USA: Střet zájmů? Partnerkou nové tiskové mluvčí Bidena je reportérka CNN
RSS

USA: Střet zájmů? Partnerkou nové tiskové mluvčí Bidena je reportérka CNN

Jak již víte, tak Biden si v rámci „rozmanitosti“ své administrativy pořizuje do řad spolupracovníků různé zástupce menšin, přičemž jeho poslední výběr byl v tomto směru přímo ukázkový – jeho nová tisková mluvčí je nejen černoška, ale také lesba.
Jenže tisková mluvčí by neměla mít žádné napojení na média, což se ovšem o této černé lesbě říct nedá. Nová posila Bidenovy administrativy totiž žije s reportérkou mainstreamové CNN.
Napojení korporátních médií na prosystémové politiky je dlouhodobě známé a samozřejmě ovlivňuje i to, jak informuje (či spíše manipuluje) dané médium. Konkrétně CNN patří k nejzprofanovanějším médiím nejen v USA, ale i v zemích, kde má své filiálky, které musí prosazovat stejný styl politiky jako jejich mateřská stanice. Objektivitu v nich tedy rozhodně nehledejte…
Průkopnická volba prezidenta Bidena – jeho nová tisková mluvčí – je již obviňována z vytváření znepokojivých střetů zájmů kvůli jejímu dlouhodobému vztahu s hvězdnou reportérkou CNN Suzanne Malveauxovou.
Karine Jean-Pierre, která bude příští pátek první černoškou a zároveň i první otevřeně homosexuální osobou, která bude zastávat klíčový post v Bílém domě, žije s národní korespondentkou CNN ve Washingtonu, DC, se svou 7letou dcerou.
Nová tisková mluvčí narozená na Haiti se o jejím vztahu s Malveauxovou rozplývala ve svých „Pamětech“ z roku 2019 „Moving Forward“.
„Především chci říci, že každé slovo této knihy bylo napsáno s láskou k mé partnerce Suzanne Malveauxové a naší dceři Soleil Malveaux – Jean-Pierre. Jsi můj život,“ napsala a také poděkovala „rodině Malveauxových“.
Zatímco průkopnická volba Jean-Pierreové pro post v Bílém domě byla široce oslavována, zanechala také některé pochybnosti o její nestrannosti vzhledem k dlouholetému vztahu s reportérkou. Nedávné skandály CNN zahrnovaly   zákulisní vměšování moderátora Chrise Cuoma do života jeho bratra a tehdejšího guvernéra.
Dokonce i její předchůdkyně Jen Psakiová vyvolala podobné  obavy ze střetu zájmů v takto vysoké funkci poté, co bylo široce hlášeno, že byla najata levicovou sítí MSNBC.
Brzy poté, co bylo oznámeno, že Jean-Pierrová nastupuje na post tiskové mluvčí, Alex Marlow , šéfredaktor pravicového zpravodajského kanálu Breitbart, tweetoval: „Toto je jeden z mnoha příkladů korporátních médií DOSLOVA v posteli s vládou, kterou podporují.“
Marlow poznamenal, že již vyjádřil obavy ohledně vztahu Jeana-Pierrové s Malveauxovou ve své knize „Breaking the News: Exposing the Establishment Media’s Hidden Deals and Secret Corruption“.
„CNN bude i nadále komunikačním centrem Bidenovy administrativy,“ tvrdí jeho zpravodajský server Breitbart.
 
 
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ]


Nejčtenější za týden