Návštěva Nancy Pelosi na Taiwanu má za úkol spustit další americkou proxy válku jako na Ukrajině! Čínská armáda začala v úterý večer nasunovat do přístavních měst expediční sbory, vojáci mají jídlo na 14 dní a plnou polní, vrcholní představitelé komunisti
RSS

Návštěva Nancy Pelosi na Taiwanu má za úkol spustit další americkou proxy válku jako na Ukrajině! Čínská armáda začala v úterý večer nasunovat do přístavních měst expediční sbory, vojáci mají jídlo na 14 dní a plnou polní, vrcholní představitelé komunisti

Návštěva Nancy Pelosi na Taiwanu má za úkol spustit další americkou proxy válku jako na Ukrajině! Čínská armáda začala v úterý večer nasunovat do přístavních měst expediční sbory, vojáci mají jídlo na 14 dní a plnou polní, vrcholní představitelé komunistické strany jsou evakuováni z hotelů, kde byli s rodinami na dovolených! Začne útok na Taiwan jako mohutné cvičení čínské armády okolo Taiwanu plánované po odletu Pelosiové? Američané chtějí vyprovokovat Čínu k invazi za každou cenu a čínský prezident zase riskuje, že ztratí tvář a projeví slabost, pokud Čína nezaútočí!
Mluvčí a šéfka dolní komory amerického kongresu Nancy Pelosi přiletěla na Taiwan na státní návštěvu, a to jménem amerického kongresu, zatímco administrativa Bílého domu se od návštěvy distancovala. Celý svět sledoval přílet Nancy Pelosi na portálu FlightRadar24, který kvůli tomu zkolaboval, protože nezvládl v jedné chvíli nápor více než 700 000 diváků, kteří sledoval její let SPAR19 na cestě z Malajsie na Taiwan.
Čína do poslední chvíle doufala, že varování Pekingu zaberou a šéfka kongresu si nakonec cestu rozmyslí a na Taiwanu nepřistane a bude pokračovat do Japonska, podle aktuálního plánu její cesty. Taiwan v jejím itineráři uveden nebyl, rozhodla se prý na poslední chvíli. Tento krok staví čínskou vládu do opravdu těžké situace. Čína musí na tuto provokaci reagovat, ale otázkou je, jakým způsobem, protože tvrdá slova prezidenta Xi Jin Pinga už zjevně nemají váhu.
!function(r,u,m,b,l,e){r._Rumble=b,r[b]||(r[b]=function(){(r[b]._=r[b]._||[]).push(arguments);if(r[b]._.length==1){l=u.createElement(m),e=u.getElementsByTagName(m)[0],l.async=1,l.src="https://rumble.com/embedJS/ubrzme"+(arguments[1].video?'.'+arguments[1].video:'')+"/?url="+encodeURIComponent(location.href)+"&args="+encodeURIComponent(JSON.stringify([].slice.apply(arguments))),e.parentNode.insertBefore(l,e)}})}(window, document, "script", "Rumble");


Rumble("play", {"video":"v1bx9yh","div":"rumble_v1bx9yh"});
Čínská armáda začala několik hodin před přistáním Pelosiové na Taiwanu shromažďovat těžkou vojenskou techniku na pobřeží Číny v provincii Fujian, přičemž centrem shromažďování je město Xiamen, kde těžké obojživelné houfnice vyhnaly z pláží čínské rekreanty, kteří nevěřícně koukali na pásové houfnice projíždějící po písku k naloďování na mořské čluny. Čínská sociální síť Weibo začala přinášet informace, že vysocí představitelé komunistické strany Číny, kteří tráví dovolené s rodinami v plážových resortech provincie Fujian, dostali textové zprávy k evakuaci z pobřežních měst.
