Bývalý prezident Dick Cheney útočí na Trumpa v reklamě na podporu znovuzvolení své dcery
RSS

Bývalý prezident Dick Cheney útočí na Trumpa v reklamě na podporu znovuzvolení své dcery

Bývalý viceprezident Dick Cheney podstrčil do volební kampaně své dcery do Kongresu ve Wyomingu reklamu, ve které zlořečí ostatním Republikánům a prohlašuje bývalého prezidenta Donalda Trumpa za „zbabělce“ a za „hrozbu“ pro národ.
60sekundová volební reklama pro konfliktní kampaň za znovuzvolení americké reprezentantky Liz Cheney  (R-Wyo.) byla na YouTube vystavena 4. srpna. Do doby tisku měla 259 000 zhlédnutí.
„Za celou 246letou historii našeho národa nikdy neexistoval člověk, který by byl pro naši republiku větší hrozbou než Donald Trump,“ řekl těsně do kamery Dick Cheney, 81, s kovbojským kloboukem na hlavě. Cheney sloužil jako viceprezident u republikánského prezidenta George W. Bushe v letech 2001 až 2009.
„Ten se pokusil pomocí lží a násilí ukrást poslední volby, aby se udržel u moci, i když ho voliči zavrhli,“ říkal Dick Cheney.
„Je to zbabělec. Skutečný chlap by svým příznivcům nelhal. Prohrál své volby a prohrál hodně. Vím to, on to ví, a jdeme-li dále, tak myslím, že většina Republikánů to ví.“
Cheney říkal, že je „na Liz tak hrdý, že stojí za pravdou, dělá co je správné a ctí svou přísahu k Ústavě, ač v naší straně se to tolik lidí bojí dělat.“


„V jejím úsilí nebude nikdy nic důležitějšího než to, co povede k zařízení, aby se Donald Trump už nikdy znovu nepřiblížil k Oválné pracovně, a to bude její úspěch,“ říkal. Na konci reklamy se objeví i jeho dcera, aby řekla, že to poselství schvaluje.
Liz Cheney se v kruzích Republikánské strany stala majákem kritiky právě kvůli svým útokům na Trumpa, když sloužila jako místopředsedkyně vybrané komise americké Sněmovny k vyšetřování bezpečnostních porušení z 6. ledna 2021 na US Kapitolu. Ta porušení o několik hodin zdržela osvědčení prezidentských voleb 2020 Kongresem a Trumpovi kritici je označovali za povstání a za pokus o puč, což je obvinění, která Trump a jeho příznivci rozhodně popírají. Trumpovi příznivci činy této komise srovnávali s hony na čarodějnice a s ukázkovými procesy s nepřáteli lidu ze sovětské éry.
Ač měla Liz Cheney tradičně historii konzervativního hlasování v Kongresu, tak si ve svém domovském státě znepřátelila Republikány, neboť tam Trump zůstává populární. Po tom porušení bezpečnosti hlasovala za impeachment Trumpa a v národních médiích bývala pravidelně hvězdou očerňování bývalého prezidenta. Republikánská strana ve Wyomingu ji po hlasování o impeachmentu cenzurovala a loni na podzim prohlásila, že už není členkou strany.
Víc si přečtěte  zde…
Mezitím se do toho pustil   Babylon Bee : ‚Amerika se nikdy nepotýkala s větší hrozbou než Donald Trump,‘ říká chlap, co začal dvě války a střelil kamaráda do obličeje

BY TYLER DURDEN
MONDAY, AUG 08, 2022 – 12:30 AM
Authored by Matthrew Vadum via The Epoch Times  
Náhledový obrázek: Bývalý vice prezident Dick Cheney se objevuje v reklamě na podporu znovuzvolení své dcery U.S. reprezentantky Liz Cheney’s (Republikánka-Wyoming). (Screen grab from YouTube)

Trump slibuje, až se roku 2024 znovu stane prezidentem, obrátí Facebook vzhůru nohami: ‚Už žádnou večeři s Zuckem‘

Trump podporuje zákaz Twitteru Nigérií a naléhá na ostatní země, aby se přidaly
Zdroj: https://www.zerohedge.com/political/former-vp-dick-cheney-attacks-trump-ad-daughters-reelection-campaign


Nejčtenější za týden