VIDEO: Ruský velvyslanec v OSN varoval před jadernou katastrofou v Evropě v důsledku pokračujícího ostřelování Záporožské jaderné elektrárny ukrajinskou armádou! Dělostřelecké granáty dopadly do skladu vyhořelého jaderného paliva! Kyjev se snaží trefit ch
RSS

VIDEO: Ruský velvyslanec v OSN varoval před jadernou katastrofou v Evropě v důsledku pokračujícího ostřelování Záporožské jaderné elektrárny ukrajinskou armádou! Dělostřelecké granáty dopadly do skladu vyhořelého jaderného paliva! Kyjev se snaží trefit ch

VIDEO: Ruský velvyslanec v OSN varoval před jadernou katastrofou v Evropě v důsledku pokračujícího ostřelování Záporožské jaderné elektrárny ukrajinskou armádou! Dělostřelecké granáty dopadly do skladu vyhořelého jaderného paliva! Kyjev se snaží trefit chladící zařízení primárních okruhů jaderných reaktorů a k palbě na elektrárnu používá dělostřelecké granáty, které na rozdíl od raket nedokáže ruská protivzdušná obrana zneškodnit! Největší hrozbu představuje případný zásah vodíkových okruhů, které by způsobily masivní explozi v jednotlivých jaderných blocích!
Ruský velvyslanec v OSN Vasilij Nebenzia v Radě bezpečnosti OSN ve čtvrtek varoval, že pokud bude ukrajinská armáda nadále pokračovat v palbě na Záporožskou jadernou elektrárnu, povede to k větší katastrofě, než jakou byl Černobyl. Nebenzia varoval [ 1 ], že radiační mrak by ohrozil obrovské území Evropy a západní sponzoři Kyjeva nedělají vůbec nic proti tomu, aby Kyjev odradili od hazardování s jadernou bezpečností jedné z největších jaderných elektráren v Evropě. K tomu by došlo po zásahu vodíkových okruhů, které odstraňují vodík z primárního okruhu reaktorů. To by vedlo k explozi celého bloku elektrárny.
Co je ovšem zajímavější, to jsou souvislosti, proč Ruská armáda poslala do elektrárny speciální odborníky na jaderné zbraně, experty z Kurčatovova institutu jaderné fyziky a chemie v Moskvě a přímo v elektrárně rozbalili své stany a něco tam zkoumají. Na místě jsou i zástupci Generální vojenské prokuratury RF a na ruských sociálních sítích se začíná spekulovat, že Zelenského režim na 2 blocích jaderné elektrárny, konkrétně na blocích 3 a 4, prováděl obohacování uranu a výrobu transuranů a plutonia úpravami na obou reaktorech.
!function(r,u,m,b,l,e){r._Rumble=b,r[b]||(r[b]=function(){(r[b]._=r[b]._||[]).push(arguments);if(r[b]._.length==1){l=u.createElement(m),e=u.getElementsByTagName(m)[0],l.async=1,l.src="https://rumble.com/embedJS/ubrzme"+(arguments[1].video?'.'+arguments[1].video:'')+"/?url="+encodeURIComponent(location.href)+"&args="+encodeURIComponent(JSON.stringify([].slice.apply(arguments))),e.parentNode.insertBefore(l,e)}})}(window, document, "script", "Rumble");


Rumble("play", {"video":"v1d5erh","div":"rumble_v1d5erh"});
Záporožský jaderná elektrárna je vybavena sovětskými lehkovodními reaktory typu VVER-1000, které byly určeny pro efektivnější obohacování uranu vkládaného do obložení reaktorových stěn. Po rozpadu sovětského svaz odvezla Ruská armáda technologická zařízení pro obohacování do Ruska. Jedná se o speciální kanály v reaktoru, do kterých se zasunují tyče určené nikoliv pro výrobu energie, ale pro získávaní izotopů plutonia Pu239.
K tomu se používají speciální dutiny po stranách reaktoru naplněné těžkou vodou, které zpomalují letící neutrony a na stěnách tyčí na obalu reaktorů vznikají izotopy plutonia. Ruská armáda po rozpadu Sovětského svazu všechny dutiny na reaktorech Záporožské elektrárny zalila betonem, aby v nich Ukrajina nemohla vyrábět vlastní vojenský štěpný materiál.
Proč se Ruská armáda od začátku operace tak moc zajímá a zkoumá reaktory v ukrajinských jaderných elektrárnách?
Ale podle obrovské aktivity vědců z Kurčatovova institutu na blocích 3 a 4 v Záporoží to vypadá, že Ukrajincům se mohlo podařit tyto obohacovací kanály na obvodu reaktorů vyčistit od betonu a znovu je zprovoznit, takže Ukrajina mohla začít vyrábět Plutonium Pu239 , které je nezbytné jako roznětka a spouštěč pro dvoustupňové termonukleární bomby. Brzy se zřejmě dozvíme, jak daleko byla Ukrajina od získání dostatku plutonia pro výrobu vlastních jaderných zbraní. Není proto překvapivé, že Kyjev se snaží teď střílet právě na bloky č. 3 a 4. Rusko ale rovněž mlčí a není jasné, proč zatím nedošlo k žádnému veřejnému oznámení. Dodávala snad Ukrajina plutonium nějakému státu, který dobře platil? KLDR? Irán? Někdo jiný?
Ruský voják na hlídce v Záporožské JE Tohle je zatím zahaleno tajemstvím a vzpomeňme si, co se odehrálo po zahájené speciální operace. Ruská armáda okamžitě obsadila Černobylskou jadernou elektrárnu, zůstala v ní skoro měsíc a potom se bez vysvětlení stáhla. Během obsazení elektrárny byly na místě opět odborníci z Kurčatovova institutu a zkoumaly reaktory elektrárny. Celé je to natolik podivné, že to vypadá, jako by Moskva něco hledala. A zřejmě v Záporoží to konečně našli. Pokud opravdu Kyjev tajně vyráběl plutonium a prodával ho na černém trhu, potom v tom jsou zapleteny nejen špičky ukrajinského režimu, ale především západní partneři. Bez nich by to asi nebylo možné. Kdo by zaplatil na černém trhu nejvíce za plutonium? Írán? KLDR? Venezuela? Anebo Izrael?
Izrael jako přítel Ruska a po invazi na Ukrajinu jako nepřítel? Moskva něco Izraeli překazila?
Proč naprosto překvapivě po zahájení speciální operace začal Izrael kritizovat Rusko? Ostrá reakce překvapila i Moskvu. Proč tak najednou? Nepřerušila snad ruská invaze na Ukrajinu nějaký velký kšeft Izraele s Ukrajinou? Není možné, že Izrael nakupoval plutonium od Zelenského, od dosazené figurky Igorem Kolomojským, občanem Izraele, čímž se Izrael dostával k dostatku startovacího štěpného materiálu pro vlastní vodíkové zbraně? A proč by o tom Kreml mlčel, kdyby to bylo plutonium určené pro ukrajinskou armádu?
Tohle mlčení naopak potvrzuje, že v Záporoží se vyrábělo plutonium nikoliv pro výrobu vlastních jaderných zbraní, ale jako produkt určený pro Izrael. A tučné zisky za to inkasoval ten, kdo Zelenského dostal k moci a do funkce. Igor Kolomojský. Ruská invaze však do tohoto kšeftu podle všeho vhodila vidle a Rusové jsou strachem bez sebe, v kolik všech ukrajinských elektrárnách Zelenského režim vyrábí plutonium. Proto Rusové obsadily dnes již prakticky bezvýznamnou a zastavenou Černobylskou elektrárnu a něco tam usilovně zkoumali a hledali. Proto je zajímá i Záporožská elektrárna.
Ruští vojáci obsazují Pripjať nedaleko Černobylské JE Kyjev podle všeho využíval část svých reaktorů pro původní účely sovětské armády, tedy k výrobě plutoniových tyčí a v Moskvě z toho dostali šok, komu všemu by se to mohlo dostat do ruky. Většina zřejmě opravdu končila v Izraeli a není překvapením ten výkřik Zelenského na bezpečnostní konferenci letos v únoru v Mnichově, že Ukrajina vzhledem k ruské agresi má plné právo znovu usilovat o vlastní jaderné zbraně.
Zelenský to neřekl náhodou, protože věděl, že ukrajinské elektrárny umí plutonium již znovu vyrábět, jako tomu bylo v dobách SSSR. A proto musela Moskva zasáhnout. Izrael je vztekem bez sebe a začal okamžitě řvát na Moskvu, kvůli speciální operaci, přičemž sám Izrael okupuje Golanské výšiny a Západní břeh Jordánu.
Co je to za nesmysl, když Izrael jako země okupující Golany a Zajordánsko najednou křičí na Rusko kvůli okupaci Ukrajiny? Co je za tím ve skutečnosti?
Tomu se prostě říká chucpe , tedy nehorázná drzost. Moskva prostě invazí na Ukrajinu zkazila a přerušila Izraeli kšefty s Ukrajinou. Nějaké strašně důležité kšefty. Tak důležité, že Zelenský dokonce zrušil Kolomojskému ukrajinské občanství. Kolomojský mu přitom zaplatil volební prezidentskou kampaň. Copak se to stalo? Zhroucený kšeft, který zpřetrhal vazby.  Ukrajinská armáda střílí na elektrárnu z opačného břehu Dněpru a používá k tomu americké houfnice M-777 a Ruská armáda s tím překvapivě zatím nice neudělala. Jako by nebylo dovoleno. Podivnosti okolo celé speciální operace jsou zřetelné na mnoha místech a když se začneme probírat informacemi o tom, o co má Ruská armáda největší zájem, tak to jsou jaderné elektrárny, kde vojáci a odborníci z Moskvy něco usilovně hledají.
Těmito americkými houfnicemi M777 střílí ukrajinská armáda na Záporožskou jadernou elektrárnu A jsou to rovněž výzkumné laboratoře na Ukrajině, kde odborníci hledají stopy po výrobě chemických a biologických zbraní, včetně nervových látek. Ukrajina se stala v podstatě evropským Afghánistánem, kde si západní partneři a Izrael udělali hřiště a zkušební polygon, kde ej dovoleno hrát bez pravidel.
Výroba plutonia, výroba antraxu, výroba virů, testování vakcín na vojácích, bez jakýchkoliv regulací. Takže ten řev západu po začátku invaze není kvůli altruismu, kvůli hodnotám demokracie a svobody, ale ozývá se kvůli tomu, že Kreml invazí někomu překazil sakra výnosné businessy. Businessy s vakcínami, s výrobou plutonia, s výrobou biologických zbraní. Proto se ozval ten řev i od největšího spojence Ruska, tedy z Izraele. Právě proto. Můžete být největší kamarádi, ale když vám někdo sáhne na kšefty, je z toho řev, přítel nepřítel.
-VK-
Šéfredaktor AE News


Nejčtenější za týden