Německo: Právník podává trestní oznámení na novináře Bildu za výzvu k vraždě Putina
RSS

Německo: Právník podává trestní oznámení na novináře Bildu za výzvu k vraždě Putina

Jak známo, tak v současné ideologii existuje nenávist zakázaná, povolená (plně tolerovaná) a dokonce i žádaná. Tedy zatímco například muslim může vyzývat k likvidaci bezvěrců, neboť je to součástí jeho „kultury“, nemuslim nesmí tvrději zkritizovat islám, neboť to je již „předsudečná nenávist.“ Na základě tohoto zákona bylo jen u nás odsouzeno již více než 100 „islamofobů,“ v celé EU jde počet do tisíců.
Také v případě politiků existují nedotknutelní a pak ti, na které můžete nalévat kýble hnoje a nic se neděje. Dokonce i výzvy k vraždě se přejdou. To ostatně známe i z našeho zatuchlého politického rybníčku. Konkrétní případy jistě znáte velmi dobře sami, netřeba je zde opakovat.
Ovšem v Německu již toto třídění na „nedotknutelné“ a „plně dotknutelné“ zachází velmi daleko. Jen na okraj zmíním například opakované útoky na členy AfD, jimž již vyhrožovala – a to opakovaně – Antifa smrtí . Některé útoky již zašly tak daleko, že způsobily nejen značné materiální škody, ale došlo také ke zraněním . K tomu však mainstream mlčí jako ryba a vyšetřování se žene do ztracena. Když však člen AfD zamává na demonstraci na fanoušky, je záhy obviněn z hajlování a mainstream má hned týden o čem psát.
Ovšem když zelený politik snad pákistánského či indického původu tvrdí, že ho pronásledují nacisté, vyhrožují mu a malují hákové kříže – aby se pak zjistilo, že to vše dělal sám, ve snaze vyvolat dojem chudáka pronásledovaného rasisty – mainstream to přejde zprávou na okraji či mlčením.
V Německu je dvojí metr znát na každém kroku a jistý právník to nyní chce ukázat na jasném příkladu…
Právník Markus Haintz, německý právník ze Swabian Alb, nyní podal trestní oznámení na novináře Bildu Hanse-Ulricha Jörgese.
Vyzval k atentátu na ruského prezidenta Vladimira Putina. V rozhovoru pro  RT DE  Haintz vysvětluje své motivy.
Proč je výzva k zavraždění amerického prezidenta Joe Bidena stíhána, zatímco výzva k atentátu na ruského prezidenta zůstává nevyslyšena? Konkrétně jde o novináře Bildu Hanse-Ulricha Jörgese, který vyzýval k atentátu na ruského prezidenta Vladimira Putina.
„Výzva k vraždě v minutě 7:18:

Kdyby vůči úřadujícímu americkému prezidentovi byla vyslovena jakákoliv výhrůžka smrtí, stěží by přišla od mainstreamového novináře. Naopak – mainstream by téma donekonečna vytěžoval a pravděpodobně i přispěl k trestnímu stíhání „pachatele“.
Právník Markus Haintz podal na mnichovské státní zastupitelství trestní oznámení na Jörgese .
Jak řekl Haintz, reakce na výzvy k zavraždění amerického prezidenta Joea Bidena by byla pravděpodobně úplně jiná. V právním systému by se však s rovnými mělo zacházet stejně.
„Proto jsem řekl, chci to teď jen vidět, poslal jsem to i na stejné státní zastupitelství do Mnichova, abych si jen znovu vyzkoušel, jak to bude nakonec nastaveno, protože to tak samozřejmě bude.“
Haintz předpokládá, že státní zastupitelství nebude pravděpodobně věc vůbec vyšetřovat, ale přijde s důvodem, proč to není postižitelné. V případě výzvy k vraždě  Joea Bidena by ale státní zástupce vyšetřoval mnohem přísněji. Z právního hlediska se s oběma musí zacházet stejně, ale to se v současné době v Německu (a nejen tam) neděje.
„Ve chvíli, kdy jste na vládní linii, můžete si dělat, co chcete. Ve chvíli, kdy ji opustíte, jste sledováni,“ říká Haintz.
Zpravodajství o válce na Ukrajině je také zjevně tendenční. Haintz dále uvedl, že si je vědom toho, že objektivní podávání zpráv mezi válčícími stranami není možné.
Protože však Německo tvrdí, že není stranou války, měli bychom se prostě chovat mediálně a politicky neutrálně. Podle Haintze k tomu Jörgesovy výroky nenapomáhají.
„Samozřejmě to narušuje veřejný klid tady v Německu. Je zde jasný pokus o vedení válečné propagandy. Není tomu jinak, když požadujete zabití prezidenta.
To bude samozřejmě znamenat, že tento konflikt bude i nadále ještě tvrdší, a že bude tvrdší i v médiích. Úkolem novináře není přinést svá soukromá přání médiím, která by ho teď ráda sama viděla mrtvého.“
„Pro mě taková prohlášení jednoduše ohrožují veřejný klid v Německu, takže si myslím, že je to něco, kde musíte myslet na trestní odpovědnost.“
Tento druh přístupu byl samozřejmě opět příliš horlivě přijat zpoza Atlantiku. K zavraždění ruského prezidenta Putina už začátkem března letošního roku vyzval americký republikánský senátor Lindsey Graham.
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ] Článek Německo: Právník podává trestní oznámení na novináře Bildu za výzvu k vraždě Putina se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden