Evropský parlament dnes prohlásil Maďarsko za diktaturu – jak kdo hlasoval?
RSS

Evropský parlament dnes prohlásil Maďarsko za diktaturu – jak kdo hlasoval?

Předně je třeba zdůraznit, že superdiktaturou je zde právě samotná EU. O tom však netřeba hlasovat, kdo má všech pět pohromadě, ten to sám vidí. Pokud by chtěl jakýkoli národ nastoupit politiku v čemkoli ideologicky odlišnou od EU, byl by to samozřejmě obrovský problém a prohlášení za diktaturu by logicky následovalo záhy poté.
Ovšem nikoho nenapadne prohlásit za diktaturu i ty ostatní země, které protiústavně omezovaly neočkované a zaváděly prokazatelně ekonomice, zdraví, psychice i vzdělání škodlivé lockdowny. Stejně tak nikdo neprohlásí za nedemokratické ani ty politiky, kteří dlouhé roky pracují v neprospěch vlastních zemí. To je ovšem z pohledu EU velmi záslužná činnost.

O čem se tedy konkrétně hlasovalo? Cituji EU:
„Maďarsko již nemůže být považováno za demokracii“.
Evropský parlament schválil zprávu, ve které je Maďarsko definováno jako „systémová hrozba“ pro základní hodnoty EU, „volební autokracie “. Jsou požadována opatření uvedená v článku 7 Smluv EU. Zpráva byla schválena 433 hlasy, 123 proti.  „Nedostatek rozhodných kroků EU přispěl ke vzniku hybridního režimu volební autokracie.“
A jak hlasovali naši europoslanci?
Toto usnesení EU podpořili:  Niedermayer (TOP09/STAN), Polčák (TOP09/STAN), Šojdrová (KDU-ČSL), Zdechovský (KDU-ČSL), Charanzová (ANO), Dlabajová (ANO),  Hlaváček (ANO), Maxová (zvolena za ANO), Gregorová (Piráti), Kolaja (Piráti), Peksa (Piráti)
Proti hlasovali: Vondra (ODS), Zahradil (ODS), Blaško (zvolen za SPD), David (SPD),
Zdrželi se: Tošenovský (ODS), Vrecionová (ODS)
Z 21 našich europoslanců hlasovalo jen 17 výše uvedených, 4 se hlasování vůbec nezúčastnili…
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ] Článek Evropský parlament dnes prohlásil Maďarsko za diktaturu – jak kdo hlasoval? se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden