Francie: Ve vesnici s 2200 obyvateli má být trvale ubytováno 100 Afričanů, místní protestují
RSS

Francie: Ve vesnici s 2200 obyvateli má být trvale ubytováno 100 Afričanů, místní protestují

Na úvod upozorňuji, že 100 Afričanů ve skutečnosti znamená, že po sloučení rodin bude v místě za každého Afričana několik desítek – a to v lepším případě. Jejich přítomnost bude znamenat odchod mnoha místních, jejichž počty tak klesnou. Mezitím se budou v místě trvale usazení Afričané množit a za 10 let již nebude dosud poklidná bretaňská vesnice vypadat jako Francie…
Víkend  bude ve francouzském  Callacu hektický. Sejdou se zde totiž na jedné straně francouzští vlastenci a proti nim ultralevičáci. Demonstrace organizovaná v sobotu 17. září v 11 hodin Jeana Auffretem, se bude konat před radnicí. Jde o zástupce strany Reconquest Erica Zemmoura, která dlouhodobě protestuje proti projektu Horizon, podporujícímu trvalé usazování cizinců – většinou z Afriky – ve francouzských obcích..
Ve stejnou dobu byla svolána protidemonstrace, která se bude konat na náměstí 9. dubna 1944. Protidemonstrace je organizována různými ultralevicovými organizacemi.
Aby se zabránilo tomu, že se obě skupiny demonstrantů setkají a demonstrace se zvrhnou ve střety, přijaly prefektura, četnictvo a obec příslušná bezpečnostní opatření.
Se souhlasem starosty byl Callac vybrán bohatou rodinou, aby se zde usadili afričtí přistěhovalci. „Průkopnická vesnice“, která by měla jít příkladem vesnicím v jiných regionech. Mezi obyvateli sílí protesty.
V této vesnici v centrální Bretani zasévá projekt Horizon neshody: bohatá rodina, která zde ani nežije, má v úmyslu usadit v Callacu Afričany údajně proto, aby bojovala proti vylidňování. Má v úmyslu obohacovat podobným způsobem i další francouzské vesnice.
„Tohle je poprvé ve Francii, měli byste na to být pyšní,“ tvrdí organizátoři projektu Horizon. „Nechceme být pokusnými králíky!“ říká většina občanů, kteří se oprávněně bojí.
„Horizon Village“, jejímž prototypem je Callac, je myšlenkou Nadačního fondu Merci, který v roce 2009 založila rodina Cohenových, bývalí majitelé prestižní značky dětského oblečení Bonpoint. Fond je určen pro humanitární akce. Callac je zatím první vybranou vesnicí, která bude  trvale obohacena o nové obyvatele, ale rozhodně nemá být poslední…
K uvedenému jen dodávám, že podstatné na tom všem je, že s obohacením souhlasil starosta. To jen ukazuje, jak důležité je, kdo sedí na podobných postech. A to samozřejmě neplatí jen pro Francii…
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ] Článek Francie: Ve vesnici s 2200 obyvateli má být trvale ubytováno 100 Afričanů, místní protestují se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden