Zelenskyj děkuje Bidenovi za novou vojenskou pomoc a tvrdí, že Ukrajina je „blíže k vítězství“ 
RSS

Zelenskyj děkuje Bidenovi za novou vojenskou pomoc a tvrdí, že Ukrajina je „blíže k vítězství“ 

Další pondělí a další masivní balíček vojenské pomoci pro Ukrajinu, který schválila Bidenova administrativa – tentokrát v ceně něco málo přes půl miliardy dolarů. (Foto: Shutterstock)







„Spojené státy dávají zelenou dalšímu balíčku vojenské pomoci Ukrajině a posílají do země 550 milionů dolarů v podobě munice pro moderní raketové systémy a dalšího vybavení pro boj s ruskou invazí,“ informuje o schváleném transferu The Hill.



Thank you @POTUS for your leadership, robust support of and understanding that is a threat to entire civilized world. Together we are defending values of freedom common to both & . New defense assistance package is bringing us closer to victory — Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) August 1, 2022 Ukrajinský prezident Zelenskyj pohotově poděkoval Bílému domu a kuriózně dodal, že se tím ukrajinské síly „přibližují k vítězství“.



Očekává se, že balíček bude obsahovat více munice pro vysoce mobilní dělostřelecké raketové systémy (HIMARS) a také zásoby minometů, včetně odhadem 75 000 nábojů pro 155mm dělostřelectvo.



Pro ty, kdo počítají, to znamená, že od ruské invaze 24. února je celková americká pomoc Ukrajině rozdělena do 17 balíčků v hodnotě více než 8 miliard dolarů.



Zelenskij a jeho vrcholní představitelé nadále naléhají na další systémy a systémy delšího dosahu, i když Rusko tvrdí, že při úderech na sklady vyřadilo několik systémů HIMARS a raket. Kyjev to popírá a v současné době se na základě posledních známých přenosů Pentagonu předpokládá, že v blízkosti frontové linie je aktivních nejméně tucet až 16 systémů HIMARS.



There are few things more certain than Ukraine weapons packages these days. https://t.co/FQNrWFmwun — Idrees Ali (@idreesali114) August 1, 2022 V pondělí Zelenskij v projevu k národu prohlásil, že „ze strategického hlediska nemá Rusko šanci tuto válku vyhrát“. Následně uvedl: „Ruská armáda je na tom nejlépe:



„A je třeba vydržet, aby i na taktické úrovni teroristický stát pocítil svou porážku,“ řekl prezident. „Bez ohledu na to, co se děje a jaké jsou plány okupantů, musíme dělat svou práci, chránit svůj stát a starat se jeden o druhého.“ „ Čím efektivněji se do toho pustíme – my všichni, všichni občané Ukrajiny – tím rychleji dosáhneme vítězství,“ dodal.



V posledních týdnech však i ze strany stoupenců Ukrajiny sílí shoda na tom, že Rusko nadále pohlcuje značné části území v Donbasu.



Mezitím ukrajinští představitelé nadále tlačí na Západ, aby jim poskytl další, další a další zbraně a vybavení za miliardy dolarů…



We received more equipment from our partners. G#erman rocket launchers MARS II have arrived in #Ukraine . the #USA also transferred four additional #HIMARS . The key to victory on the battlefield is more heavy weapons and equipment! Thanks! pic.twitter.com/EwEyXReWDc — Rustem Umerov (@rustem_umerov) August 1, 2022 Zdroj: zerohedge.com
Článek Zelenskyj děkuje Bidenovi za novou vojenskou pomoc a tvrdí, že Ukrajina je „blíže k vítězství“  se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden