Soudcům NSS musíme vlastně děkovat
RSS

Soudcům NSS musíme vlastně děkovat

Přečetla jsem si diskusi na FB stránce Zdravého fóra  k rozsudku NSS o rouškách (žalobu před rokem podával můj muž David). Vím, že se soudci nebudou obtěžovat si komentáře přečíst a vím, že asi kašlou i na moje texty, ale přesto mi to nedá. Třeba si aspoň někdo z justice přečte, co provedl svojí laxností a podlézáním státu s důvěrou lidí v soudnictví (která už před covidí trapárnou byla nevalná (texty si dovoluji citovat):


Je docela frustrující, že se už člověk v „demokratickém státě“ nemůže spolehnout, obrátit na soudy  …to fakt není dobrý.
Dal bych „To se mi líbí“, ale bohužel tato smutná realita se mi vůbec, ale vůbec nelíbí. Covid a covidismus ukázal v plné nahotě, jakým „právním“ státem jsme a celkově, co jsme za lidi. Bohužel, za mě nemůže být o právním státu nebo o demokratické zemi absolutně řeč. To se mimochodem ukazuje i nadále. Je to smutné. Velmi smutné.
Na základě práce soudů je na čase vzít spravedlnost do vlastních rukou. Soudy ukazují, že nestrannost je pro ně pojem, kterým opovrhují a tím nám dávají vzor,že mi můžeme opovrhovat takovouto závislou institucí.
A že si NSS dal na čas. Bob Dylan zpíval: „And don’t speak too soon for the wheel’s still in spin“. Ti soudci by měli odejít a stát se fejetonisty.
Vybral je systém…je naivní věřit, že hájí vlastní lid.
Zajímavé načasování verdiktu. Že by náhoda?







Já v tom vidím ale i něco dobrého (každý, kdo se díval na Macha a Šebestovou ví, že v každém bývá cosi dobrého – v chlebníku i v rozhodovací činnosti soudů). Strhnutí závoje nevědomosti a odhalení toho, že právní stát a demokracie jsou jen blouznivé přeludy, které mají ve skutečnosti vést k tomu, abychom ještě víc poslouchali, nám pomáhá stát se, aspoň začínajícími, anarchisty. To je báječná zpráva! Čím více budeme státem opovrhovat a čím více budeme věřit sobě a spoléhat na blízké a budeme se snažit být svobodní, nezávislí a resilientní, tím lépe. Buďme tedy NSS vděčni za to, že nás pořádným kopancem do zadku posunul o kus dál. Hurá!







 
P. S.  Mrkněte na záznam diskuse Iniciativy 21.  Nic takového by se bez pomoci NSS prostě nekonalo.

 

VENDULA ZAHUMENSKÁ
The post Soudcům NSS musíme vlastně děkovat first appeared on .


Nejčtenější za týden