Čínská armáda se shromažďuje v provincii Fujian v ulicích i na plážích
Pouze oni, nikdo jiny. Ve městě byla zastavena doprava a na silnicích jsou zaparkovány už podle odhadů tisíce kusů bojové techniky. Odpoledne jich byly řádově jen stovky. Tohle není cvičení, sdělují si Číňané na sociálních sítích, protože tohle je podle nich jiné. Vojáci na tancích dostali totiž MRE balíčky se stravou na 14 dní, což neodpovídá vojenskému cvičení, které se má konat od čtvrtka do neděle okolo Taiwanu. Čínské ministerstvo obrany uveřejnilo mapu, kde okolo Taiwanu se bude cvičit. Je to opravdu doslova kolem dokola.
Nancy Pelosi na letišti v Taipei Během pobytu Nancy Pelosi čínská armáda na ostrov nezaútočí, to je prakticky jisté, Američané by tím dostali záminku k vlastní invazi na ostrov kvůli ochraně Pelosiové. Jenže po odletu Pelosiové může útok čínské armády přijít de facto kdykoliv, a to zejména během onoho cvičení, které se ze cvičení promění na ostrou bojovou operaci. Večer po setmění se ve městě Xiamen rozezněly letecké poplachy, úřady poté uvedly, že šlo o neplánovanou zkoušku funkce poplašných systémů. Nebyla to náhoda, protože sirény se v noci netestují, to je nesmysl.
V čínských městech zněly večer po setmění letecké sirény a čínští vojáci jako na povel někam volali, zřejmě domů svým blízkým
Podle čínských komentářů na Weibo to spíš vypadalo jako domluvený signál pro vojáky shromážděné s tanky a s technikou v ulicích. Jakmile začaly znít sirény, lidé si všimli, že vojáci brali do rukou mobilní telefony a asi volali domů svým blízkým. Jestli jde o dohodnutý signál, že armáda dostala souhlas ústředního výboru strany k invazi v příštích dnech a vojáci se tedy z ulic do kasáren nevrátí, potom by to lecos vysvětlovalo. Čína provede invazi zřejmě s pomocí zkušeností Ruské armády na Ukrajině. Bude se jednat nejprve o raketovou přípravu proti Taiwanu, letecké údery a parašutistické výsadky pro obsazení přístavů pro vylodění.
Čínské vojenské cvičení okolo Taiwanu od 4. do 7. srpna 2022 Otázkou v této chvíli je především situace uvnitř komunistické strany, protože Xi Jin Ping v posledních letech mohutně posiloval svoji moci v ústředním výboru a zbavoval se nepohodlných členů, protože se chystá obhajovat svůj mandát generálního tajemníka strany i na další období a ve straně v poslední době sílila nespokojenost s jeho autoritářstvím.  V této chvíli má Xi neotřesitelnou pozici, která ale velice rychle začne nabírat praskliny, pokud v této situaci s Taiwanem ukáže slabost, nebo se dokonce dopustí chyb. Potom by zřejmě v ústředním výboru proběhl puč a snaha o sesazení Xi Jin Pinga pro neschopnost. To je vlastně jediný důvod, jakým lze v Číně kohokoliv na vysoké funkci sesadit.
Čínský gen-sec komunistické strany Xi Jin Ping hraje vabank
Pokud čínská vláda i po této provokaci Pelosiové zůstane jen u slovních hrozeb Američanům, bude to interpretováno jako slabost Xi Jin Pinga, a to nejen ze strany byrokratů v ústředním výboru. Začnou si to myslet i obyčejní Číňané. Propaganda totiž tak dlouho Číňany masírovala, že nedovolí Pelosiové provokaci s návštěvou Taiwanu, že teď v této chvíli, když se Pelosiová promenáduje po Taiwanu, už si čínská vláda jen s ostrými slovy proti USA a proti Taiwanu nevystačí. Čína se vmanévrovala do této situace sama, to je třeba zdůraznit. Nelze pořád jen cenit zuby, protože dříve či později si zloděj uvědomí, že ten pes u plotu jenom blafuje a cení zuby, ale jinak nekouše. Tohle platí zejména v Číně, kde je mentalita vedoucích kádrů často takto poměřována.
Generální tajemník ÚV KS Číny Xi Jin Ping Politik, který mluví ostře, roste na kariérním žebříčku rychle, ale v nějaké chvíli musí ostrá slova doplnit ostrými činy, že třeba někoho pod sebou vyrazí z funkce, obviní ho z korupce, zničí ho po kariérní stránce. V posledních dnech Číňané slyšeli od rána do večera, že Čína na provokaci na Taiwanu ostře a silově zareaguje, že se čínská armáda nikoho nebojí. Čekalo se, že čínská protivzdušná obrana zabrání Pelosiové ve vstupu do vzdušného prostoru Taiwanu.
K tomu ale nedošlo. Čína se tak přesvědčila, že Pelosiová jako druhá nejvyšší politická persona USA hned po prezidentovi oficiálně navštívila vzbouřeneckou provincii Číny a tím je Peking ponížen, je to politická facka Xi Jin Pingovi. A ten musí a bude muset ostře konat, už ne mluvit ostře, ale konat, jinak se pod ním začne kymácet křeslo generálního tajemníka tak rychle, že nestačí říct ani popel.
Američané chtějí rozpoutat další proxy válku, tentokrát mezi Číňany na Taiwanu a Číňany na pevninské Číně
Čínská vláda návštěvu okamžitě odsoudila, což přinesla čínská média a došlo k oznámení vojenského cvičení okolo celého Taiwanu od 4. do 7. srpna, což ale není ostrá odezva na tuto provokaci Pelosiové. Cvičení nelze za odvetu považovat, a to ani omylem. Je opravdu možné, že Xi Jin Ping blafoval a nikdy nechtěl na Taiwan zaútočit, spoléhal na tvrdou rétoriku. Pokud tomu tak je, tak teď se dostal do vlastní pasti, ze které vedou jen dvě cesty, a to buď invaze na Taiwan, anebo abdikace a odchod z postu generálního tajemníka strany.
Američané potřebují izolovat Čínu stejně jako Rusko. A chtějí na to použít stejný recept jako na Ukrajině pomocí vyprovokování jaderné velmoci k invazi proti menšímu sousednímu území. Následně se uvalí na útočníka sankce a je hotovo. Vlasttně není. Je to začátek amerického odpisu Pax Americana a sjednocování Ruska, Číny, Indie a dalších zemí do nové globalizační reality, ale bez vedoucí úlohy Západu. Je naprosto jisté, že dokud je Pelosiová v Taipei, tak se nic dít nebude, ovšem Nancy Pelosi má odletět ve středu večer a poté se ukáže, v jaké pozici je vlastně čínské odhodlání k prosazování jednotné Číny. Když totiž před 2 lety navštívil Taipei šéf českého Senátu Miloš Vystrčil, byla to facka Pekingu od trpaslíka v Evropě.
Dekorovaný Miloš Vystrčil v parlamentu v Taipei Nemuselo se to brát na váhu, Peking to mohl ignorovat. Jenže, když Taiwan navštíví druhá nejvyšší figura USA, je to de facto už otevřeným pohrdáním a popíráním politiky jednotné Číny. To už nelze ignorovat, protože druhým krokem bude vyhlášení nezávislosti Taiwanu, protože Taipei uvidí, že pes v Pekingu nekouše, jenom štěká. A tohle Xi Jin Ping ví moc dobře, jak moc Taiwanu narostou křídla. Nejde teď už ani tak jen o Taiwan, čínskému generálnímu tajemníkovi jde o jeho vlastní přežití a politickou kariéru.
Tanky a vojáci s proviantem na 14 dní jsou v ulicích. Znějí sirény. A nakonec by to mělo spravit 4-denní cvičení okolo Taiwanu? Jistě uznáte, že takové chucpe sice je možné, ale dříve či později by nepochybně vedlo k sesazení Xi Jin Pinga, a to právě pro neschopnost. A dost možná by to vedlo i k destabilizaci Číny. Uvidíme, jak se situace bude vyvíjet. V noci zasedá čínský generální štáb, účastní se ho i Xi Jin Ping. Jistě tušíte, o čem budou jednat.
-VK-
Šéfredaktor AE News


Nejčtenější za týden