Pákistán: 17 muslimů vykopalo z hrobu mrtvolu mladé dívky, tu pak hromadně znásilnili
RSS

Pákistán: 17 muslimů vykopalo z hrobu mrtvolu mladé dívky, tu pak hromadně znásilnili

Jak je to vlastně v islámu s nekrofilií? Jaký by mohl hrozit muslimům v zemi, jejíž právo je založené na šaríi, trest za podobný otřesný čin?
V islámu není nekrofilie trestná tak, jako je trestná například homosexualita. Vedle pedofilie (včetně pedofilie homosexuální ) a zoofilie patří i nekrofilie k v muslimském světě poměrně tolerovaným úchylkám. Hájí ji dokonce i některé islámské autority, obhajuje ji však i Korán.
„Prorok Alláhův si sundal šaty a oblékl si je na Om Ali a spal s ní v jejím hrobě a oni na něj kydali špínu a říkali: ‚Ach, posel Alláhův, viděli jsme tě dělat něco, co nikdo jiný nikdy neudělal.‘ Řekl: ‚Oblékl jsem ji do svých šatů, aby mohla nosit šaty ráje, a spal jsem s ní v hrobě, abych ji zbavil trápení hrobu.'“ ( Kanz al-‚Ommal  in  Sunan al Aqwal wa al-Af’al , sv. 16, str. 158)
„Není třeba znovu umývat mrtvou ženu, pokud s ní má její manžel sex poté, co zemře… A neexistuje žádný trest pro nikoho, kdo má sex s mrtvou ženou nebo omezuje sex na sex s mrtvou ženou.“ (Abd Al-Hameed Al-Sharawani,  Howashi al-Sharwani (Al-Qubra, Egypt: Al-Maktabah Al-Tojariah, 1983, vol. 1, str. 263).
„Neexistuje žádné omezení proti sexu s mrtvou ženou nebo zvířetem.“ (Mohammad Al-Sherbini Al-Khateeb,  Al-Iqna3 fi Hal al-Faz: Abu Shoja’a (Bejrút: Dar al-Fikr, 1994, vol. 2, str. 521).
Mimo jiné je všeobecně známo, že například Talibánci běžně praktikovali nekrofilii, což potvrdila i Afghánka, která emigrovala do Indie:
Žena, která přišla do Indie z Afghánistánu, odhalila, že Taliban má sex s mrtvými těly. Žena, kterou  News18 pojmenoval Muskan, pracovala v policejním sboru v Afghánistánu a přišla do Indie kvůli strachu z Talibanu a nyní žije v Novém Dillí.
Pokračovala: „Znásilňují také mrtvá těla. Je jim jedno, jestli je ten člověk mrtvý nebo živý… Dovedete si to představit?“ Muskan řekla, že ženy, které pracovaly pro vládu, byly potrestány, proto musela z Afghánistánu odejít.
Jednoduše, v islámských zemích jde o tolerovanou úchylku a podle toho lze odhadnout i případný trest za podobný čin. Je velmi důležité, jakého vyznání byla znásilněná mrtvá dívka. Pokud byla muslimka, pak je pravděpodobné, že nějaký trest muži dostanou, i když spíš symbolický za to, že zneuctili mrtvolu – vykopali ji, znásilnili a pohodili mimo hrob.
Pokud však byla křesťanka nebo hinduistka, bude velmi pravděpodobně případ odložen. V Pákistánu se totiž běžně netrestá ani znásilnění živé nemuslimky ( 99,7% znásilnění zůstává nepotrestáno), takže znásilnění mrtvoly „podřadné osoby“ nebude považováno  za nic až tak trestuhodného…
5. května, ve čtvrtek, cizí muži vykopali mrtvolu dospívající dívky a znásilnili ji ve vesnici Chak Kamala v Gujratu v Pákistánu.
Attaullah Tarar, zástupce generálního tajemníka Pákistánské muslimské ligy (PMLN), informoval 6. května na Twitteru, že je vyslýcháno 17 podezřelých a vyšetřování případu probíhá podle vědeckých metod.
Podle zpráv místních médií zemřela dospívající dívka, která byla mentálně a fyzicky postižená, ve středu 4. května. Rodina ji pohřbila na hřbitově podle svých náboženských tradic kolem 18:00 večer a vrátila se domů.
Druhý den, když se vrátili na hřbitov, aby provedli nějaké rituály nad dívčiným mrtvým tělem, příbuzní našli hrob vykopaný a dívčino tělo zmizelo. Při hledání později našli mrtvolu ležící nedaleko hřbitova. Vykazovala známky znásilnění….
Není to první takový incident v Pákistánu. V roce 2021  provedli  někteří neznámí muži podobný barbarský čin ve vesnici Maulvi Ashraf Chandio poblíž pobřežního města Ghulamullah. V roce 2019 OpIndia také  informovala o podobném zločinu, kdy skupina neidentifikovaných mužů vykopala hrob ženy na hřbitově v karáčské čtvrti Landhi a znásilnila mrtvé tělo.
V roce 2011 byl hrobník Muhammad Rizwan ze severního Nazimabadu v Karáčí  zatčen za nekrofilii. Byl zatčen poté, co se přiznal ke znásilnění 48 ženských mrtvol. Rizwan byl přistižen, jak utíká poté, co znesvětil mrtvolu. Upoutal pozornost ostatních hrobníků a několika dalších lidí.
 
 
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ]


Nejčtenější za týden