Zpráva ukazuje, že Velký bariérový útes zaznamenal největší nárůst za posledních 36 let, což je zcela proti všem vizím klimaalarmistů
RSS

Zpráva ukazuje, že Velký bariérový útes zaznamenal největší nárůst za posledních 36 let, což je zcela proti všem vizím klimaalarmistů

Velký bariérový útes je velmi často využíván v klimaalarmistických vizích jako údajná oběť údajného globálního oteplování. Stal se jako mnoho jiných jedinečných přírodních útvarů nástrojem boje se všemi, kdo klimaalarmistické vize odmítají.
Již stávající nezvyklá zima na jižní polokouli tyto katastrofické předpovědi poněkud potlačuje, takže jako důkaz globálního oteplování jsou vytahována alespoň tropická vedra panující na polokouli severní, kde máme právě léto. Ovšem věřit tomu, že za horko uprostřed léta může globální oteplování, může snad jen jedinec jehož IQ vykazuje extrémně nízké hodnoty.
Již případ ledovců, jejichž odtávání vyvrcholilo v roce 2012 – od toho roku ledovce narůstají či stagnují – položilo jednu z mnoha klimaalarmistických lží „na lopatky“. A Antarktida , která vloni zažila nejhorší zimu, také do těchto vizí poněkud „hodila vidle.“
O tom, že spíš než oteplování, přichází ochlazování, svědčí i studie  zde ,  zde  a  zde .
V nové zprávě pak padla další vize, která již před mnoha lety tvrdila, že Velký bariérový útes se zmenšuje a brzy zcela zmizí.
Australský Velký bariérový útes si vede dobře, což jasně potvrzuje, že jeho rozsáhlé úseky vzdorují každé předpovědi blížící se zkázy ze strany šiřitelů vizí klimatických katastrof za posledních 30 let, jak uvádí čtvrteční zpráva.
Korálový pokryv na dvou třetinách kultovního útesu, který je považován za ukazatel zdraví oceánů, dosáhl nejvyšší úrovně od začátku záznamů před 36 lety, podle mořských vědců monitorujících ekosystém.
Australský institut námořních věd (AIMS) ve své výroční zprávě  uvedl , že útes je živý a vzkvétající. Jde o odolný systém, který si stále zachovává schopnost zotavit se z poškození, potvrdil vedoucí monitorovacího programu AIMS Mike Emslie. .

„Znepokojivé však je, že frekvence těchto problémů se zvyšuje, zejména hromadné bělení korálů,“ pokračoval.
Začátkem tohoto roku došlo k prvnímu hromadnému bělení během  La Niña, přirozeného klimatického cyklu, který obvykle přináší nižší teploty, které umožňují korálům zotavit se. Šlo o čtvrté hromadné bělení za posledních sedm let.

Pokaždé se útes dokázal plně zotavit a dále růst, protože odolnost přírody vítězí nad přírodními překážkami.
Nejnovější zpráva o zdraví útesu přichází v době, kdy UNESCO zvažuje, zda jej zařadit jako „ohrožený“, po návštěvě orgánu OSN v březnu.
Záležitost měla být projednána na červnovém zasedání Výboru pro světové dědictví v Rusku, které bylo poté odloženo.
Jako klíčové měřítko zdraví útesu definuje AIMS na základě svých dlouhodobých průzkumů útesu stávající více než 30procentní pokrytí tvrdými korály jako vysokou hodnotu.
Správa mořského parku Velkého bariérového útesu, která útes spravuje, tvrdí, že navzdory nejnovějším pozitivním zprávám jsou vyhlídky ikony „velmi špatné“ kvůli hlásané změně klimatu.
To se odráží ve zprávách, jako je  Washington Post  , který v roce 2017 publikoval  článek , který nastínil: „U australského pobřeží se odehrává ekologická katastrofa: Lidé zabíjejí Velký bariérový útes, jeden z největších přírodních divů světa, a Australané nemohou sami o sobě dělat nic. Všichni jsme zodpovědní.“
V lednu tohoto roku se předpovídalo, že korálové útesy, které ukotvují čtvrtinu mořské fauny a zajišťují živobytí více než půl miliardy lidí, budou s největší pravděpodobností vyhubeny, i když bude globální oteplování omezeno v rámci pařížských klimatických cílů, jak varovali  vědci .
Nejnovější průzkum ukazuje, že tytéž korálové útesy jsou ještě odolnější, než kdokoli dříve předpovídal a jsou dobře přizpůsobeny jakýmkoli rozmarům zemského klimatu.
Ostatně, v historii planety docházelo k velmi razantním změnám klimatu a všechny tyto teplotní výkyvy i mnohé přírodní katastrofy útesy přežily. Nicméně pro propagandu se vždy hodí, ani stávající přírůstek nezastaví klimaalarmisty před tvrzením, že za pár let zmizí. A když nezmizí, jednoduše datum zase o něco posunou. Svému účelu tato propaganda poslouží. A to samozřejmě zdaleka ne pouze v případě korálových útesů.
Klimatická panika však musí být vyvolávána, neboť mnohé globální elity na ní vydělávají miliardy a rozhodně si nehodlají tento „kšeft století“ nechat vzít. Od toho, aby byl lid patřičně vyplašen jsou tu ovšem především média , která to lidem patřičně podají. Jen vždy zapomenou upozornit na to, že mnohé alarmistické vize se nikdy nenaplnily.
Ostatně, kdo si dnes ještě pamatuje všechny klimaalarmistické předpovědi za posledních 50 let, které se nikdy nesplnily?


Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 4 Průměrně: 5 ] Článek Zpráva ukazuje, že Velký bariérový útes zaznamenal největší nárůst za posledních 36 let, což je zcela proti všem vizím klimaalarmistů se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden