V Bělehradě bude dnes „horko“, LGBTQI se chystají do zakázaného průvodu, jejich odpůrci se aktivizují
RSS

V Bělehradě bude dnes „horko“, LGBTQI se chystají do zakázaného průvodu, jejich odpůrci se aktivizují

Jak již víte, tak v Bělehradě měla od 15.9. až do zítřka probíhat Europride, přičemž právě dnes měl být uspořádán velký průvod v Bělehradě.
Proti Europride vystoupily desetitisíce Srbů, kteří se sešli již na několika demonstracích – naposledy v neděli. K odpůrcům se samozřejmě přidala i církev. Jednoduše, většina místních žádné produkce obskurních postaviček v kožených oblečcích nechce v bělehradských ulicích – a k tomu za bílého dne a před očima dětí – vidět.
Europride proto vláda oficiálně zrušila a nakonec zakázala na dnešní den jakoukoli akci – včetně průvodu odpůrců LGBTQ. Panuje totiž oprávněná obava z násilných střetů.
Nicméně ve všem se angažovala i EU, neboť v pátek v EP vyzvali Srbsko, aby LGBTQ průvod povolilo. Tato výzva padla i přesto, že Srbsko není součástí 4. říše, takže tamní papaláši nemají právo se starat o to, jakou vnitřní politiku země praktikuje.
I přes zákazy se LGBTQI svolávali přes sociální sítě a mnozí svoji účast v plánovaném „duhovém“ průvodu i potvrdili. Tím samozřejmě přilili olej do ohně.
Aktivisté proti LBTGQ na dnešek svolávají na sociálních sítích setkání v různých bělehradských kostelech: „Pravoslavní Srbové nesmějí nyní usnout, ale musí bedlivě sledovat situaci a být připraveni  v případě potřeby zareagovat,“ uvádí se ve výzvě.
Ovšem i organizátoři LGBTQI průvodu říkají, že na dnešní akci i přes zákaz trvají: „Trváme na tom, aby se EuroPride konalo ve formátu, který jsme plánovali; během čtyř dnů týdne hrdosti nedošlo k jedinému incidentu. Dostali jsme se do situace, kdy nemáme na výběr; navzdory policejnímu zákazu se sejdeme,“ řekl Goran Miletić, jeden z organizátorů.
Zde podotýkám, že všechny ostatní akce se konají za zavřenými dveřmi, tedy ne na veřejnosti. To je samozřejmě i důvod, proč nedošlo k incidentům. Odpůrcům LGBTQ nevadí, že si tyto menšiny někde pronajmou například sál a tam mají svoji uzavřenou akci. Tu jim ani nikdo nenarušuje. Odpůrci protestují jen proti veřejné produkci.
Úplně stejně se také aktivizují odpůrci LGBTQI, včetně vůdce srbské pravicové strany Boska Obradoviče, který již vyzval k akci: „Musíme být připraveni znovu a znovu vycházet na nová procesí a rodinné procházky, abychom bránili naše děti před LGBT propagandou. Jejich cílem není gay průvod, ale převýchova našich dětí, a to křesťanské, rodinné a tradiční Srbsko musí vědět a zabránit tomu,“ řekl Obradovič.
Jak tedy vidíte, je více než pravděpodobné, že během dnešního odpoledne bude v Srbsku „veselo“ a předpokládám, že i přes značné nasazení policie se Bělehrad incidentům nevyhne. O průběhu akce – včetně případných videí – pak budu samozřejmě informovat…
LGBTQ nemají oporu jen v EU. Také „pokrokové“ Německo se aktivisticky zapojilo do podpory konání LGBTQI akce. Ostatně, na Europride bude zřejmě víc cizinců, než samotných Srbů:

Here‘s my message to @belgradepride and all #LGBTIQ *:
You can be sure that in your struggle for equal rights and democracy, the German government stands strongly by your side!
@EuroPride is not cancelled! pic.twitter.com/ctjTUcUxJH
— Sven Lehmann (@svenlehmann) September 16, 2022

Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 1 Průměrně: 5 ] Článek V Bělehradě bude dnes „horko“, LGBTQI se chystají do zakázaného průvodu, jejich odpůrci se aktivizují se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden