Mediální hovínka LXIII.
RSS

Mediální hovínka LXIII.


Teoreticky měli mít kvůli válce na Ukrajině prázdné regály v obchodech Rusové. Alespoň nám to dokola tvrdí média. Ovšem Rusové jsou celkem v pohodě a reálně je mají  prázdné Němci. Asi globalizace, nebo co.
Potkalo nás štěstí, muška jenom zlatá
Podle premiéra Fialy nás potkalo velké štěstí spočívající zaprvé v tom, že nám vládne nejlepší vláda v dějinách země a za druhé v tom, že se tato dokonalá vláda už neopírá o komunisty a proruské extrémisty. Ano, to je velké štěstí. Aleluja. Ať to trvá věčně. Protože, když je vláda z komunistů, extrémistů a užitečných idiotů  přímo složená, je to samozřejmě úplně něco jiného, než když se o ně jenom opírá.
Sláva! Inflace drtí jenom Rusko
Onehdy jsme se u nás doma dozvěděli, že Rusko kvůli válce drtí inflace a že cukr a cibule tam zdražily skoro o 15 procent. Vida. My s nikým neválčíme, sankce na nás nikdo neuvalil, a zhruba stejná inflace nás „drtí“ taky. Škoda, že tyhle zajímavé paradoxy nikdo nikdy nevysvětluje. Třeba místo neustálého omílání oné třeskutě blbé „válečné“ propagandy, která už nyní dalece překonala všechno, co kdy před rokem 1989 vyplodili komančové.
Nejenom inflace. Rusko drtí i sankce
A tohle je ze stejně zábavného soudku. Západ uvalil na Rusko ultramegagigantické sankce, které ho dle médií a politiků měly okamžitě uvrhnout do jakési alternativy doby kamenné a z Rusů se měli zase stát lovci a sběrači. Tohle jsme nonstop dokola poslouchali asi měsíc a kolaps furt nikde, pak bylo hrobové utichlo a teď objevím nenápadný článek, že ruská ekonomika jako už mnohokrát předtím prostě utáhla opasek o dírku, ale jede a rubl je už zase stejně silný jako před válkou. Hm. Nutí to k přemýšlení a k otázkám, ale odpovědí vysvětlujících tento zjevný zázrak se bohužel nedostává. Protože veškerý vysílací čas největšího veřejnoprávního média zabírají „znalci“ ruských reálií jako je třeba Votápek, který stále dokola s tím svým debilně povýšeným úsměvem vysvětluje, že hladovějící Rusové už okusují kůru z berjozek a jen co se nasytí a naberou trochu sil hned půjdou, svrhnou Putina a nastolí občanskou společnost.
Jsem zřejmě Maďar
S opravdovým úžasem jsem se dočetl, že premiér Fiala svým nástupem do vlády  zlepšil Čechům náladu. Přemýšlím nad tou hromadou hlušiny, kterou  ten tragický žvanil před vítězným říjnem natlachal v parlamentu, a přemýšlím nad tou obrovskou hromadou hoven, kterou stihl společně se svou vládou více či méně užitečných idiotů navršit za pouhých prvních sto dnů, a dospívám k jedinému možnému logickému závěru. S vysokou pravděpodobností nejsem Čech.
Prostě to zase drtíme
A tady je 100 dnů best of vlády z dalšího úhlu. „ Česká republika se opět stala silným hráčem v zahraniční politice, “ prohlásil premiér. Tento z mého pohledu originální závěr, jak dále plyne z textu, zjevně vyvozuje z faktu, že za uplynulé tři měsíce vlezl do prdele kdekomu, včetně Zelenského modrožluté. Mám k tomu dvě poznámky. Zaprvé, silný hráč v zahraniční politice je charakterizován několika hlavními parametry, jako třeba velikostí a ekonomickou či vojenskou mocí, a Česká republika  z tohoto pohledu vždycky byla, je a bude psí hovno u cesty. Čímž plynule přecházíme k poznámce druhé, která s tímto mým sice ne tak optimistickým, ale zato o dost realističtějším závěrem, souvisí. Týká se nejzajímavější části onoho citátu našeho nejvýznamnějšího státníka po Karlu IV., a to nenápadného slovíčka „ opět. “ Opět? Tahle země byla někdy v novověku „ silným hráčem v zahraniční politice “ ?? Kdy, proboha???
Všichni sem!
České vízum dostalo k poslednímu březnu čtvrt milionu Ukrajinců a nyní se začínáme blížit k 300 tisícům. Všichni dostávají sociální i jinou podporu v rozsahu, na kterou si mimochodem musíme půjčit, o kterém se Čechům může jenom zdát. To vše se děje stylem, který naznačuje, že nejde o přechodnou pomoc v nouzi, počítající s návratem naprosté většiny našich hostí na Ukrajinu, ale o trvalé zahnízdění. Ten styl navíc budí dojem, jako by všichni čeští politici i novináři zešíleli. Já nemám nic proti pomoci válečným uprchlíkům, nicméně všechno by mělo mít nějaké hranice. A nejsem si jist, že přeměna Česka na významnou ukrajinskou gubernii, která právě teď za nadšeného potlesku vlády a dalších mimoňů probíhá, je nějakou světlou výjimkou ze zatím nepřetržité řady  výhradně idiotských rozhodnutí naší současné best of vlády. Kromě toho v podstatě nerozumím tomu, proč vlastně utíkají. Ukrajinská armáda přece neustále slavně vítězí nad agresorem, neustále osvobozuje nějaké části toho nepatrného území, které Rus ještě z posledních sil okupuje a podle těch map, co vidíme každý den v televizi se bojuje odhadem asi tak na 10 % ukrajinského území. Takže ho 90 % zbývá k tomu, aby pojalo uprchlíky z oblastí bojů,  kde je Západ včetně nás může opečovávat do té doby, než Rusa vyženou. Což musí být, soudě alespoň podle projevů ukrajinského prezidenta, každou chvíli. Financovat by se to mohlo například z těch miliard, co teď na Ukrajinu proudí ve zbraních a na zbraně.
Poslech zahraničního rozhlasu se trestá…
„ Sputnik připravoval čtenáře na invazi od prosince, “ píše  The Agrofert Times. Vida. Takže zhruba stejně dlouho, jako západní média připravovala nás ostatní. To zaprvé. Zadruhé, Sputnik je oficiální ruské státní médium. Takže jeho obsah logicky tvoří to, co chce Kreml. A jestli se Kreml na invazi chystal dlouho, je logické, že používal i Sputnik. Čímž z něj mimochodem učinil slušný zdroj zpravodajských informací. Zatřetí, mně je „analýza“ nějakých uvědomělých kokotů, co si hrajou na strážce čistoty myšlení a říkají si z důvodů, které jsem úplně nepochopil,  elfové , úplně u prdele a rád bych si obsah Sputniku analyzoval sám, duševní kapacita mi na to nechybí, jenže nemůžu, že. Liberální unijní demokrati ho, zřejmě  v rámci obhajoby evropských hodnot, vypnuli.
Cesta do hlubin fanouškovské duše
Tohle je ukrutný materiál. Jakýsi nadšený svazák z Primy se vydal zkoumat nitro fanoušků Jarka Nohavici na jeho koncert, protože mu vrtalo hlavou, jak může po vypuknutí války na Ukrajině na koncert tohoto proruského zaprodance, který nevrátil krvavou medaili, ještě vůbec někdo přijít. Kde, není podstatné, prostě někde, kde nemají v hlavě nasráno nebo nejsou latentní bolševici, případně obojí, a proto neměli žádný důvod koncert oblíbeného barda rušit jenom proto, že Nohavica odmítá provádět nějaké debilní novodobé rituály. Svazák tedy provedl před halou anketu, která se s nudnou monotónností skládala ze dvou částí. Imbecilní otázky jak od chovance ústavu pro duševně choré a očekávatelné rozumné odpovědi. Příklad typu otázky: „ Vám nevadí, že Nohavica nevrátil tu medaili i když teď už dobře ví, že Putin žere ukrajinské děti? “ Příklad typické odpovědi: „ Jdi do prdele! “ Můj názor je ten, že soudruh měl velké štěstí, že nedostal taky po držce. Zbytek půlmetrového textu je pak už jen o tom, jak opovrženíhodné až trestuhodné je mít na něco jiný názor, než má autor. Na tom strašlivém blábolu je zajímavé vlastně jenom to, že jde o esenciální ukázku myšlení v podstatě poměrně malé skupiny lidí, která má ale v těchhle posraných časech rozhodující vliv.
Chceme zpátky netopýre!
Jedním z vedlejších efektů války na Ukrajině je faktická informace, že USA financovaly na Ukrajině laboratoře, které se zabývaly výzkumem…ééé, patogenů a jiných sajrajtů, jejichž souhrnnou charakteristikou je, že zrovna dvakrát neprospívají lidskému zdraví. Proto je také jejich zkoumání na území USA zakázáno a proto je USA zkoumají jinde. Většinou tam, kde když dojde k průseru a umřou bezvýznamní  místní hotentoti, dá se to daleko lépe zamést pod koberec. A taky je logické zkoumat takový sajrajt tam, kde ho chci případně poblíž použít. Takže, co tedy máte dělat, když taková zařízení, která nejsou košer fakticky máte, nepřítel to hodí do placu, ale vy to nesmíte přiznat? Správně. Vypustíte umělou mlhu. Jako třeba, že šlo o nevinný výzkum netopýrů , ze kterého ošklivý nepřítel podle vyrobil dezinformaci o výzkumu sajrajtů. Jasně, netopýři. Tomu všichni věříme.
Bože, nebudou mít alkoholový zámek
Tohle je až dadaistické. Aktuálně se raduje , že Rusové budou teď muset vyrábět jednoduchá auta bez všech těch elektronických i jiných vymožeností, co nám do nich za léta povinně nastrkal Brusel a ekoteroristi. Třeba stop-start, senzory pásů, detektor alkoholu, eCall nebo hromady podobných asistentů k hovnu, jejichž hlavním a často jediným přínosem je, že zvyšují cenu vozu a přivádí řidiče k šílenství. Budou muset používat motory nepřidušené a nesprzněné EUREM, bože, jak jen to přežijou? A co elektromobilita? Co planeta? Chtěl bych autora onoho zajímavého textu touto cestou upozornit, že po jednoduchých autech bez zbytečných hovadin už léta zoufale pláče většina evropských řidičů.
Jéžiš, no tak jich pár střelili do palice
„ Nechápete to, “ řekl ukrajinský ministr Kuleba na dotaz k zabíjení ruských válečných zajatců ukrajinskými vojáky. Ale jo, my to celkem chápeme, Dmytro. Páchání válečných zločinů je totiž součástí úplně každé války v dějinách. Páchali je vojáci všech armád bojujících ve druhé světové válce. Páchali je všechny válčící strany v Koreji, ve Vietnamu, Iráku, Jugoslávii, Srbsku, Sýrii i v Afghánistánu a na Blízkém východě. V Africe jde přímo o národní sport. V Afghánistánu mimochodem s vysokou pravděpodobností spáchali minimálně jeden válečný zločin i čeští vojáci. Nikdy to není tak, že jedni páchají a ti druzí ne. Máslo na hlavě mají vždycky všichni a je jedno, kdo začne. Ani válka na Ukrajině nebude výjimkou. Je naprosto jisté, že v ní byly, jsou a budou páchány válečné zločiny. Je naprosto jisté, že je páchají a budou páchat obě strany konfliktu. A kdo tvrdí, že válečné zločiny jdou výhradně na konto Rusů, je lhář a šiřitel dezinformací. A kdokoliv obhajuje prokázaný válečný zločin svých vojáků, je hovado. Dále je třeba zmínit dvě zásady. A sice, že k páchání válečných zločinů jsou prokazatelně vždy daleko náchylnější nejrůznější „dobrovolnické“ jednotky, než oddíly pravidelné armády. A také, že obvinění protivníka z válečných zločinů je jeden z často užívaných způsobů boje a proto by třetí strany k takovým jednostranným obviněním měly přistupovat velice obezřetně. Než je veřejně prohlásí za prokázanou věc. A hlavně především než v reakci na ně provedou něco zásadního. Jde v podstatě o klasický apel na rozum. Který teď zoufale ve veřejném prostoru napříč Evropou postrádám. Čili tady přímo ukázkově házím hrách na zeď.
A pak, že to nejde
„ Na rekonstrukci bytů pro uprchlíky by se stát mohl podílet 85 procenty ,“ říká ministr proti místnímu rozvoji. Zbytek vypláznou obce nebo kraje. Mám pocit, že sním. Na bydlení pro Čechy léta zvysoka sere pes a Ukrajincům se budou stavět 100% dotovaný byty?

6,005 total views, 321 views today



Nejčtenější za týden