Roboty a roboti (1). Was?
RSS

Roboty a roboti (1). Was?

Dál se vyvíjí věda a technika, a pomáhají i byznysu a armádám. Dnešní paradigma materialismu napovídá, že když si nepomůžeme sami, nikdo jiný nám nijak nepomůže. Věda naší doby nezná cizí mimozemské civilizace. Ale hledají se; uvažuje se, co je asi tak možné.
Náš vývoj jde od desíti k pěti - od roku 2020 zatím jen trochu nemilosrdně. Koronavirus, nyní válka v Evropě. Vytlačujeme hmyz, černozemě jsme chemií zničili - jejich mikroby vyhubili. Omezili motýly, potoky, řeky, moře a oceány, ovzduší - někdy až katastrofy.
Nabízených několik pokračování nahlíží na vývoj v informatice, i s duchovními úvahami. Ke konci pak posuzuje velmi neopatrné sbližování člověka s mrtvou hmotou - nejen čipy pod kůži, ale především napojení mozku na technické vstupy a podobné ošemetné změny. Právě to potřebuje posouzení, proč a jak by do toho mohli zasahovat jiní a jiní, které věda nezná.


*    *    *„Co budou kočky žrát, až všechny myši vychytají?“„Was?“ [čti: vás?]A člověk se otočil a beze slova metl zpět.Mechanické logické obvodyJe možné uvažovat dvojkovou logiku dveří? Ano, dveře zavřené: 0. Dveře otevřené: 1.Dvojice dveří sice nabízí logický obvod, ovšem až jejich promyšlené ovládání mu dá smysl. Dvojími dveřmi vedle sebe, na dlouhém balkoně, už by bylo možné signalizovat. Ve prospěch partnerské žádostivosti lze sdělovat do dálky:


Kočka se směje



Promo článek: 


Promo článek


číst dál


Nejčtenější za týden