EU zabavuje na hranicích hotovost ruských cestujících
RSS

EU zabavuje na hranicích hotovost ruských cestujících

Brzy již možná nebude co zabavovat, neboť EU se zatím dohaduje na zákazu vstupu ruských občanů na území EU (což prosazuje zejména Polsko), ale zřejmě i zde budou určeny i nějaké výjimky. Jen nechápu, proč se nyní stejně nepřistupuje například k občanům Saúdské Arábie, Turecka nebo USA. Zřejmě proto, že jejich agrese jsou považovány za dovoz demokracie s humanitárními bombami pravdy a lásky…
Každopádně si nyní jistý ruský obchodník stěžuje na praxi, která údajně byla nařízena EU v rámci sankčního balíčku, který platí proti Rusům vlastně již jen z důvodu jejich národnosti. Týká se to hotovosti v eurech, která je ruským občanům na hranicích zabavena – samozřejmě bez náhrady. Tedy může si je vyzvednout třeba při příští cestě – bude-li vůbec na území EU znovu vpuštěn.
Rusové cestující přes Finsko riskují, že jim budou na hranicích zabaveny peníze. Informuje o tom ruský zpravodajský server  Fontanka.
Stránka upozorňuje na ruského podnikatele z Petrohradu, který říká, že cestoval do Srbska přes Helsinky za obchodem. Na zpáteční cestě do Ruska byly eurobankovky, které měl u sebe, zabaveny finskými celníky. Celkem 1390 EUR.
Podnikatel tvrdí, že si přivezl zabavenou hotovost z Ruska, a že během cesty nevybral žádné peníze. Rus se snažil vysvětlit finským celníkům, že vzhledem k tomu, že ruské bankovní karty v EU nefungují, musí přinést hotovost z domova.
Celníci odpověděli, že „máme taková pravidla“ a stejně mu hotovost vzali.
Poté mu byly nabídnuty dvě možnosti: buď darovat peníze jinému cestovateli z Ruska na cestě do Finska, nebo si je nechat zabavit s možností vyzvednout si je při příští cestě do země. Podnikatel zvolil druhou možnost.
V březnu tohoto roku uvalila EU na Rusko dlouhý seznam nových sankcí. Mimo jiné zakázala „prodej, vývoz, převod a vývoz eurobankovek do Ruska“.
Existují výjimky pro eurobankovky pro soukromé použití, ale neexistují žádné pokyny týkající se prahové hodnoty. Pro odchod eurobankovek z EU činí obecný limit 10 000 EUR.
Účelem sankcí je omezit přístup ruské vlády k eurům ve formě hotovosti.
V telegramovém chatu pro Rusy cestující do Finska se doporučuje vyměnit všechny zbylé eurobankovky za americké dolary před překročením finsko-ruské hranice. Důvodem je, že neexistuje žádný zákaz EU převážet dolary z EU do Ruska.
Několik Rusů se ptá, jak opatrní jsou finští celníci a zda je například možné skrýt peníze ve svém oblečení, aby se zabránilo jejich zabavení.
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ] Článek EU zabavuje na hranicích hotovost ruských cestujících se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden