Slovensko daruje Ukrajině všechny své stíhačky MIG-29
RSS

Slovensko daruje Ukrajině všechny své stíhačky MIG-29

Pro Slováky jistě není tato informace novinkou, ale čtenáři z ČR na ni možná ještě nenarazili. Slovensko patří ve vztahu k Ukrajině k jedněm z největších „jestřábů“, neboť od začátku konfliktu oddaně posílá do země zbraně, aby si měla za co namastit kapsy ukrajinská mafie, při jejich prodeji jiným  mafiím, islámským bojůvkám a různým dalším zločineckým organizacím.
Zde je však třeba poznamenat, že naše vláda se činí podobně pilně, takže nebude nic podivného na tom, když se dočkáme toho, že budou některé z na Ukrajinu zaslaných zbraní využity při teroristickém útoku někde v Evropě. Ostatně, je mnohem větší šance, že zbraně zaslané na Ukrajinu zabijí nevinné civilisty, než že zabijí nepřátelské vojáky.
70% z nich je totiž záhy po překročení hranic rozprodáno zločincům a islámským radikálům po celém světě (a ti je často využívají právě proti nevinným obětem) a ze zbývajících 30%, které se dostanou na frontu, je část využívána i proti civilistům.
Nicméně zbraně a vojenská technika jsou na Ukrajinu zcela zřejmě zasílány zejména proto, aby se dostatečně přiživil americký zbrojní průmysl. Země, které své zbraně a bojovou techniku zasílají na Ukrajinu, obratem vydají miliardy za zbraně nové, samozřejmě americké.
Nejinak je tomu i v případě MIGů, které dodává Slovensko Ukrajině. Místo nich hodlá slovenská vláda zakoupit drahé americké stíhačky. Slováci je jistě „s velkou radostí“ ze svých daní zaplatí.
Stíhačky mají být Ukrajině dodány již v září, konkrétně všech 11 stíhaček MIG-29 – jak oznámil mluvčí slovenského ministerstva obrany. Ukrajinští piloti  toto zařízení dobře znají. Slovensko tak nahrazuje své proudové letouny MIG, které pocházejí ze staré sovětské éry, modernějšími americkými F-16. Slovenský vzdušný prostor mají do doby, než budou dodány stíhačky z USA, chránit české a polské letectvo.
Stíhačky, které pocházely ze sovětské výroby a byly pojmenovány po svém konstruktérovi Mikojanovi-Gurevičovi , byly od samého počátku obklopeny aurou vzdušné převahy, a to nejen pro svou extrémně jednoduchou ovladatelnost…

MIGy jsou jedny z mála stíhaček, se kterými lze létat tzv. manévr Kobra.


 
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ] Článek Slovensko daruje Ukrajině všechny své stíhačky MIG-29 se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden