Jižní Tyrolsko: Nigerijec na ulici napadal lidi, devět jich zranil – soud ho osvobodil pro nepříčetnost
RSS

Jižní Tyrolsko: Nigerijec na ulici napadal lidi, devět jich zranil – soud ho osvobodil pro nepříčetnost

Zatímco celá Itálie se nyní zajímá o případ Italem zabitého Nigerijce, tak u soudu  byl osvobozen jiný Nigerijec, který v obci blízko hranice s Rakouskem na ulici napadal lidi a devět jich zranil, přičemž některé těžce. Nyní byl Nigerijec seznán nepříčetným, tedy nezodpovědným za své činy.
Pokud Nigerijec zranil několik lidí dokonce těžce, zřejmě chybělo málo k tomu, aby někdo z nich přišel o život. Otázka je také, kolik z nich bude mít trvalé zdravotní následky, to ovšem nikoho nezajímá a oběti se ani nedočkají zadostiučinění. Jde tak o dalšího psychicky nemocného chudáka, který si chvíli pobude v nějakém luxusním psychiatrickém sanatoriu na náklady daňových poplatníků a po propuštění mu bude dopřáno čin zopakovat nebo možná dokonat.
Trestní stíhání muže, který v červnu 2021 řádil v Laives (německy Leifers), se přerušuje – kvůli nepříčetnosti.  
Incident se odehrál v pátek odpoledne v červnu loňského roku na centrální ulici: Muž  bil kolemjdoucí železnou tyčí, na některé z nich házel lahve a kameny.
Výsledek: Devět lidí bylo zraněno, včetně dvou žen ve věku 69 a 75 let. Muž také rozbil okno v „Bar Nazionale“.
Pachatel, 26letý Nigerijec, byl přemožen kolemjdoucími a zatčen karabiniéry.
Podle dalších informací se ho podařilo zpacifikovat až po zásahu čtyř kolemjdoucích a vzpíral se záhy i karabiniérům, kteří ho přišli zatýkat (titulek je ze zatýkání).
Samosoudce z Bolzana, Federico Secchi, ve středu formálně zastavil trestní řízení proti Nigerijci – kvůli nepříčetnosti obviněného.
Psychiatrická zpráva ukázala, že Nigerijec údajně trpěl paranoidní schizofrenií, a proto nemohl být vinen. Nigerijec uprchl do Itálie jako nezletilý bez doprovodu, v červnu 2021 a byl ubytován v domě Gelmini v Salurnu, kde nikdy nevzbudil žádnou pozornost. Při první cestě do  Leifers se úplně zbláznil.
Podle jeho obhájkyně Amandy Cheneriové je 26letý muž v současné době na svobodě pod dohledem v terapeutickém centru sv. Isidora v Kohlernu.
Jde tak o další případ „obohacovače,“ který zůstává víceméně na svobodě, neboť podle všeho ani nebude na nějakém přísně střeženém psychiatrickém oddělení.
Mimochodem, povšimněte si, že do Itálie přišel v roce 2021 jako údajný „nezletilec bez doprovodu,“ tedy musel tvrdit, že je mu méně než 18 let, avšak po zatčení byl později uváděn věk 26 let. Tedy muselo se navíc během vyšetřování zjistit, že o svém věku – stejně jako většina ostatních Afričanů –  lhal.
Do doby, než útočil, byl tedy v lepším zařízení, měl právo na lepší – a tedy i dražší – péči, než kdyby nahlásil, že je dospělý. To vše hradili italští daňoví poplatníci. A podobných jako on jsou tisíce, skutečný věk se zpravidla projeví až tehdy, kdy se dopustí závažnějšího trestného činu.
Diví se pak někdo, že to již v mnoha Italech doslova vře – a pak stačí jen málo a přestanou se ovládat?
 
 
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ] Článek Jižní Tyrolsko: Nigerijec na ulici napadal lidi, devět jich zranil – soud ho osvobodil pro nepříčetnost se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden