Europoslanec za SPD a generál Hynek Blaško, kterého Aeronet v roce 2019 podpořil a pomohli jsme mu dostat se do EU Parlamentu z nevolitelného 8. místa, rezignoval ve středu večer na členství v SPD ze stejných důvodů, na které Aeronet upozorňuje již 5 let!
RSS

Europoslanec za SPD a generál Hynek Blaško, kterého Aeronet v roce 2019 podpořil a pomohli jsme mu dostat se do EU Parlamentu z nevolitelného 8. místa, rezignoval ve středu večer na členství v SPD ze stejných důvodů, na které Aeronet upozorňuje již 5 let!

Europoslanec za SPD a generál Hynek Blaško, kterého Aeronet v roce 2019 podpořil a pomohli jsme mu dostat se do EU Parlamentu z nevolitelného 8. místa, rezignoval ve středu večer na členství v SPD ze stejných důvodů, na které Aeronet upozorňuje již 5 let! Hnutí SPD se totiž transformuje z alternativní strany do konzervativně-neoliberálního slepence podle vzoru mnoha evropských stran! Místa na kandidátkách obsazují nikoliv vlastenci, kteří si to odmakají zezdola, ale provařené a recyklované politické figury ze systémových stran typu ČSSD, ODS a TOP 09!
Je to neuvěřitelné, ale po čase se nám znovu vrací staronový příběh o SPD a zhrzených bývalých členech, kteří najednou vychází s informacemi na povrch. Obrovský otřes nyní zažilo Hnutí SPD Tomia Okamury, jehož řady ve středu večer oficiálně opustil jejich europoslanec a generál Hynek Blaško. Generál, kterého naše redakce v roce 2019 otevřeně podpořila a vyzvala k jeho volbě při volbách do Evropského parlamentu a po mohutné kampani na sociálních sítích se nám podařilo pana generála dostat z 8. místa na jedničku a k vítězství ve volbách za SPD, ve středu večer rezignoval na své členství v SPD a na svém profilu na Facebooku uveřejnil [ 1 ] veřejný rezignační list adresovaný přímo Tomiu Okamurovi. Co se určitě teď začne z SPD ozývat, to bude řev, že je to od pana generála  účelovka před volbami.
Gen. Hynek Blaško na 100-tisícové demonstraci 3. září 2022 v Praze Je to neuvěřitelné, ale rezignace pana generála je jako ozvěna a znovu se jedná o ten samý důvod pro rezignaci, jaký jsme už zažili v případě zrušené moravsko-slezské buňky SPD pod vedením Lubomíra Volného, nebo zrušení buňky v Brně, proti čemuž bojoval místopředseda zrušené buňky pan Kamil Papežík. Další buňky byly zrušeny na Zlínsku, v Královehradeckém kraji atd.
Pokaždé se zrušení buněk týkalo jednoho společného jmenovatele, a to obsazování volitelných míst na kandidátkách v daném regionu. Pokaždé to probíhalo stejně. Místní regionální buňka si všechno odmakala. Propagovala SPD, dělala kampaně, mítinky s občany. Když se blíží volby a začnou se sestavovat kandidátky, členové buňky se sejdou a sestaví si svoji vlastní kandidátku, logicky se svými lidmi.
Europoslanec opustil SPD ze stejných důvodů jako celá řada dalších vysokých politiků SPD v regionech
V tomto okamžiku do toho ale zasáhne centrála SPD z Prahy a dosadí za lídra kandidátky direktivně z Prahy někoho úplně cizího, a to by ještě nebylo to nejhorší. Kdyby to byl někdo cizí z SPD, kdo makal a zaslouží si, tak budiž. Jenže, kdepak. Centrála z Prahy dosazuje na čelní místa regionálních kandidátek provařené politiky z ČSSD, ODS, TOP 09 a členové SPD v regionech se proti tomu bouří. Např. zmíněnou kandidátku SPD [ 2 ] do evropských voleb v roce 2019 vedl bývalý ministr zdravotnictví a bývalý člen a vysoký funkcionář ČSSD MUDr. Ivan David.
