Biden požádal Kongres, aby kvůli nenávistnému násilí skoncoval s imunitou sociálních médií
RSS

Biden požádal Kongres, aby kvůli nenávistnému násilí skoncoval s imunitou sociálních médií

Na summitu v Bílém domě oznámil četné iniciativu boje proti nenávistí podněcovanému násilí, rasismu a extremismu.
Prezident Joe Biden na čtvrtečním summitu v Bílém domě, který se měl zabývat „násilím podněcovaným nenávistí“, odsoudil zastánce nadřazenosti bílé rasy a vyzval zákonodárce v Kongresu, aby konečně skoncovali se zvláštní imunitou pro společnosti působící v oblasti sociálních médií.
Biden také v rozsáhlém projevu proneseném na akci nazvané summit „Jednotně za tím stojíme“, které se zúčastnili místní vůdci, odborníci a přeživší násilných útoků založených na nenávisti, vyzval Američany jako celek, aby se postavili proti rasismu a extremismu.
Akce se snažila „čelit destruktivním účinkům nenávistí podněcovaného násilí na naši demokracii a veřejnou bezpečnost, mobilizovat různé sektory společnosti a komunity po celé zemi proti těmto nebezpečím a nabízela vizi sdílené, inkluzivní, oběma stranami podporované, jednotnější Ameriky,“ uvedla na webových stránkách summitu Bidenova administrativa.
„Žádné formy nenávisti podněcující násilí nemají v Americe místo,“ řekl prezident na čtvrtečním summitu a připomněl různé útoky, včetně masové střelby v nočním klubu Pulse v Orlandu na Floridě v roce 2016 a ten letošní v supermarketu v Buffalu ve státě New York.
“Bělošská nadřazenost nebude mít poslední slovo,” řekl Biden, aniž by ale zmínil nějaké jiné skupiny, které ve Spojených státech v posledních letech také podněcovaly násilí a nenávist.
Biden se krátce zmínil i o událostech z 6. ledna 2021, kdy došlo k vpádu do Kapitolu USA, a uvedl, že tato událost nebyla projevem toho, „kdo jako národ jsme“.
Tvrdil, že ve Spojených státech se příliš dlouho nechával „volný prostor pro nenávist“ vůči menšinovým skupinám a že politika a média tomu v posledních letech poskytovala „příliš kyslíku“.
Tento Demokrat řekl, že od Kongresu chce, aby „pohnal společnosti sociálních médií k odpovědnosti za šíření nenávisti“.
Projevem od přítomných sklidil velký potlesk.
“Vyzývám Kongres, aby společnosti sociálních médií zbavil speciální imunity a uvalil na všechny mnohem přísnější požadavky na transparentnost,” řekl Biden v narážce na paragraf 230.
Vydavatelé mohou nést odpovědnost za jakýkoli obsah, který zveřejní, zatímco platformy sociálních médií jsou chráněny paragrafem 230 zákona o komunikační slušnosti, tj. federálním zákonem, který chrání internetové společnosti před odpovědností související s obsahem zveřejněným uživateli. Část zákona zejména uvádí, že „žádný poskytovatel ani uživatel interaktivní počítačové služby nesmí být považován za vydavatele nebo mluvčího jakýchkoli informací poskytnutých jiným poskytovatelem informačního obsahu“.
Bidenova administrativa opakovaně vyzývala ke zrušení paragrafu 230 a také podpořila posílení vymáhání antimonopolního a transparentního chování technologických společností, proti čemuž se v současnosti některé proviňují tím, že uživatelům umožňují přispívat anonymně.
V roce 2021 FBI uvedla, že zločiny z nenávisti ve Spojených státech v roce 2020 dosáhly maximální výše za 12 let, což jsou o tom poslední dostupné údaje. Ministerstvo spravedlnosti poté slíbilo, že v boji proti tomu zvýší úsilí.
Četné iniciativy
Bidenova administrativa ve čtvrtek vyhlásila, zjevně velkou hromadu iniciativ pro veřejný i soukromý sektor k řešení násilí motivovaného nenávistí.
Do toho patří investice ve výši 1 miliardy dolarů, kterou měla prosadit skupina filantropů zvaných „Noví pluralisté“, aby sponzoři podpořili 10leté úsilí za „vybudování kultury respektu, sounáležitosti a spolupráce v komunitách a organizacích po celé Americe“ a „na podporu kriticky důležité práce těchto odvážných sjednocovatelů a léčitelů společnosti vytvářejících v ní mosty.“
Ministr spravedlnosti Merrick Garland na summitu oznámil, že v roce 2023 bude na iniciativě „Spojeni proti nenávisti“ pracovat všech 94 amerických úřadů prokuratury.
“Začátkem tohoto roku naše americké státní zastupitelství pro Massachusetts, New Jersey a východní obvod Washingtonu dokončilo pilotní programy Spojeni proti nenávisti,” řekl. “A dnes s potěšením oznamuji, že tato iniciativa se rozšíří na 16 dalších amerických úřadů prokuratury a během příštího roku bude spuštěna ve všech 94 amerických úřadech prokuratury.”
Mezitím pracuje Úřad terorismu a finanční zpravodajství ministerstva financí na webové stránce „klíčových zpráv a zdrojů o financování domácího násilného extremismu, které o tom pomohou informovat veřejný i soukromý sektor“.
„Ministerstvo financí se také strategicky zapojí regionální finanční instituce po celých Spojených státech do diskusí o rizicích spojených s financováním domácího násilného extremismu a uspořádá workshop s firmami zabývajícími se virtuálními měnami o využívání virtuálních aktiv domácími násilnými extremisty,“ oznámila Bidenova administrativa.
Zákon o technických společnostech
Na summitu v Bílém domě také čtyři technologické společnosti – YouTube, Twitch, Microsoft a Meta – uzavřely závazek k provádění akcí, které na internetu v boji proti násilnému extremismu podnikají.
Bidenova administrativa uvedla, že „ale pokrok v digitálních technologiích, včetně sociálních médií a dalších internetových platforem, také vedl k nezamýšleným důsledkům. K nezamýšleným důsledkům patřilo „šíření násilných extremistických ideologií a mobilizace k násilí – za což technologický sektor musí nést odpovědnost“.
„Američané přeci vědí, jak internet může podněcovat nenávist, misogynii a zneužívání s šířícími se dopady, které bezpečnost našich komunit ohrožují v reálném světě,“ dodal.
BY TYLER DURDEN
FRIDAY, SEP 16, 2022 – 02:45 PM
Authored by Mimi Nguyen Ly via The Epoch Times,

Prezident Biden nařizuje technologickým mamutům ‚CENZUROVAT, CENZUROVAT, CENZUROVAT‘ nezávislá média

Pokrokovými Demokraty vedený US Kongres nařizuje sociálním sítím agresivnější cenzuru

Facebook žalován za nedostatečnou cenzuru
Zdroj: https://www.zerohedge.com/political/biden-asks-congress-end-social-media-immunity-wh-summit-due-hate-fueled-violence


Nejčtenější za týden