Taky jste konspirativní, kriminální a pravičácký živel?
RSS

Taky jste konspirativní, kriminální a pravičácký živel?

V poslední době mám pocit, že je nás čím dál víc. Na první pohled čistotný, slušný, zdvořilý, nezřídka i vzdělaný člověk, bohužel s názory, které se dost liší od oficiální politické linie.


A oficiální politická linie – jak v Německu, tak zřejmě i v Čechách – vyžaduje od občanů mezi jiným latentní strach před Covidem a trvalou připravenost dát se ‚chránit‘ a očkovat. Německý ministr zdravotnictví Karl Lauterbach chce prosadit od 1.10.22 obnovení ‚ochranných opatření‘, bez ohledu na ‚incidenci‘. To znamená, pokud je vaše poslední očkování starší než 3 měsíce, budete muset nosit v restauraci, ve sportovních a společenských zařízeních, i ve školách ‚ochrannou masku‘, nebo se před vstupem dát opět testovat nějakým (zaručeně spolehlivým) testem. Na cestování hromadnými dopravními prostředky jenom s maskou bychom si měli definitivně zvyknout.  Lauterbach tím nutí všechny občany k tomu, aby se dali očkovat – ne jednou, dvakrát nebo třikrát  – prostě trvale, každé tři měsíce.

Po tom, co v poslední době dokonce i v německých mainstream-médiích prosákla spousta informací o škodlivosti nošení náhubků, a hlavně o množství a závažnosti vedlejších účinků mRNA-vakcín, lze dojít jenom k jednomu závěru: ministr Lauterbach je psychopat, nebo zkorumpovaný, nebo, což je bohužel nejpravděpodobnější – obojí. Nezbývá než doufat, že mu jeho návrh nového pandemického zákona aspoň v některých spolkových zemích neprojde.
Naději budí i vznikajiící hromadná nespokojenost obyvatelstva, která se šíří nejenom mezi námi, ‚pochybnými pravičáckými kriminálními živly‘ (kam nás zařadila ministryně vnitra Faeser), ale i u toho zbytku populace, která si poslední dva roky nechala veškerá ‚zdravotně ochranná opatření‘ od vlády líbit. Extrémní zdražení paliv, plynu a elektřiny postihne plošně všechny – nejvíce samozřejmě ty, kteří na rozdíl od poslanců nebo ministrů nevydělávají 15-25 000 Eur měsíčně. A těch je spoooousta. I ti nejposlušnejší občané se totiž zamýšlejí na tím, proč německá vláda, která před nedávnem schválila mimořádnou sumu 100 miliard Eur na zbrojení a financování války na Ukrajině, není schopna obstarat energii v dostatečném množství a za přijatelné ceny pro vlastní občany. Přičemž, jak je známo, koncerny, které prodávají paliva a energii, se doslova topí v milardách, které právě na současné ‚krizi‘ vydělávají. I prostý občan se tedy zeptá: kde jsou příčiny této ‚krize‘? Má stát peníze nebo nemá? A když má (viz např. těch 100 miliard), proč za to nakupuje zbraně a vakcíny, které jednoznačně ohrožují naše zdraví a život?
A teď jsem u merita věci: my, nespokojené protestující kriminální občanstvo, jsme toho názoru, že zbrojní a farmaceutické koncerny si už vydělaly, resp. nakradly dost, a že se to s ničím nemá přehánět. Jdeme dokonce tak daleko, že navrhujeme přestat kupovat a dodávat zbraně Ukrajině, nutit ji přistoupit na mírová jednání s Ruskem, ukončit nesmyslné protiruské sankce, které Evropě jenom škodí a z nichž jasně profitují pouze USA a obří mezinárodní koncerny. Prostý občan by za těchto okolností mohl přijít na konspirativní myšlenku, že vláda, jím zvolená, by měla chránit jeho potřeby a jeho zájmy.
Za nás, za tu nespokojenou a kritickou menšinu doufám, že pravidelné pondělní protestní pochody, které probíhaly  minulé dva roky prakticky ve všech německých městech, se rozšíří i na vesnice a na ostatní dny v týdnu. Protože tam vidím jedinou možnost, jak změnit bezohlednou politiku v zájmu mezinárodních bigtech-koncernů na rozumnou politiku v zájmu většiny lidí. A tou většinou není myšleno pár pochybných  kriminálních živlů, ale všichni ti, které vláda kriminalizuje, protože s její politikou nesouhlasí. Takže zůstává jenom otázka: kdo je tady vlastně kriminální živel?
 
14.08.2022 HS


Nejčtenější za týden