FDA omezuje vakcínu Johnson&Johnson kvůli riziku vzniku krevních sraženin
RSS

FDA omezuje vakcínu Johnson&Johnson kvůli riziku vzniku krevních sraženin

Úřad pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) ve čtvrtek přísně omezil počet osob, které mohou dostat vakcínu Covid-19 společnosti Johnson & Johnson , kvůli vzácnému, ale závažnému riziku vzniku krevních sraženin. (Foto: Flickr)







Poté, co se „znovu podíval na údaje“ o riziku vzniku život ohrožujících krevních sraženin, vedoucí oddělení vakcín FDA Dr. Peter Marks uvedl, že očkovat se mohou pouze dospělí, kteří nemohou dostat jinou vakcínu nebo si očkování od společnosti J&J výslovně vyžádají, uvedla agentura Associated Press.



„Pokud existuje alternativa, která se zdá být stejně účinná v prevenci závažných následků COVID-19, byli bychom raději, kdyby se lidé rozhodli pro ni,“ řekl Marks. „Ale dávali jsme si pozor, abychom řekli, že – ve srovnání s žádnou vakcínou – je tato stále lepší volbou.“




Učitelka aplikovala vakcínu studentovi bez vědomí rodičů, byla zatčena
Dodal, že problém nastává v prvních dvou týdnech po očkování: „Takže pokud jste se nechali očkovat před šesti měsíci, můžete dnes večer klidně spát s vědomím, že se nejedná o problém.“ Vakcína byla zpočátku považována za důležitý nástroj v boji proti pandemii, protože vyžadovala pouze jednu injekci. Ukázalo se však, že varianta s jednou dávkou je méně účinná než dvě dávky vakcín Pfizer a Moderna. -AP



Srážlivost je častější u žen mladších 50 let, u nichž podle Markse došlo k úmrtí zhruba v jednom případě na milion injekcí. Celkem federální vědci zaznamenali 60 případů tohoto nežádoucího účinku, z toho devět smrtelných.




SÚKL vydal varování před vakcínami, u kterých rizika převyšují přínosy
Podle Markse FDA „věnoval více času“ vyhodnocování, zda srážení vakcíny J&J nesouvisí s jiným problémem, například s antikoncepcí, která může riziko srážení zvyšovat.



Twitter is banning users from sharing FDA’s latest advisory on severe vaccine risks related to blood clots. These people hate you and want you dead. https://t.co/t5A0q6st21 — Sean Davis (@seanmdav) May 5, 2022 Nikoho nepřekvapilo, že Twitter označil titulek jako „zavádějící“ , když jej na Twitteru zveřejnil @Breaking911, nicméně přesně stejný titulek agentury AP označen nebyl.



because of – drumroll – blood clots. Remember when Twitter would ban you for warning about that? https://t.co/KP7YjT0PEh — zerohedge (@zerohedge) May 5, 2022 Možná nám ministerstvo dezinformací poskytne „kontext“.



Zdroj: zerohedge.com
Článek FDA omezuje vakcínu Johnson&Johnson kvůli riziku vzniku krevních sraženin se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden