Francie: Útočné pušky, granáty, neprůstřelné vesty – působivý válečný arzenál dealerů drog v Grenoblu
RSS

Francie: Útočné pušky, granáty, neprůstřelné vesty – působivý válečný arzenál dealerů drog v Grenoblu

Dlouhodobě se o tom jen hovoří a občasné nálezy to pak jen potvrzují: muslimové se v evropských zemích poměrně intenzivně vyzbrojují. Pokud se pak na nějaký ten arzenál zbraní náhodou podaří policii narazit, tak je to spíš náhoda, většinou k takovému nálezu dojde při domovních prohlídkách v souvislosti s drogovými delikty. Lze si jen stěží představit, jaký arzenál se ve skutečnosti v jejich domech, bytech a mešitách skrývá. Proslýchá se, že i do Francie se odprodávala část munice, kterou Západ poslal na Ukrajinu….
Válečné zbraně a narkotika byly zabaveny počátkem května v regionu Grenoble, a zejména v okrese Mistral.
Dealeři byli vybaveni, jako by se chystali do války, a dokonce měli své neprůstřelné vesty označené jménem jejich gangu. Protidrogová operace, provedená na začátku května v Grenoblu a Eybens, měla za následek několik zatčení a také zabavení narkotik a zbraní. Vyšetřování, které probíhalo zejména ve čtvrti Mistral, Mekce obchodu s drogami v Grenoblu, umožnilo získat 25,7 kg konopné pryskyřice a 6,5 ​​kg marihuany.



Je to ale především výzbroj dealerů, která policisty překvapila. Policie objevila čtyři útočné pušky, munici, ale také tříštivé granáty. „Zařízení  je smrtící v okruhu 20 metrů,“ uvedl úřad státního zastupitelství v Grenoblu. Bylo také zabaveno několik neprůstřelných vest. Bylo na nich vyraženo „Mistral 38“ , což je název skupiny drogových dealerů působících ve čtvrti. Neváhali se natočit s válečnými zbraněmi v ruce v rapovém klipu vydaném v létě 2020, který prezentoval čtvrť Mistral jako „hlavní město narkotik“ .
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ]


Nejčtenější za týden