Voda je vzácná
RSS

Voda je vzácná

Když se zeptáte, jak je voda důležitá a vzácná, dostanete od každého odpověď, že voda je nenahraditelná, strategická surovina numero uno… Na druhou stranu při každém stisku tlačítka ten samý člověk 6-8x denně spláchne naprosto vědomě 10 litrů perfektně zpracované pitné vody přímo do hajzlu a smíchá se s dalšími sračkami v řece.

Voda je vzácná jen na internetu, vzácnost končí vstupem na vlastní dvorek, kde se jí plýtvá, dokud čerpadlo ze studny nezačne pumpovat písek, nebo sousedský práskač při suchu hlásí napouštění bazénu. Pak teprve začíná nedostatek a vzácnost.
Největší sranda se právě teď děje na redditu, zejména v fanaticky apokalyptických komunitách typu  prepperintel , collapse , sustainability , ecology , energy , worldnews , antiwork a řadě dalších, kde se děcka narozená po roce 2000 krmí čirou depresí. Každý den zde sledují, jak klesá hladina v Las Vegaské Hooverově přehradě a bijí na poplach, že konec světa bude zítra, pokud si všichni včera nekoupí Teslu za 1,5 milionu nebo Rivian R1T za 2 mega a nebudou dělat burnouty na pětníku jako tank. Pak mají tato děcka deprese a páchají sebevraždy , čímž vlastně snižují spotřebu vody a řeší tak svým způsobem problém nedostatku vody.

Zpět k tématu. Město hříchu vybudované v poušti každým dnem přichází zhruba o 3 cm hladiny na přehradě Mead díky nízce posekaným zeleným trávníkům v Las Vegas, 58 golfovým hřištím a fontánám uprostřed pouště. Samozřejmě pokud tato data vynesete v alarmistickém měřítku, bude to vypadat naprosto děsivě, jako na přiloženém grafu. Když však trošku zapřemýšlíte, jsou to pouhá 4 procenta poklesu hladiny za posledních 5 let. Za stejnou dobu 2017-2022 stoupl počet obyvatel Las Vegas o 4,6 procenta. Lze tedy naprosto jasně vydedukovat, že je na vině jednoznačně pouze změna klimatu. Lidé se z pralesní rovníkové Afriky stěhují do pouště, jiným způsobem si nárůst černošské populace v Las Vegas nelze vysvětlit v rámci zelené white washing agendy.
Ameriku jsem měl za kolébku kapitalismu, ovšem z východu od New Yorku a ze západu z Kalifornie se začíná nebezpečně šířit velkými městy komunismus, město hazardu není výjimkou. Místo očekávatelného razantního zvýšení cen vody se zde rozjíždí přídělový systém. Město vám na přívodní potrubí vody klidně nainstaluje škrtící cock ring zobrazený níže, který omezuje spotřebu vody. Jeho úprava nebo odstranění je penalizováno podobně jako černý odběr nebo modifikace elektroměru/plynoměru v Čechách. To jsme to dopracovali. Tohle je realita 20. let 3. tisíciletí na „vyspělém západě.“

Vypíchnu jen některá omezení :
Povoleno zalévat porosty u domů s adresami končícími 0, 2, 4, 6, 8 v úterý a u adres 1, 3, 5, 7, 9 ve čtvrtek mezi 17. večerní a 10. hodinou ranní.
Zákaz zalévání vodou v období 48 hodin po měřitelném dešti.
Zákaz splachování betonu.
Zákaz mytí aut bez redukční trysky.
Restaurace smí podávat vodu jen na vyžádání.
Pokuty se progresivně stupňují a po 5. nabonzování vám nasadí úřední cock ring nebo vás přímo odpojí! V poušti!
Předpokládal bych, že se cena vody bude v civilizovaném světě odvíjet primárně od zásob vody v lokálním zásobním systému. Pokud je přehrada plná, voda je „téměř zdarma“, pokud je přehrada prázdná, je cena „nekonečno“. Jsem asi naivní zastaralá rakouská škola a tento systém nemůže v dnešní době ani teoreticky fungovat. Zapomeňte na kapitalismus, tady funguje jen zelený progresivismus se sociální etnickou solidaritou.
Není to jen v Americe, v Čechách bude voda stát na věčné časy stále 100Kč/kubík, i kdyby pršelo měsíce v kuse a hrozily exploze přeplněných hydroglóbů. Voda bude stát 100Kč, i kdyby děti viděli vodu jen v městském bazénu přejmenovaném na muzeum vyhřívané vody. Mezitím bude orákulum Gréta předvídat déšť až v momentě dosažení uhlíkové neutrality. Jsme naprosto v prdeli a většina obyvatel bude podobným opatřením tleskat, nebo se jim podvolí.
V souvislosti s covidem byla většina v pohodě s přidušením vlastních plic a největší drsňáci demonstrovali svůj odpor pomocí nošení podbradní plenky . Je mi úplně u řiti, kdo je odpovědný za plynovou a elektrickou krizi, ale vláda by při troše zmrdství mohla „západní opatření“ expandovat u nás na elektřinu a plyn. Prvním krokem by bylo komunistické zafixování cen energií, následované vestavěním zaplombované krabičky ČEZu s drátky o síle lidského vlasu před elektroměr a do plynové trubky nacpe RWE třeba cejchovanou houbu na nádobí s nulovou propustností. Přídělový systém hodný 3. tisíciletí. Dřív nebo později to někoho u kormidla napadne. Funguje to přeci v USA na vodě, tak to jde udělat se vším, hlavně demonstrovat nezávislost na Rusku a ukázat závazek pro západní progresivismus.