GenMjr. Hynek Blaško v uniformě Na druhém místě byl Jan Hrnčíř, který v roce 2010 v komunálních volbách kandidoval v Blansku za TOP 09. A generál Hynek Blaško byl až na 8. místě. A když se místní členové v buňce SPD proti překreslení kandidátky vzbouří, tak je buňka administrativně z Prahy vedením SPD direktivně rozpuštěna a jsou pověřeni vybraní kádři, loajální centrále, aby ustanovili novou buňku, provedli přeregistrace starých členů do nové buňky, ale pouze těch, kteří nedělají problémy s kandidátkami naordinovanými z Prahy. Potížisté jsou trvale odejiti. A když si potom přečtete rezignační dopis pana generála, všechno se vám to vrátí a máte to zpátky před očima. Pojďme si rezignační dopis pana generála ocitovat:
Rezignační dopis
Pane předsedo SPD,
tímto dopisem ukončuji své členství v SPD (členský průkaz přikládám). K tomuto kroku mě vedou následující důvody:
1) I přes Váš odpor jsem kandidoval do EP z nevolitelného osmého místa. Byl jsem zvolen více jak 47 000 hlasů občanů na první místo kandidátky. Byl to pro Vás jisto jistě šok, a nejen pro Vás.
2) Vaše hnutí se holedbá demokracií, ale realita je zcela odlišná. Stanovy Vám umožňují vyhazovat členy, likvidovat krajské a místní organizace bez řádného zdůvodnění. Z toho důvodu jste obklopen pouze lidmi, kteří jsou k Vám loajální a nedovolí si Vám oponovat. Členové, kteří tak nečiní jsou bez milosti vyhozeni, byť se jedná o lidi, kteří Hnutí obětovali svůj čas a peníze, protože byli skálopevně přesvědčeni o správnosti toho, co dělají a co obětují. Jejich chybou bylo rovněž, že chtěli tu demokracii Vámi propagovanou.
3) Organizace vytvoří, dle názorů členské základny, kandidátní listiny a Vy jim je překopete a dosadíte lidi, kteří nejsou nijak spjati s daným regionem, a navíc pochází z konkurenčních stran, jako ČSSD, ODS a dalších, kteří do hnutí vnáší manýry těchto stran. Členům se to nelíbí a pokud nesouhlasí jsou vyhozeni.
4) Členská základna se neustále zmenšuje a Vám je to jedno. V minulosti jsem na to poukazoval na grémiích, ale v zápisech o tom není ani slovo.
5) Nepodpořil jsem kandidáta SPD do Senátu a stal jsem se zrádcem, když jsem podpořil kandidáta Trikolory. Tento Váš kandidát nebyl schopen mi zavolat, ani se se mnou domluvit, jak by si tu podporu představoval, tak jsem podpořil konkurenta, který toho byl schopen. Pranýřovali jste mě na grémiu dosti nechutným způsobem a dnes se na mnohých místech s Trikolorou spojujete a já byl zrádce. Musím však říci, že mě to těší, že to děláte v zájmu občanů.
6) Od mého prohlášení za zrádce naše komunikace skončila. Dělal jste, že neexistuji, vždy jen p. David. Přijal jsem Vaši hru a snažil se o totéž. Myslím, že se nám ta hra povedla, ovšem ke škodě věci.
7) Ač jsem byl zrádce nikdy jsem nešel proti Programu hnutí, pracoval jsem za Vás na sjednocení vlastenecké fronty, tak, aby výsledky voleb byly ve prospěch občanů. Své povinnosti jako europoslanec vůči občanům plním podle nejlepšího vědomí a svědomí a v duchu Programu hnutí. Důvodů, proč nechci být dále členem Hnutí bych mohl uvést daleko více, včetně podrazů, které jste na mě s Davidem udělali. Vážím si těch poctivých a pracovitých členů a čekatelů, které to Vaše vládnutí ještě nezlomilo a jsou ochotni dále pro Hnutí pracovat a přeji jim ať se dílo daří. Jsem zklamán, a proto odcházím a doporučuji Vám se zamyslet a konečně pochopit, že členové jsou to nejcennější, co máte. Nakládejte s nimi, jak se sluší a patří, pak nebudou odcházet.
S pozdravem
Ing. Hynek Blaško
Osobnosti v regionech nemají možnost růstu v SPD, protože volitelná místa na kandidátkách obsazují figury dosazené odjinud
Když si čtu rezignační dopis pana generála, mám doslova Déjà vu  a mám divný pocit, jestli nečtu slova Lubomíra Volného, Kamila Papežíka nebo celé řady dalších a dnes již bývalých členů SPD, protože ty důvody uvedené v rezignačním dopisu jsou pořád a pořád ty samé a stejné.
Již od roku 2017 upozorňuje Aeronet na tyto nevlastenecké procesy uvnitř SPD, při kterých lidem zezdola, kteří makají pro stranu, není dovoleno politicky vyrůst! Jako kdyby to nebylo někým dovoleno! Jako kdyby vlastenci, kteří dole na regionech makají, měli mít jenom úlohu stafáže a vlastenecké dekorace, ale jakmile přijdou volby, centrála SPD okamžitě zasahuje a nasazuje do čel kandidátek provařené politiky z ČSSD, ODS, TOP 09 a z dalších stran.
Lubomír Volný v roce 2017 vedl nejúspěšnější kandidátku SPD ve volbách. Nakonec byla jeho buňka v v Moravsko-slezském kraji rozpuštěna kvůli odporu proti centrále z Prahy a zasahování do kandidátek. Tehdy to celé začalo Ti lidé v regionech se cítí podvedeni, dělali politiku, makali na tom, chtěli politicky růst a řeknu vám, co by rostlo spolu s nimi. Vlastenecká politika! Ano, spolu s těmito vlastenci zezdola by se do parlamentu a do samospráv začali dostávat autentičtí voliči SPD, autentické osobnosti s autentickým vlastenectvím, kteří vstoupili do SPD s jedinou myšlenkou, a tou je politická změna v českém státě směrem od neoliberalismu k patriotismu a vlastenectví. Ale to zkrátka z centrály SPD není dovoleno! Důsledkem potom je, že poslanec za SPD a bývalý vysoký kádr ČSSD Jaroslav Bašta, jako jediný z poslanců SPD, nedávno hlasoval během ratifikace o přístupu Finska do NATO pro vstup.
Když bývalý vysoký politik ČSSD hlasuje v dresu SPD pro rozšiřování NATO k ruským hranicím
A to přesto, že je jasné i tomu největšímu konceptuálnímu diletantovi, že vstup Finska do EU radikálně zhorší bezpečnost celé Evropy, protože NATO začne s Ruskem sdílet obrovskou a 1 340 km dlouho hranici! Na této obrovské hranici leží výbušné území finsko-ruských územních sporů a pouze neutralita Finska garantovala od II. sv. války klid v celé oblasti.
Finové za II. sv. války bojovali na straně III. Říše a země patřila mezi poražené mocnosti II. sv. války. Nebylo to přitom způsobeno tím, že by Finové byli válečníci, ale způsobily to finské vlády, které začaly razit protisovětskou politiku. Víte, co se stane, až bude Finsko v NATO? Do Helsinek začnou jezdit neziskovky z USA a emisaři z Aspen Institutu a začnou ve Finsku proces očkování politické reprezentace k mamutí indukci nenávisti proti Rusku a všemu ruskému. Tento proces osobně nazývám “ pragizace Finska”.
Staré hranice NATO s Ruskem a nová hranice po vstupu Finska do NATO. Proč pro toto ohrožení bezpečnosti Evropy hlasoval Jaroslav Bašta z SPD? Copak to nevidí, k čemu rozšíření NATO k ruské hranici povede? Pragizace je proces indukce protiruského očkování do procesů jednotlivých českých vlád v Praze ze strany americké státní moci a skrze neziskový sektor napojený na USA. Pragizace dovedla ČR do situace, kdy ještě v roce 2013 si premiér Petr Nečas podával v Kremlu ruku s Dmitrijem Medveděvem, ale už v roce 2019 se v Praze bouraly pomníky ruských osvoboditelů, v roce 2020 byl ruský diplomat obviněn z pokusu o terorismus ricinem a v roce 2021 premiér Andrej Babiš s ministrem vnitra Janem Hamáčkem stoicky na tiskovce obvinili Rusko z mezinárodního terorismu a vyhození vrbětického muničního areálu do povětří v roce 2014, a to dokonce prý dvakrát po sobě, v říjnu a v prosinci!
Pragizace finské zahraniční politiky dovede dříve či později NATO ke střetu s Ruskem na obrovské 1 340 km dlouhé hranici
Od svržení vlády Petra Nečase v roce 2013 stačilo Američanům pouhých 8 let k tomu, aby procesem pragizace převrátili do té doby přátelské a rozvinuté vztahy mezi Moskvou a Prahou o 180 stupňů do stavu tak obrovského nepřátelství, že Rusko vloni dokonce muselo Českou republiku spolu s USA umístit na nově ustanovený seznam nepřátelských zemí [ 3 ].
V roce 2021 ten seznam byl nový a prázdný, dnes je na něm více zemí, ale ČR s USA byly vloni na prvním místě! A to způsobil proces pragizace české zahraniční politiky po sestřelu Nečasovy vlády v roce 2013. A proč o tom píšu? No přece proto, že totéž provedou Američané s finskou zahraniční politikou bez mrknutí oka! Budou provádět s finskou vládou, její politikou a s finskými médii ty samé procesy pragizace , tedy očkování finské politiky a médií protiruskou nenávistí 24 hodin denně, 7 dní v týdnu!
Petr Nečas a Dmitrij Medveděv v Moskvě dne 27. května 2013, kde se jednalo o dostavbě Temelína česko-ruským konsorciem Atomstrojexport. A již 16. června Nečasova vláda byla Američany v Praze sestřelena Za pár let bude z Finska nacifikovaný stát, který si ve svém anti-rusismu v ničem nezadá s Ukrajinou, nebo s protiruským étosem české či slovenské vlády, kde pragizace probíhá za dozoru z amerického velvyslanectví a pod dozorem sórošových neziskových kanálů se stejnou intenzitou. A poslanec za SPD jako bývalý člen ČSSD se zachová jako člen Lidového domu a hlasuje pro vstup Finska do NATO.
Pragizace Finska může během několik let vést k zatažení NATO do války o obrovskou a více jak 1 000 km dlouhou finskou hranici, na které může kdekoliv proběhnout protiruská provokace. Naočkovaná finská vláda se za pár let transformuje a promění od rozumné neutrální vlády k nacifikované a hystericky protiruské vládě stejně, jako k tomu došlo u českých vlád od roku 2013 za pouhých 8 let! O to se Američané postarají po vstupu Finska do NATO. A nebudou sami. Pragizované vlády ČR a Slovenska budou pragizaci Finska zdatně pomáhat a sekundovat.
SPD ztrácí vlastní autenticitu, kterou vyměňuje za jistotu setrvání ve sněmovně a naloděním bývalých voličů neoliberální ČSSD
Musí vám být naprosto jasné, že když centrála SPD bude na vrcholy kandidátek dosazovat bývalé provařené kádry systémových stran v ČR, že prostě při hlasování ve sněmovně budou hlasovat postaru, jako členové těch bývalých stran, stejně jako hlasoval [ 4 ] pro vstup Finska do NATO pan Jaroslav Bašta. Jak může potom vlastenecká strana, nebo strana, která se nazývá vlasteneckou, vysvětlit svým voličům, že její poslanec hlasuje konceptuálně v rozporu s vůlí voličů strany? Copak členové SPD chtějí rozšiřování NATO, a to dokonce ještě na východ na hranice Ruska?
Oznámení SPD, že oficiálním kandidátem SPD se stává bývalý poslanec za ČSSD Jaroslav Bašta. FOTO: Michaela Říhová, ČTK Existují principy, kdy poslanec by neměl hlasovat v rozporu s vůli voličské základny, resp. její drtivé většiny. Je možné, že i v SPD jsou mezi členy zastánci rozšiřováni NATO k ruským hranicím, ale troufám si tvrdit, že rozhodně jich nebude většina. Možná to jsou právě bývalí voliči ČSSD, kteří v posledních volbách nevoili ČSSD, ale právě SPD. To by potom dávalo smysl.
A jestli tohle je plán centrály SPD v Praze, že převezme voliče z parlamentu vypadnuté ČSSD a posílí tak svoji voličskou základnu o socialistický neoliberální tábor podporující NATO a rozšiřování, tak v tom případě SPD definitivně končí jako alternativní projekt. Pokud totiž dosadíte na kandidátku prezidenta právě pana Baštu [ 5 ], který jako jediný v SPD hlasoval pro rozšíření NATO k ruským hranicím, potom je jasné, že to přitáhne k SPD jen další ex-voliče ČSSD , nikoliv vlastence požadující společenskou změnu v ČR. To je prostě realita!
-VK-
Šéfredaktor AE News


Nejčtenější za týden