Pokuta 3000 eur. Po Švýcarsku chce i Itálie stíhat lidi, co příliš topí
RSS

Pokuta 3000 eur. Po Švýcarsku chce i Itálie stíhat lidi, co příliš topí

Orwell posílá pozdravy. Ti, kteří si rádi přitápějí v obývacím pokoji, budou muset brzy počítat s tvrdými sankcemi. (Foto: Flickr)







Poté, co Švýcarsko pohrozilo „pachatelům trestných činů spojených s topením“ vězením, chtějí italští sousedé také zasáhnout.



Maximální teplota v italských bytech je 19 stupňů. Například těm, kteří si v dětském pokoji pustí radiátor, hrozí vysoké pokuty. 2500 eur by mohlo být vyplaceno již příští zimu.




Ve Švýcarsku bude hrozit vězení či peněžitý trest za překročení teploty povoleného vytápění
Kromě toho má být vytápění zkráceno o jednu hodinu denně a topné období má začít o dva týdny později. Řím tak chce ušetřit šest miliard metrů krychlových plynu.



Co se týče sankcí, je však možné více. Pokud se vláda odvolá na zákon EU o energeticky účinných budovách z roku 2005, bude za nesprávnou údržbu topného systému účtováno až 3 000 eur.



Otázkou zůstává, kdo – když ne horliví sousedé – to má kontrolovat? Brzy by mohl nastat čas „hlídání topných bloků“ . A to nejen v Itálii, ale také ve Švýcarsku, jak jsme již informovali.



Švýcaři jdou ve svých výhrůžkách ještě dál – až tři roky vězení pro ty, kteří úmyslně vytápějí své domovy příliš teple. Doufejme, že se tím rakouští zelení nebudou inspirovat.



Zdroj: exxpress.at




Šéf švýcarské policie přináší varování: „Obyvatelstvo se vzbouří“
Článek Pokuta 3000 eur. Po Švýcarsku chce i Itálie stíhat lidi, co příliš topí se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden