Větrné turbíny vypouštějí vysoce nebezpečný plyn ničící klima, přičemž Německo je nejhorším znečišťovatelem v Evropě
RSS

Větrné turbíny vypouštějí vysoce nebezpečný plyn ničící klima, přičemž Německo je nejhorším znečišťovatelem v Evropě

V dalším pokračováním již velmi obsáhlé série článků, které se věnují absolutní neekologičnosti tak hojně prosazovaných větrných elektráren, se podíváme do Německa, které bylo již dříve zmíněno například v souvislosti s tím, že do země dováží dřevo, které je potřebné na větrníky (ty se vyrábí většinou ze směsi dřeva a plastu) až z dalekého Ekvádoru .
Tam jsou kvůli větrníkům likvidovány lesy, ale je zarážející i fakt, že v době, kdy neustále slyšíme o „nutnosti zkracovat uhlíkovou stopu,“ nikomu nevadí, že je toto dřevo převáženo přes celou zeměkouli. Zde najednou nikomu dlouhá uhlíková stopa nevadí.
V Německu však také například vykáceli starý les, v němž rostly cenné stromy , jen aby se uvolnilo místo pro větrná monstra. A tak bychom mohli pokračovat. Tedy zatímco jaderné elektrárny začalo před časem Německo zavírat, životní prostředí likvidující větrná monstra ve velkém staví.
Neekologičnost se větrníků se samozřejmě projevuje i mnoha jinými způsoby. On ničení ptačí populace , přes poškození vodní fauny až po ničení životního prostředí v případě každé havárie takového monstra či při jejich likvidaci .
Ale i při samotném provozu dochází k produkci jedovatých látek, které se dostávají do ovzduší.
Zatímco Německo závodí ve výstavbě větrných farem, existuje důvod k obavám, protože chemická látka identifikovaná jako nejsilnější skleníkový plyn na světě je emitována z větrných turbín.
Ve skutečnosti měření vzduchu nad Německem již identifikovala zemi jako největšího producenta  vysoce nebezpečné látky hexafluoridu sírového (SF6) v Evropě. Chemikálie se používá při výrobě větrných turbín a uniká do životního prostředí. Vzhledem k tomu, že Německo je lídrem v používání větrných turbín v Evropě, vědci říkají, že je to hlavní faktor, který stojí za mimořádně vysokými hodnotami SF6 v Německu.
Podle Mezivládního panelu pro změnu klimatu je SF6 zabijákem klimatu. Ve skutečnosti je pro klima 26 087krát škodlivější než oxid uhličitý.
Fluorid sírový je plyn, který průmyslové společnosti považují za dokonalý izolátor, a přestože je zakázán mnoha dalšími výrobními odvětvími, je stále široce používán ve větrných turbínách, zejména v elektronických rozvaděčích, jimiž je distribuována elektrická energie.
Jakmile tato látka vstoupí do atmosféry, trvá více než 3000 let, než se SF6 znovu rozloží a stane se inertní, podle zprávy německého média  Taggeschau .
Po desetiletí je známo, jak nebezpečná je tato látka. Již v roce 1997 Kjótský protokol stanovil, že emise SF6 musí být omezeny. Ačkoli byl postupně vyřazen, je stále povolen v elektronických rozvaděčích a neexistují žádná právní omezení pro jeho použití v této oblasti. Průmysl se místo toho dobrovolně zavázal snížit jeho používání, používat jej v uzavřených systémech a recyklovat a neutralizovat jej na konci jeho praktického použití. Závazek z roku 1998 také stanovil, že společnosti budou zaznamenávat a vykazovat, kolik ho používají a recyklují.
To se však zjevně neděje. Ve skutečnosti Německo toto ustanovení v masivním měřítku porušuje a atmosférická data to dokazují. Podle Taggeschau vědci uvádějí, že hladiny SF6 jsou o 50 procent vyšší, než by naznačovaly současné údaje o emisích poskytované průmyslem. To dokazuje, že Německo emituje více fluoridu sírového, než se uvádí.
SF6 je nejen nebezpečný pro klima, ale také extrémně nebezpečný pro člověka, protože brání výdechu oxidu uhličitého. Ti, kteří vdechují SF6, mohou utrpět  zástavu dýchání.
Když se obchodní časopis Plusminus financovaný ARD zeptal dvou největších výrobců větrných turbín na zvýšené hladiny SF6, Nordex a Vestas odpověděly, že neexistuje žádná alternativa. Tvrdí, že pouze malé množství SF6 uniká do ovzduší, a že zajišťují, že na konci životnosti turbíny bude provedena řádná likvidace chemikálie.
Existují však přesvědčivé důkazy, které částečně vyvracejí jejich tvrzení, a to souvisí se skutečností, že společnosti nejsou osobně odpovědné za recyklaci větrných turbín. Místo toho jsou zodpovědní jednotliví vlastníci, kteří turbíny kupují, a neexistuje žádná kontrola, která by zajistila, že se produkty řádně zlikvidují. Ve skutečnosti je mnohem efektivnější jednoduše umožnit chemické látce uniknout do životního prostředí.
EU neplánuje zakázat plyn do roku 2030. V současné době existuje vakuový trubkový systém od společnosti Siemens, který nepoužívá chemickou látku, ale ve větrných turbínách se používá jen zřídka…
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ] Článek Větrné turbíny vypouštějí vysoce nebezpečný plyn ničící klima, přičemž Německo je nejhorším znečišťovatelem v Evropě se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden