propagují mezinárodní terorismus se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden