Odpustil Biden Američanům studentské půjčky?
RSS

Odpustil Biden Američanům studentské půjčky?


„Joseph Biden  odpustil  Američanům jejich studentské půjčky! “ Dokonce i česká média a komentátoři se zabývají „splněným předvolebním slibem Josepha Bidena“ a debatují, zda je to dobře.



Joseph Biden ale Američanům nic neodpustil.  To, co levice označuje jako „zrušení“ nebo v horším případě jako „odpuštění“ se dá přesto vysvětlit srozumitelně:  Biden zákonem Američanům nařídil, aby studentské půjčky zaplatili všichni. Většina Američanů ale vysokou školu nestudovala a také mnoho z těch, co jí studovali, už půjčku z části nebo zcela splatili. Takže to se stalo v té Americe.
A proč mají Američané splácet studentské půjčky za ty, kteří si za pomoci vysokoškolského vzdělání vydělávají více, než oni? To už Joseph Biden nevysvětlil…
Jak nám dokládají  statistiky , vysokoškolsky vzdělaní Američané si za svůj život vydělají průměrně o jeden milión dolarů více, než jejich kolegové v práci, kteří mají jen maturitu.
Ve spojení s klimatickou politikou pro bohaté a šílenými výdajovými balíčky, které vedly k raketovému nárůstu rekordní inflace, se zdá, že úkolem číslo jedna se pro Josepha Bidena stalo působit co nejvíce bolest a utrpení americkému lidu. Jiné rozumnější vysvětlení, proč přenášet břemeno splacení vysokoškolských půjček z bohatších Američanů na ty chudší, neexistuje.


 

Petr Homola
The post Odpustil Biden Američanům studentské půjčky? first appeared on .


Nejčtenější za týden