Itálie: Deset dívek, které byly na Silvestra znásilněny při hromadných útocích muslimů v Miláně, vypovídá u soudu
RSS

Itálie: Deset dívek, které byly na Silvestra znásilněny při hromadných útocích muslimů v Miláně, vypovídá u soudu

V těchto dnech probíhají soudní řízení ve věci hromadných znásilnění ve stylu islámského zvyku taharrush gamea, k nimž došlo o silvestrovské noci v italském Miláně. 8 obětí jsou Italky, 2 Němky. Všichni pachatelé jsou Arabové – buď přivandrovalí nebo již narození v Itálii arabským rodičům.
Útoky byly obdobou jiných, k nimž došlo o 6 let dřív v německém Kolíně nad Rýnem. Pachatelé tehdejších znásilnění nebyli nikdy potrestáni a rodiny znásilněných, záhy demonstrující proti tomuto bezpráví v ulicích, pokropila německá policie vodními děly. Bude v případě útoků v Miláně alespoň někdo odsouzen? Nebo to skončí podobně jako v Německu?
Další dvě dívky , po šesti již vyslechnutých v předchozích dnech, byly v pátek vypovídat u soudu a zopakovaly své příběhy o afroislámském násilí, k němuž došlo o silvestrovské noci na náměstí Piazza Duomo, kdy je v různých fázích obklíčila a napadla s brutální zuřivostí smečka Severoafričanů.
Svědectví, doplněná fotografickými důkazy, byla učiněna před vyšetřující soudkyní Raffaellou Mascarino. Důkazní proces, který bude pokračovat i v dalších dnech a skončí 16. května, a který si vyžádaly žalobkyně Alessia Menegazzo a zástupkyně žalobce Letizia Mannella, vedl k obvinění 18letého Mahmouda Ibrahima, zatčeného v Miláně, a Abdallaha Bouguedru – 21letého obyvatele Turína. Justice pro mladistvé nařídila  zatknout i 16letého egyptského bezdomovce a jeho 17letého krajana s povolením k pobytu.
Revize případu mimo jiné rozhodla, že vazba ve vězení by se měla vztahovat i na 19letého Abdela Fataha (jeho obhajoba se odvolala k Nejvyššímu soudu a jednání se bude konat na konci května). V pátek podaly dvě mladé ženy svědectví o znásilňování té noci a za deset dní bude vyslechnuta jedna ze dvou německých studentek, které již oznámily, že je zavalila „zeď imigrantů“.
Mezi dívkami, které už v důkazním řízení v minulých dnech vypovídaly, byla i 19letá dívka, která utrpěla nejvážnější násilí na rohu s Via Mazzini, částečně dokumentované na videu, které se objevilo na webu v lednu. I ona v zápisu potvrdila, že došlo ke znásilnění a identifikovala útočníky: všichni jsou ze severní Afriky, i když to média nemají tendenci opakovat a definují je jako „mladíky“.
Vyšetřovatelům řekla, že ve snaze ochránit se před násilím křičela o pomoc a doufala, že jí někdo pomůže, nebo že se dalších útoků vzdají. Po hrozném týrání a znásilnění zůstala ležet na zemi, úplně nahá a v slzách, s modřinami na různých částech těla.
Vše se odehrálo tu noc  za svědectví mnoha lidí. Během několika minut se dívky, na které se stádo zaměřilo, ocitly nejprve osloveny jedním nebo maximálně dvěma mladými lidmi, poté byly téměř obklopeny jejich přáteli a nakonec byly  svrženy na zem, osahány a znásilněny několika násilníky s často napůl krytými tvářemi pod kapucemi mikin.
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 1 Průměrně: 5 ]


Nejčtenější za týden