V médiích a diskuzích se neustále řeší zastavěná plocha logistickými koncentráky a dává se do spojitosti se suchem a ukazuje naprostou neschopnost představivosti a základního kritického myšlení široké veřejnosti.

Představme si následující situaci. Na obrázku A máme idylické pole s řekou (přečti ještě jednou, není tam napsáno řepkou), na obrázku B máme to samé pole, ale voda ze střechy Amazonu, zabírající 50 % plochy pole, teče kanálem do řeky. Voda proudící z Amazonu je naprosto čistý nebeský kondenzát, protože otroci Amazonu musí chcát do flašek, střechy s asbestem jsou zakázané a kyselý déšť díky odsíření uhelných elektráren neexistuje.
Množství vody, které dopadne na metr čtverečný pole A a vsákne se, je naprosto identické jako na poli B. Díky hlubokým základům „centra uspokojování zákazníků“ se z budovy při přívalovém dešti nestane Noemova archa a neodpluje. Naopak, svedením vody ze střechy do řeky, se zvýší hladina řeky a obyvatelé velkých měst budou mít více možností čerpat tuto vodu. Nárůst množství této vody je 6 cm ročně krát plocha betonu.

V případě Prague Slave Logisitcs s.r.o i s přidruženými halami a silnicí je to při zastavěné ploše 0,44 km^2 celkem 26 400 m^3 vody ročně, to vychází po započítání všech trvale dočasných ukrajinců na šokující 1 čtvrtspláchnutí za rok na 1 obyvatele ČR. Tolik přesně vody v řece generuje BezosFert bez jakéhokoli dalšího negativního vlivu na prostředí. Navíc díky bílé střeše odrazí hala 90 % dopadající slunečního energie zpět směrem nahoru, zatímco obyčejné lesy nebo solární panely odrazí pouze 15 % slunečního světla. Zachycené světlo by přeměnil strom na dřevo a člověk sebestředně transformoval na zabijácký CO2 při spalování dřeva/biomasy. Při průměrném osvitu 1000 kWh/m2/rok na polovině plochy areálu tak Amazon „bez lesa“ zabrání zachycení světla a oteplení okolního vzduchu o 594 TJ/rok, to odpovídá energii uvolněné spálením 37 125 tun dřeva za rok s výhřevnosti 16MJ/kg. To by podle progresivního covid-ukrajine-news-speaku, který uznává pouze dvě extrémní stanoviska, znamenalo, že kdo nepodporuje stavbu distribučních hal, chce chrlit CO2 virtuálním pálením stromů. I takto se dá kroutit realita a nálepkovat.
Zastavět ornou půdu je z pohledu množství vody v krajině a vlivu na okolí naprostá Win-Win situace. Klidně ať voda stojí 5000 Kč/m3, každý na to bude mít. Kolik byste byli ochotni dát za spláchnutí hajzlu, kdybyste nevěděli, kolik stojí voda? Já si cením ten bezstarostný systém stisknutí tlačítka a nestarání se o hovno na 50 Kč za jedno hovno. Denně vypiju 3 litry vody, to je 15Kč. Víc člověk nepotřebuje. Koupání je zbytečnost, člověk s nízkými příjmy se jednou za týden zadara vymáchá v lokální Ganze. Nedokážu si představit jiné další zbytečné plýtvání vodou kromě napouštění bazénů nebo zalévání posekaného trávníku. Viděli jste někdy přírodu venku? Když to nesekáš 1x týdně, ale jednou za rok, roste to do metrové houštiny, která generuje stín, víc kyslíku než les a zadržuje excelentně vodu a ochlazuje okolí. To nikoho ale nezajímá, na to nejsou dotace.
S vodou se nikdy nenaučíme šetřit, pokud bude stát spláchnutí hajzlu 1 korunu. Kdo z vás doma za své prachy bez dotací staví rozsáhlí systém na dešťovou vodu, nebo systém, kdy šedou vodou splachujete? Jednotky čtenářů a to pouze ti, co tahají z fabriky prázdné IBC kontejnery za pětikilo a neprodal ho za dvojku na bazoši. Ti si tam svedou okap a tím to hasne. Voda není vzácná a dlouho nebude, dokud nebude drahá nebo tu nebudeme mít zelenou totalitu. Já radši drahou vodu.
 
27.08.2022 Asgar


Nejčtenější za týden