Občané nepřátelských zemí budou mít zakázáno adoptovat ruské děti
RSS

Občané nepřátelských zemí budou mít zakázáno adoptovat ruské děti

Důvodem, proč má být adopce dětí pro 49 nepřátelských zemí zakázána, je údajně především fakt, že tyto země prosazují škodlivou ideologii – tzv. „wokismus“ (to je prosazování LGBTQ, potraty až do porodu, destrukce tradičních rodinných hodnot, genderová výchova či možnost měnit si 1x ročně pohlaví), ale i uvalení sankcí.
Poslanci ruské Státní dumy nyní předložili návrh zákona, který občanům  „nepřátelských států“  zakazuje adopci ruských dětí. Západ ničí „idey dobra a zla i tradiční rodinné základy,“ zní zdůvodnění.
Příslušný dokument byl v pondělí zveřejněn na internetových stránkách Parlamentu. V odůvodnění návrhu se uvádí, že kolektivní Západ po mnoho let potlačuje koncept dobra a zla, ničí tradiční rodinné základy a mravní hodnoty.
Předávání sirotků rodinám z tzv. nepřátelských zemí neodpovídá národním zájmům Ruska.
„Odevzdání našich dětí, aby mohly být vychovávány v ‚nepřátelských zemích‘, je ranou pro budoucnost národa,“ stojí v dokumentu.
Podle autorů iniciativy bylo na začátku roku 2021 vychováno zahraničními adoptivními rodiči téměř 17 500 sirotků z Ruska. Ruští adoptivní rodiče vychovávají více než 455 000 sirotků. Argumentem je, že počet dětí adoptovaných cizími rodinami každým rokem klesá.
„Útoky odpůrců, že cizí občané zachraňují naše sirotky a většinou adoptují postižené děti, nejsou podloženy statistikami,“ stojí v dokumentu.
Zákaz by mohl být zrušen, pokud některá ze zemí přestane přijímat nepřátelská opatření vůči Rusku, navrhují zákonodárci. V prohlášení se také uvádí, že cílem návrhu zákona není úplný zákaz mezistátních adopcí a nevylučuje spolupráci s jinými zeměmi.
Rusko před deseti lety omezilo adopční práva cizinců. V roce 2012 podepsal prezident Vladimir Putin zákon zakazující občanům USA adoptovat ruské děti. Krátce poté již páry stejného pohlaví a lidé žijící v zemích, kde jsou sňatky osob stejného pohlaví legální, také nesměli adoptovat ruské sirotky.
Seznam „nepřátelských zemí“ byl zveřejněn v květnu 2021 a neustále se rozšiřuje. Nyní zahrnuje 49 zemí, včetně všech zemí Evropské unie, ale také země jako Velká Británie, Kanada, Nový Zéland, Norsko, Ukrajina, Japonsko a Švýcarsko.
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 2 Průměrně: 5 ] Článek Občané nepřátelských zemí budou mít zakázáno adoptovat ruské děti se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden