Údaje ze životního pojištění: Dospělí ve věku 35-44 let loni v létě umírali dvakrát častěji, než se očekávalo
RSS

Údaje ze životního pojištění: Dospělí ve věku 35-44 let loni v létě umírali dvakrát častěji, než se očekávalo

Podle údajů 20 z 21 největších životních pojišťoven ve Spojených státech se počet úmrtí dospělých v produktivním věku v rámci skupinového životního pojištění loni v létě a na podzim zvýšil nad očekávanou úroveň. (Foto: Flickr / ilustrační)







Podle zprávy Společnosti aktuárů, která analyzovala 2,3 milionu žádostí o úmrtí podaných společnostem poskytujícím životní pojištění, byly v červenci, srpnu a září 2021 žádosti o úmrtí dospělých ve věku 35 až 44 let o 100 % vyšší, než se očekávalo.



Zpráva se zabývala nároky na pojistné plnění v případě úmrtí podanými v rámci skupinového životního pojištění během 24 měsíců pandemie COVID-19, tedy od dubna 2020 do března 2022. Výzkumníci použili údaje ze tří let před pandemií, aby stanovili výchozí hodnotu pro očekávaná úmrtí.



Zatímco COVID-19 hrál určitou roli ve většině nadměrného počtu úmrtí u dospělých starších 34 let během dvou let pandemie, u mladších osob tomu bylo naopak. Z údajů vyplývá, že u osob ve věku 34 let a mladších byl počet nadměrných úmrtí, která nebyla způsobena COVID, vyšší než počet úmrtí souvisejících s COVID.



Ve třetím čtvrtletí loňského roku byl počet úmrtí ve věkové skupině 25-34 let o 78 % vyšší, než se očekávalo, a u osob ve věku 45-54 let o 80 % vyšší, než se očekávalo. U dospělých ve věku 55 až 64 let byla nadměrná úmrtnost o 53 procent vyšší než základní hodnota.



Společnost aktuárů (SOA) se dotázala všech 20 zúčastněných životních pojišťoven, jakým způsobem určují příčinu úmrtí pro účely evidence pojistných událostí. Z 18, které odpověděly, jich 17 uvedlo, že jako příčinu smrti uvádějí COVID-19, pokud je uveden kdekoli v úmrtním listu, zatímco osm z 18 uvedlo, že jdou ještě dál a komunikují s příbuznými a soudním lékařem a hledají další zdroje, aby se pokusili určit skutečnou příčinu smrti.



Jedna životní pojišťovna uvedla, že zaznamenává COVID-19 jako příčinu smrti pouze tehdy, pokud ji lze určit jako primární příčinu smrti v úmrtním listu.



Zpráva také uvádí, že nejvyšší počet nadměrných úmrtí během dvou sledovaných let zaznamenali zaměstnanci s bílými límečky. V této skupině, která zahrnuje účetní, právníky, programátory a většinu dalších zaměstnání vykonávaných v kancelářském prostředí, bylo zaznamenáno o 23 % více úmrtí, než se očekávalo.



Na prudký nárůst úmrtí mezi lidmi v produktivním věku poprvé upozornil Scott Davison, generální ředitel životní pojišťovny OneAmerica se sídlem v Indianapolisu, který 30. prosince 2021 na virtuální tiskové konferenci uvedl, že jeho společnost a celé odvětví životního pojištění zaznamenává 40procentní nárůst úmrtí mezi lidmi ve věku 18 až 64 let.



Davison tehdy uvedl, že to představuje nejvyšší úmrtnost v historii životního pojištění a že nárůst úmrtnosti o pouhých 10 procent by představoval „třísigma“ událost, katastrofu, která se stane jednou za 200 let.



OneAmerica je jednou z 20 společností, které poskytly údaje pro zprávu SOA. Mezi další patří Aflac, Anthem, The Hartford, Lincoln Financial Group, MetLife, New York Life a Principal Financial.



Edward Dowd, manažer hedgeového fondu, který se v posledních několika měsících zabývá nadměrnou úmrtností a připravuje na toto téma knihu Příčina neznámá, říká, že míra úmrtí mezi mladými lidmi je alarmující. Poukázal na to, že nadměrná úmrtnost dosáhla vrcholu v době, kdy Bidenova administrativa nařídila očkování vakcínou COVID-19 a společnosti spěchaly, aby jí vyhověly.




O 3 tisíce úmrtí více, než se očekávalo, nadměrná úmrtnost ve Švýcarsku představuje záhadu
„Časově, v tomto tříměsíčním období, byla změna taková, že, došlo k něčemu,“ řekl. „No, všichni víme, co se stalo v srpnu, září a říjnu. Byly to Bidenovy mandáty z 9. září a spousta společností, které tyto mandáty očekávaly.“



Prezident Joe Biden 9. září 2021 nařídil očkování vakcínou COVID-19 pro federální zaměstnance a zdravotnické pracovníky v zařízeních certifikovaných Medicare a Medicaid. Téhož dne prezident pověřil Úřad pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci (OSHA), aby zavedl celostátní povinnost očkování soukromých podniků se 100 a více zaměstnanci.



Americký prezident Joe Biden hovoří o boji proti pandemii koronaviru ve státní jídelně Bílého domu 9. září 2021 ve Washingtonu. (Kevin Dietsch/Getty Images) Nejvyšší soud USA v lednu zrušil mandát OSHA, ale povolil, aby mandát pro zdravotnické pracovníky zůstal v platnosti.



Kampaň očkování většiny populace proti COVID-19 je největší očkovací kampaní v historii světa.



K 31. srpnu dostalo přibližně 90 % Američanů starších 18 let alespoň první dávku jedné z vakcín proti COVID-19 a 77 % dostalo první i druhou dávku.



Dr. Robert Malone, lékař a vědecký pracovník, který se zasloužil o vynález technologie mRNA pro použití ve vakcínách, říká, že nadměrná úmrtnost musí být vždy zkoumána, aby se zjistilo, zda je vakcína nebo lék skutečně bezpečný.



„Nadměrná úmrtnost by měla být signálem, spouštěčem,“ řekl deníku The Epoch Times. „Když vidíme takovouto nadměrnou úmrtnost – v podstatě pokud probíhá klinická studie a vidíte takovouto nadměrnou úmrtnost, zastavíte studii. A než budete pokračovat, prozkoumáte příčinu. A pokud uvádíte na trh lék, obecně při takových údajích zastavíte distribuci léku, dokud to nevyřešíte.“



Malone zmínil podle svých slov „klasický příklad“ thalidomidu, léku proti ranním nevolnostem, který byl na přelomu 50. a 60. let 20. století předepisován malému počtu těhotných žen ve Spojených státech a který byl účinný při léčbě ranních nevolností, ale způsoboval vážné deformace jejich nenarozených dětí.



Výrobce léku vyvíjel nátlak na americký Úřad pro kontrolu potravin a léčiv, aby lék schválil, ale ten to na základě hlášených deformací odmítl.



Zdroj: theepochtimes.co
Článek Údaje ze životního pojištění: Dospělí ve věku 35-44 let loni v létě umírali dvakrát častěji, než se očekávalo se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden